UCRAINA a câștigat EUROVISION 2016

0
14

Jamala Eurovision 2016 Ucraina (600 x 400)Marea finală a concursului Eurovision a fost câştigată de UCRAINA cu piesa „1944”, interpretată de Jamala, o cântăreaţă de etnie tătară, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Cântecul ”1944” are o mare încărcătură politică şi nu este o piesă ”tipică” pentru concursul Eurovision – versurile sale conţin referiri la Stalin, Peninsula Crimeea şi acuzaţii de epurare etnică. Cântecul ucrainean a supărat autorităţile din Rusia, ţară care a anexat Peninsula Crimeea, teritoriu ce aparținea Ucrainei, în urma unui referendum controversat, în 2014, în contextul creşterii tensiunilor dintre cele două state şi al războiului civil din estul Ucrainei.
Textul în engleză al piesei este scris chiar de Jamala, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.
Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat faţă de această alegere destinată, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.
Podiumul concursului Eurovision 2016 a fost completat de Australia, care a obţinut 511 puncte, şi Rusia, care a primit 491 puncte.

Găsiți clasamentul în întregime aici:

http://eurovisionworld.com/?eurovision=2016
 

Ucraina, adusă pe primul loc de voturile publicului

Juriile din ţările participante au acordat cele mai multe puncte pentru Australia (320), Ucraina (211), Franţa (148), Malta (137) şi Rusia (130). Cele mai puţine puncte din partea juriilor le-a primit Germania, doar 1 punct.
Câştigătorul a fost desemnat însă în urma votului juriilor de specialitate din 42 de ţări, dar şi ale voturilor exprimate prin SMS de telespectatorii din ţările participante la Eurovision 2016, cele două având fiecare o pondere de 50% în rezultatul final.
După votul juriilor naţionale, pe primul loc se afla Australia, însă rezultatul final al concursului Eurovision 2016 a fost decis de voturile telespectatorilor din ţările participante.
 
sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+Liber/Magazin/EUROVISION+2016+Marea+finala+castigata+de+UCRAINA
 


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here