NERVI LA FILEU, SUCCESE PE IARBĂ, AMINTIRI…

0
26

Mihaela BuzarnescuMIHAELA E NERVOASĂ NON-STOP ?
Mă refer la Buzărnescu. Am văzut două victorii ale ei, în trei seturi la San Jose. Contra a două americance. Lacrimi, țipete, blesteme, iritări…Trebuie ajutată obligatoriu de un specialist, pentru că riscă să fie taxată de public, de arbitri sau organizatori. E un spectacol neplăcut și e păcat pentru că joacă , uneori, excelent!
FOTBALUL PE MICUL ECRAN.
* TVRHD mi-a mai oferit o bucurie. Cristian Țopescu la microfon și România-Argentina pe teren în Italia 1990. Nu știu a câte reluare a fost, dar mie mi-a picat bineeee!  (era 1,00 pe 3 august!). Ce echipă am avut! Replay de câte ori vreți acest regal terminat cu 1-1!
* Steaua a trecut de Rudar cu 4-0. GB vorbește despre echipa a doua a lui FCSB adică CSA, la mișto. Zice că și CSA ar fi bătut pe Rudar. A fost un joc agreabil cu un adversar supermodest. Asta nu justifică excesele de niciun fel. Cei de la ProX în sus, cei de la Digi, în jos. Hajduk Split e foarte greu de bătut, iar lotul Stelei nu e schimbat.
* Steaua- Dinamo 3-3! Spectacol bun în teren, mulți derbedei în tribune. Arbitrul a greșit de câteva ori. Steaua nu are apărare pusă la punct. Coman a dat două goluri deși a jucat doar o repriză, Gnohere a înscris primul. Dinamo s-a mișcat inteligent și eficient. Multe faze atractive, dar bila albă e pentru Dinamo. *Antrenor mediu, lot ca atare, patron guraliv, arogant și toxic, astea sunt datele de azi ale Stelei!* Am scris imediat după joc. Nu mai revin, dar cred că meciul a fost atractiv.
* Mizerabil gândește și vorbește Naum. Crăciunescu a spus clar că fazele nasoale din meciul cu Dinamo au fost toate în defavoarea Stelei. Ba chiar a și sărit una care impunea roșu, iar el a zis doar fault la 17 metri. D. Man fusese tamponat fără minge.  Steaua a fost furată, pot spune orice câinii, pisicile și șoriceii de orice culoare.
* Mirel Rădoi este noul antrenor (cu acte în regulă) la naționala U21. Sper să se descurce!
* Mare bucurie la DigiSport. S-a semnat contract pe 3 ani pentru Champions League și Europa League. N-au spus că același contract îl au și TelekomSport și LookTV.Măcar avem de ales între comentatori!
* Dan ” ca să zic așa” Filoti a avut un non-interviu cu Alibec la telefon. Omul i-a spus că se grăbește să plece, dar Filoti, ca să zi așa, formula întrebări cu răspuns inclus. Aflăm că Alibec a revenit la Astra pe alți bani decât a plecat. Mai puțini, că așa face Becali afaceri. Că așa se explică și meciul pierdut de FCSB la Giurgiu. Doi antrenori, Andone și Vasile Miriuță, susțin că trebuie să știi cum e când te duci la CFR. Culmea, ambii au zburat de acolo. Și cred că aveau rezultate bune. Culmea, asta se spunea despre Steaua. Faptul că antrenorii cu vechime preferă să fie pupincuriști cu patronii, în loc să-și apere interesele, să se ajute unii pe alții, e trist e grav. Așadar își merită soarta. Treptat vor deveni toți comentatori teve.* Puiu Iordănescu, tatăl celui exclus, și-a exprimat ferm revolta față de un astfel de mod de a lucra. *
*Edi Iordănescu a fost dat afară de la CFR. Trei meciuri și gata. Doctorul acela rotofei trage sforile la echipă. A scăpat de toți cei care nu-l lăsau să fie singurul vorbitor. O măgărie, care arată cât e de șubred sistemul de contracte din privat. S-a spus că avea o clauză de reziliere de 600.000 de euro, dar acceptat 350.000. Presa a făcut calculul foarte sofisticat prin care a stabilit cât a luat de meci antrenorul.CFR a făcut egal la Călărași cu noul antrenor. Bogdan Mara reușește să enerveze și oamenii de la Digi cu lozincile sale pacifiste, după ce a plecat, sau a mimat, că pleacă de la CFR. Asta am scris acum câteva zile. Azi, 2 august, aflu că e apropiat de CFR și că Iuliu Mureșan n-are nimic contra lui, dacă revine. *
*Steaua a bătut în deplasare în Slovenia cu 2-0 o echipă modestă. Imediat i-a revenit aroganța lui Becali, imediat l-au băgat slugoii-media de două ori într-o zi în direct, prin telefon. * Viitorul a condus cu 2-0 acasă la Ovidiu, dar a fost egalată de olandezii de la Vitesse. Retur greu, speranțe pe la 40%! * Din păcate Viitorul a pierdut cu 3-1 în Olanda ( 2 august)
SALA PALATULUI A CUI E?
