Trei fan cluburi din Franța ale lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe protagoniştii documentarului „Leaving Neverland“

0
95

Trei fan cluburi din Franța ale lui Michael Jackson i-au dat în judecată pe Wade Robson și James Safechuck, protagoniștii documentarului Leaving Neverland, care l-au acuzat pe Michael Jackson de abuz sexual.

Fan Cluburile, Michael Jackson Community, MJ Street și On the Line îi acuză pe cei doi că l-au defăimat pe Michael Jackson, care a murit în 2009, și au comparat acțiunea lor cu un linșaj mediatic.

Procesul a fost deschis la Orleans, în Franța, deoarece în această țară legea oferă protecție și după moarte. Astfel, în Franța, este interzis să defăimezi o persoană decedată. Cele trei fan cluburi cer despăgubiri simbolice, de câte un euro fiecare.

O hotărâre judecătorească va fi emisă pe 4 octombrie.

Avocatul fanilor, Emmanuel Ludot, a declarat că sunt șanse mari să câștige acest proces. „În Franţa nu poţi păta imaginea celor morţi. Există suferinţă morală şi emoţională. Şi unde este suferinţă, există compensaţie. Este foarte simplu”.

John Branca, co-executor al „Michael Jackson Estate” a declarat că prin decizia de a deschide procesul în Franța, speră să poată obține modificarea legilor în SUA, astfel încât persoanele decedate să nu mai poată fi defăimate. „Acordăm întreg sprijinul avocatului Ludot și fanilor din lumea întreagă în acest proces. Sperăm ca o eventuală victorie în Franța să dea naștere unei mișcări în SUA și să reușim să revizuim legea pentru a acorda protecție împotriva defăimării persoanelor decedate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here