Târgul Internaţional GAUDEAMUS, în transmisiuni directe la TVR 3

0
95

echipa TVR la GaudeamusMarius Constantinescu, Alexandra Tiniche, Miruna Moraru şi Camelia Văcaru ne ţin la curent cu cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Miercuri, joi şi vineri (ora 17.00), iar sâmbătă şi duminică (ora 16.00) 

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional Gaudeamus devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, Gaudeamus propune şi în acest an un maraton cu peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă. În perioada 16 – 20 noiembrie, TVR 3 transmite zilnic în direct – de la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti – cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură.  

Telespectatorii TVR 3 pot urmări de miercuri, 16 noiembrie, până duminică, 20 noiembrie,  de la ora 17.00 (miercuri, joi şi vineri) şi de la 16.00 (sâmbătă şi duminică) un program special de o oră de la Gaudeamus 2016. Transmisiunile TVR 3 desfăşurate sub genericul Cap de afiş – Ediţie specială Gaudeamus 2016 îşi propun să conecteze telespectatorii la atmosfera celui mai mare de târg de carte din România. Din studioul TVR amenajat la Pavilionul Central Romexpo, Marius Constantinescu va modera zilnic dezbateri cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Aceste dialoguri vor fi completate cu cele mai importante evenimente de la Gaudeamus – „culese” de Alexandra Tiniche, Miruna Moraru şi Camelia Văcaru, atente la tot ceea ce se întâmplă la standurile prezente la acest eveniment cultural internaţional.

Cele cinci ediţii vor avea teme diferite: actualitate, proza străină, carte lifestyle şi bucătărie, vocational şi new-parenting şi cartea de călătorie. Pe lângă cele 30 de minute dedicate dezbaterilor cu invitaţi din studioul TVR special amenajat la nivelul 3.20 de la Romexpo, ediţiile speciale de la Gaudeamus vor mai cuprinde şi o rubrică destinată portretelor de autor – interviuri realizate cu scriitori care au lansări în cadrul evenimentului cărţii. Intervenţiile în direct de la standurile din târg vor reflecta tema zilei.

Prima ediţie, cea de miercuri, este dedicată organizatorilor, iar invitaţii lui Marius Constantinescu în studioul TVR de la Romexpo vor fi Vladimir Epstein, manager al evenimentului, profesorul universitar doctor Liviu Papadima, prorectorul Universităţii din Bucureşti şi Preşedinte de onoare al ediţiei Gaudeamus din acest an, dar şi un reprezentant al Chinei, ţară invitată de onoare a ediţiei 2016 a Târgului Internaţional Gaudeamus.

Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Dan C. Mihăilescu se numără printre invitaţii cu care telespectatorii TVR 3 se vor putea întâlni în transmisiunile directe din zilele următoare. TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrat Ediţiile speciale Gaudeamus 2016.

1.662.000 de vizitatori, 8.536 de evenimente editoriale şi profesionale, 5.800 de expozanţi -acesta este palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internaţional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din ţara noastră. Invitatul de onoare al ediţiei 2016 este China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului. Televiziunea Română este partener al Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ininţiat şi organizat de Radio România.

Bianca Dinescu, PR Manager TVR

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here