TATA BRENCIU, FERICITA TEO, POTENTUL BADEA, EDUCAȚIA SEXUALĂ 4.06.

0
264

2 iunie

La Vorbește lumea este invitat Brenciu. La distanță. Se autoinvită de câteva ori în platou la ProTV. Îl ține și pe fiul său, Toma care e aproape adormit, care nu spune nimic. Ne anunță că e suplu, deși nu pare. A lansat un cântec nou. Cu prezentatorii de televiziune. Pe Adela și Cove nu i-a invitat. A apărut și fiica lui. Deloc prietenoși cu noi, telespectatorii, dar foarte activi privindu-l pe tata Brenciu. Am încercat să zâmbesc.

La Teo Show, pe Kanal D, e sărbătorită gazda, conform tradiției, a cultului personalității, cu urări de la Fuego, Amna (live), Catrinel Menghia, Nadia Comăneci, Andreea Berecleanu (mesaje înregistrate), Nicoleta Luciu (tot așa) ș.a. Pe ecran e anunțat mereu pasul următor gen: Teo va primi un cadou uriaș!  Alesis (eu nu-i știu, dar sunt prietenii ei) sunt o doamnă și un domn. Presupun că ei cântă. Apoi ” Un colet uriaș va fi livrat pentru Teo”. Ca ăștia de la curierat care te anunță prin SMS că vin spre tine.

3 iunie

Cristoiu ne umple de mizerii la TVR1, vorbind despre televiziuni guvernamentale, care nu-l deranjează pe Iohannis. Unde? În emisiunea acestui supertoxic Ionuț Cristache. Face comparații cu epoca iubită de el, cu ceaușismul. Evident era discutată ultima declarație a Președintelui. Care, a plusat pe marita lui obosită cu PSD, care ne-a distrus. Pe Cristache l-a deranjat și îndemnul la spălat pe mâini de acum câteva săptămâni. Cristoiu s-a simțit de-a dreptul jignit de acest îndemn. Va face o petiție. Au dezbătut și fotografia cu fumatul și băutul de la guvern. Întrebare de mare jurnalist. Ce mâncau ei acolo? La franceji e altfel zice intelectualul Antenelor, Tevereului, Realității, Evenimentului ș.a.m.d.

Ana Maria Prodan a investit la Sibiu și promite ca echipa de fotbal să nu ducă lipsă de nimic. I-a dat afară pe Iuliu Mureșan și pe C. Zamfir. * Lumea fotbalului e revoltată de regulile noi, Sorin Cârțu e chiar coronasceptic și e convins că s-ar putea juca și cu public în tribune. Într-o țară în care stadioanele erau mai mereu goale, urlă toți de dragul suporterilor.* Meciuri bune din Germania am văzut, chiar și cu tribunele goale.

S-au înmulțit atacurile frontale și destul de acide la guvernanți din partea lui Dragoș Pătraru (Prima TV).  Era să mă păcălească la un moment dat. Am crezut că e echidistant. Pamfletul e o.k. Dar prea mult într-o singură direcție, iar limbajul e tot mai colorat, mai de stradă.