* La Digi24 am prins un reportaj interesant despre acest loc important pentru congrese, târguri și concerte. Se spunea că a revenit la RAPPS dar de fapt n-a plecat niciodată la Ministerul Culturii, care urma să renoveze întregul imobil. S-a spus în material că e o sursă bună pentru sume măricele strict pentru cine trebuie.
* Naivitatea unor patroni de presă îi expune inutil. Trimit exemplare unora ca Banciu (B1) care-i ia la mișto, pe necitite, doar pe bază de copertă. Asta se numește ”revista presei” și promovare?
* Îl văd pe Serghei Mizil și la TVR1? Pe la 12,10 într-un material mai amplu. Interviuri multe. Vorbitorii povesteau cum făceau rost, pe sub mână, de produse absente din magazine. Are TVR o obsesie cu epoca trecută și zisă de aur? Marius Manole, Cornel Ilie au avut și ei amintiri…Marius a rămas cu frici, cu enervări când vede un polițist, când se stinge lumina pentru că se mai întâmplă și azi, etc .El a rămas cu o laringo-faringită cronică din cauza gazului deschis când nu se dădea căldură. Au trecut 28 de ani și tot acolo ne întoarcem? Și n-o facem noi cei care am trăit peste jumătate de viață în comunism, ci o fac televiziunile care ar avea mii de subiecte actuale. Care e miza?
* Prezentare portret Manuela Hărăbor la ProTV vineri pe la prânz. Era la Best Of Vorbește lumea. A fost și un portret al tatălui ei, care are 90 de ani, un ”model de demnitate”.
* Monica Tatoiu  is back!  Vorbește intens englezit și a afirmat pe B1TV în emisiunea  unuia extrem de antipatic, Botin, că Laura Codruța Kovesi are ”Low I.Q”. N-a dat explicații, n-a produs dovezi, dar eu am dedus că a făcut-o proastă! Tatoiu citează din Național pentru că ea scrie acolo. Un ziar aservit și adesea penibil. Răzvan Boanchiș e singurul pe care-l pot citi de acolo.
* Tudorel Toader a decis că niciun candidat la șefia DNA nu e bun. Erau patru înscriși. TT știe exact pe cine să pună, dar trebuia să simuleze transparența. Mai nou are și alte invenții. Un personaj mai dezagreabil și și mai neplăcut prin ce spune și ce face era greu să găsească cineva. Acum vrea epurări la DNA. Și nu-l poate opri nimeni. Cu talk-show-uri nu faci nimic în acest sens.* MAREA IERTARE A INFRACTORILOR E LA UN PAS!
* Un demnitar vorbește despre tricoaie în loc de tricouri, asta pentru că șefa guvernului încurcă țări , capitale, orice.
*Scandalul plăcuței de mașină cu text oral sau țigănesc, sau romani a generat dezbateri prelungi pe FB, dar și la televiziuni. Eu zic că am depășit momentul. Rețin latura umoristică și lipsa totală de coerență a Poliției noastre. Nu cu astfel de lozinci rezolvăm problemele și nici absența de la vot. * Un jurnalist german susține că Diaspora e hiperbolizată, că în 2014 au votat doar 10% dintre cei plecați și că implicarea reală în viața politică a țării e foarte redusă din partea românilor de afară!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here