Targul National de Muzica Folk "O Gura de Folk" la Gura Humorului (21-23 octombrie)

0
55

O gură de folk 23 octombrieO gură de folk are loc în perioada 21-23 octombrie 2016, iar Asociația Folkul Acasă În Realitate vă invită la Gura Humorului pentru ceea ce reprezintă probabil primul târg de muzică folk din România. Invitația este deschisă atât pentru artiști, în special cei care au materiale publicate în ultimii doi ani (2015 sau 2016), cât și organizatorilor de spectacole de folk din România (fie ei publici sau privați), dar și publicului larg doritor de trei zile de folk. Scopul acestui târg este de a pune la aceeași masă oamenii care cântă și oamenii care facilitează reprezentațiile artiștilor și de a găsi căi de colaborare viitoare (credeți-mă că sunt și nu puține – concerte legate în orașe din aceeași zonă a țării, evitarea suprapunerilor de concerte, albume colective, accesul la radiouri locale, valorificarea creațiilor muzicale etc.).

Fiecare seară de festival va include un spectacol la casa de cultură din Gura Humorului (biletele vor fi disponibile în timp util), urmat de un after-party la pensiunea Floare de Colț. Spectacolele de la casa de cultură vor include 3-4 recitaluri ale unor artiști consacrați, plus 1-2 microrecitaluri ale unor tineri artiști capabili de o astfel de reprezentație (adică talentați și cu compoziții personale). Toate aceste recitaluri sunt decise de organizatori. La after-party, scena este deschisă tuturor celor care doresc acest lucru și sunt capabili să se încadreze în câteva reguli elementare (coerență, bun-simț, durată rezonabilă și ceva talent).

Fiecare participant își va suporta cheltuielile, cu excepția artiștilor selectați de organizatori pentru recitalurile din casa de cultură, ce vor fi anunțați în timp util. Artiștii vor fi aleși dintre cei care, evident, își vor manifesta dorința să participe la eveniment. Credeți-mă că sunt mai importante discuțiile și atelierele pe care le plănuim decât recitalurile în sine, ele vin la pachet cu faptul că artiștii tot sunt acolo.

Lista artiștilor care vor susține recitaluri îi include pe Emeric Imre, Dinu Olărașu, Marius Matache, Vasile Mardare, Adrian Bezna, Octavian Bud, Cosmin Vaman, Cristi Corcioveanu, Nicu Zotta, Valentin Moldovan, Ștefania Iacob, Walter Ghicolescu.

Pentru informații referitoare la târg, îl puteți contacta pe Sorin Poclitaru, telefon 0740.856.853 (mai ales dacă doriți să sprijiniți acest proiect, Sorin vă așteaptă cu brațele deschise).

Pentru informații și rezervări legate de cazare și masă, contactați pensiunea Floare de Colț – Gelu Mardare, la telefon 0724.832.197

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here