TE CUNOSC DE UNDEVA… sau nu!

0
234

Anca Turcasiu Madonna Te Cunosc De Undeva 2016 (600 x 398)
Anca Turcasiu la Te Cunosc De Undeva 2016

Articol de Iulia Radu
A început noul sezon „Te Cunosc De Undeva”! Deși sâmbătă seară am preferat să urmăresc finala Festivalului Sanremo (pe Rai Uno), duminică dimineață am deschis televizorul, hotărâtă fiind să urmăresc show-ul de pe Antena 1. Abia așteptam să înceapă emisiunea! Nu știu de ce, nu știu de unde atâta entuziasm pe capul meu! Trezită de aburii cafelei de dimineață, încercam deja să-mi imaginez surprizele pregătite de producătorii emisiunii pentru prima ediție. Eram curioasă să văd cum se vor descurca noii concurenți (între noi fie vorba, de unii dintre ei nu mai auzisem până acum). Oare va fi un moment dedicat lui David Bowie? O întrebare stupidă… ce mi-o fi venit?! Asta se întâmplă când te uiți la italieni (i-au adus un omagiu lui Bowie și într-o conferință de presă și în prima seară de festival) sau când citești presa internațională (am aflat că Lady Gaga va avea un moment dedicat artistului britanic la Premiile Grammy din acest an) și m-am gândit că, fiind un personaj ofertant, s-ar potrivi perfect cu ideea emisiunii „Te Cunosc De Undeva”. Evident, nu a fost cazul.
Anca Țurcașiu a fost cea care a spart gheața în acest sezon. A fost Madonna. Rectific. A încercat să fie. Știm cu toții că punctul forte al Madonnei este dansul, mișcarea scenică. Ei bine, Anca nu a excelat la acest capitol, dar nici nu aveam mari așteptări. Nu tu grație în mișcări, nu tu flexibilitate pe ringul de dans, pe scurt, a fost o Madonnă în variantă mai țeapănă. Nu-i bai! Șocul cel mare s-a produs când Anca a deschis gura! N-am auzit-o niciodată pe Anca Țurcașiu cântând atât de fals! Nici pe Madonna n-am auzi-o cântând atât de prost. Or fi fost emoțiile de vină, dar totuși, e o emisiune înregistrată, ce i-o fi împiedicat să mai tragă o dată piesa?! Bine că juriul a fost încântat de prestația ei! Andreea Bălan își făcuse temele, citise pe Wikipedia cât a vândut Madonna, care-i povestea videoclipului, așa că s-a declarat mulțumită de ceea ce văzuse pe scenă: sincron (?!?), comunicarea cu ceilalți dansatori (?!?), la final i-a dat chiar 12 puncte. Ozana și Temișan au vorbit despre colaborările lor din trecut cu Anca, și i-au lăudat aparițiile din musicalul „Chicago”. E clar că în această seară și-au închis și ochii și urechile.
Andrei Ștefănescu face echipă cu Liviu Vârciu în acest sezon. Au fost Azucar Moreno. Măcar avem asigurată partea de umor. Nu or avea ei voci impresionante, dar au prezență de spirit. Și asta contează pentru o seară de sâmbătă.
Theo Rose s-a transformat în Inna. Cam aici pot încheia comentariul meu. Mare personaj este Inna! Nici despre Theo Rose nu știu nimic.
Liviu Teodorescu a fost Freddie Mercury. Șters. De fapt, n-a prea intrat în personaj, l-am văzut pe Liviu, nu pe Freddie. El a cântat bine, dar nu prea s-a apropiat de personaj. În plus, mustața lui și modul în care fusese coafat, parcă aducea mai mult cu Frank Zappa
Paula Chirilă a fost Cornelia Catanga. S-a descurcat de minune, a avut și replici bune de pe canapea, de altfel a și câștigat această ediție!
George (ex-Jorge) s-a transformat în Rihanna. E o bucurie să-l revăd pentru că a fost unul dintre preferații mei în sezoanele trecute. Dar personajul ales mă cam lasă rece.
Feli Donose a fost Mirabela Dauer. Drăguț moment, dar neconvingător. Nu mi s-a părut că s-a apropiat atât de mult de Mirabela. E drept că mi-a plăcut cum a cântat.
A urmat Rareș Dragomir care s-a transformat în Elvis. O provocare mare, poate prea mare. Fiind prima ediție puteau să aleagă personajele cu mai multă atenție, ar fi fost mai bine să-i ajute pe concurenți, nu să-i tragă în jos.
Nicoleta Nucă a fost ultima concurentă a show-ului. A imitat-o pe Whitney Houston. A fost preferata mea din această ediție.
 
Avem o noutate în acest sezon: Florin Ristei va apărea în fiecare ediție a emisiunii și va cânta, alături de un concurent, o piesă în memoria unui artist român dispărut dintre noi. Un tribut frumos. În rest, toate sunt la fel! Aceleași personaje fără sare și piper, prost alese, nici selecția concurenților nu este una fericită, cam mulți necunoscuți în acest sezon. Am rămas fără artiști valoroși în țară? Mi-e greu să cred că producătorii nu sunt în stare să invite oameni care pot face față unui astfel de show (și din punct de vedere vocal și al prezenței de spirit). Din nou vom avea moment folcloric în fiecare ediție, dintr-un naționalism prost înțeles.
În ediția viitoare îi vom/veți asculta pe:
Charles Aznavour (Rareș Dragomir)
Valahia (Liviu și Andrei)
Beyonce (Feli Donose), dar Feli va cânta și cu Ristei o piesă din repertoriul lui Gil Dobrică (extra-concurs)
Adrian Daminescu (Theo Rose)
Liviu Vasilică (Nicoleta Nucă)
The Weekend (George)
Liza Minnelli (Anca Țurcașiu)
Angela Similea (Liviu Teordorescu)
Pixie Lott (Paula Chirilă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here