The Beatles sau The Rolling Stones? Mick Jagger îi răspunde lui Sir Paul McCartney

0
228

După ce în urmă cu câteva zile, Sir Paul McCartney explicase în emisiunea „The Howard Stern Show”, de ce consideră că formația The Beatles este mai bună decât trupa The Rolling Stones, astăzi a venit și replica lui Mick Jagger în emisiunea lui Zane Lowe.

Sir Paul McCartney: „Rădăcine trupei Rolling Stones sunt în muzica blues. Toate cântecele lor au legătură cu blues-ul. Noi am avut mai multe influențe, muzica noastră a fost mai diversă. Deși îmi place foarte mult trupa The Rolling Stones, trebuie să fiu de acord cu tine și să spun că formația The Beatles a fost mai bună. (…) La vremea respectivă am observat și noi că The Stones erau cu un pas în urma noastră. Noi am mers în America și am avut mare succes, apoi au mers și ei. Noi am lansat Sgt. Pepper, apoi the Stones a pus pe piață un album psihedelic. Am fost prieteni buni și încă mai suntem într-un fel. Ne respectăm reciproc. De fiecare dată când am ocazia merg să îi văd live pentru că The Rolling Stones este o trupă fantastică”.

Mick Jagger (s-a amuzat copios când a auzit comentariul lui Paul McCartney): „Este foarte amuzant, iar Paul este un dulce. Evident că nu exista competiție. Uite cum stau lucrurile. Stones este o trupă care susține concerte pe stadioane de zeci de ani, în timp ce The Beatles nici măcar nu a apăcat să facă un turneu de stadioane. Nici nu au apucat să cânte la Madison Square Garden și să aibă un sound decent. Trupa s-a desființat înainte să existe industrie muzicală adevărată. Noi am început turneele pe stadioane în anii ’70 și continuăm să avem turnee mari și astăzi. Aceasta este adevărata mare diferență dintre cele două trupe. Una este incredibil de norocoasă să cânte pe stadioane și astăzi, iar cealaltă nu mai există”.

Aveți interviul cu Mick Jagger mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here