La RealitateaTV s-a discutat despre drăguții de la ALDE, despre legile justiției care i-au scăpat pe corupți. Mădălina Dobrovolschi i-a avut invitați pe E. Tomac, Grigore Cartianu, Dorel Căprar (PSD), Trăilă (PNL). Amnistia și grațierea iar în actualitate? Instituții politizate care țin țara pe loc. Avocatul Poporului, de la Ciorbea la Weber, tot frâne au fost și sunt. *Și Oreste a încercat să dezbată despre ”hipersexualizare”, sau ”sexul tabu”. Are un coleg G.Grigoriu (specialist în teme creștine, agresiv, insinuant). Extreme comentate de Daniel Funeriu. Omul i-a semnalat că este lege pentru asta, dar lumea se face că n-o știe, iar profesorii nu aplică. Există lecția de biologie. Funeriu a explicat clar și coerent cum ar trebui să fie.Parlamentarii s-au aruncat pe temă. Educație sanitară, acordul părinților ș.a.m.d. Florina Presadă (USR), Iulian Cristache (Federația Părinților), Daniel Gheorghe (PNL), Silviu Ioniță (psiholog, care a vorbit ca un elev prost care-și ”aducea aportul” la discuție) erau invitați. Pe burtieră scrie ”Șocant: despre masturbare, la copii de 0-4 ani”. Asta arată și gândirea gazdei și tendința postului. Toți erau obsedați de ideea că un copil de 4-5 ani ar învăța cum să folosească prezervativul. Ca și cum singura problemă din acest domeniu ar fi asta. Ei se plasează la nivelul reclamelor tv. * Oreste împinge discuția spre zone marginale și mă pierde de mușteriu.

La Gâdea (A3) tema era Educația sexuală în școli, pro sau contra. O telespectatoare zicea că e bine, dar la 12 ani. Altcineva era tot pentru, dar din timp. Se pare că au telespectatori mai isteți decât cred ei. Erau invitați un preot (care a bătut câmpii, afirmând că adolescența e potrivită pentru a afla despre organe), T. Corlățeanu, un psihiatru, o doamnă avocată blondă. * M. Badea are și el păreri pe subiect. El se consideră un potențial ”specialist” (e deranjat că se tot invocă presupușii ”specialiștii” în domeniu) în educație sexuală, măcar pentru că are experiență. Modestia l-a doborât. Ne-a sugerat, printre rânduri, să verificăm afirmația.El și Ilie Năstase au trecut de 2500 de femei. El cere definirea termenilor „educație sexuală”. Cretinism la paroxism. Să nu predea în școli ONG-știi. Nu vrea el. Părinții devin niște plătitori de taxe și atât. Aici, la urmă, are dreptate. În rest, e jenant!

4 iunie

Mihaela Tatu e invitată la ProTV și vorbește ca trasă cu cheia, despre emoții, vorbitul în public, o adevărată profesoară. Adela și Cove n-au apucat să spună nimic. ”Luați în pana mea niște cursuri de comunicare”, le-a adresat mesaj științific conducătorilor țării. * La A1 era parada modei la 11,13. Ce dor mi-a fost să mai văd și eu femei vii, frumos îmbrăcate. Comentariile lui Dani Oțil mai strică din atmosferă…se tot adresează haterilor, pe care-i incită deliberat. Vrea și el să fie băgat undeva. E tot mai nesărat. * Puterea dragostei de la Kanal D nu se termină niciodată? Fetele au rămas aceleași, mai trag câte o manea, mai un dans specific, se mai jignesc, se mai țățesc, iar dintre băieți prea puțini articulează coerent. Oare se mai uită cineva, în afară de rudele și familiile concurenților care stau acolo de ceva luni? * Legea cu educația sexuală aprobată, dar se face cu acordul părinților! Să facă tot așa și la matematică, istorie, georgrafie. Să decidă părinții ce să se predea, nu? Au votat 269 de deputați. 35 s-au abținut. Patriarhia vrea să fie opțională, nu obligatorie. Se schimbă denumirea în educație sanitară! Urmează promulgarea prezidențială.* Între timp vloggerul Colo ”se bucură” de o plângere penală. Individul monetizează tot, copiii iau bani de la părinți ca să-i dea lui. Unul de 14 ani a furat cardul bunicilor și i-a virat 1000 lei. S-a prefăcut că-și cere scuze, dar continuă să-i manipuleze pe cei mici. Alina Dimitriu a semnalat cazul la ”Vorbește lumea”. Influencerii de acest gen trebuie depistați și amendați dar serios, nu formal. Aici chiar se impun amenzi dure! Poate că și părinții se vor trezi și vor conștientiza că au o responsabilitate reală față de copiii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here