EUROVISION 2016 – 5 lucruri pe care le-am învățat

0
65

Dami Im (Australia) la Eurovision 2016
Dami Im (Australia) la Eurovision 2016

Articol publicat de The Telegraph
1. UCRAINA E MARE CÂȘTIGĂTOARE
Ucraina a câștigat cu o piesă serioasă, emoționantă, cu multe conotații politice. Încă din momentul în care Ucraina a anunțat piesa cu care va participa la acest concurs, Rusia a protestat și a cerut organizatorilor să interzică participarea cu această piesă, fiind cunoscut faptul că la Eurovision nu sunt acceptate piese cu puternice conotații politice. Dar, până la urmă, Jamala a primit dreptul de a participa și iată că în final s-a luptat pentru primul loc cu Rusia. Faptul că a câștigat Ucraina dovedește că o piesă de calitate, cu un text emoționant, poate triumfa în acest concurs, dar mai dovedește și faptul că Eurovisionul va avea mereu o latură politică, indiferent cât de mult ar insista oranizatorii că este vorba „doar despre muzică”.
Cele mai bune momente la Eurovision 2016:
http://www.telegraph.co.uk/tv/2016/05/14/eurovision-2016-could-russia-win—joe-and-jake-uk/
 
2. NOUL SISTEM DE ANUNȚARE A REZULTATELOR ESTE MAI PALPITANT
Aproape pe tot parcursul anunțării rezultatelor, părea că Australia va duce trofeul acasă. Asta s-a întâmplat deoarece au fost anunțate mai întâi punctele date de juriu, iar specialiștii au apreciat prestația fără cusur a solistei din Australia. Dar când au fost anunțate rezultatele televotului, clasamentul a fost dat peste cap. Polonia a urcat mult în clasament, deși juriul de specialitate nu îi acordase prea multe puncte.
Nu e rău că au schimbat modul de anunțare a rezultatelor pentru că înainte era ușor să te prinzi cine va câștiga. Așa că devenea plictisitor să urmărești acordarea punctelor. Rămâne de văzut, totuși, dacă va fi păstrată această modalitate de a anunța rezultatele prin divizarea voturilor juriului de cele ale publicului. Când verdictul juriului e atât de diferit față de votul publicului, e clar că undeva e o „ruptură”. Până la urmă ce înseamnă pentru (fiecare dintre) noi „Eurovision”?
 
3. AUSTRALIA AR TREBUI SĂ RĂMÂNĂ ÎN EUROVISION
Australia a dovedit în acești doi ani că este interesată în mod real de acest concurs. Dacă Dami Im ar fi câștigat nu s-ar fi supărat nimeni, nu ar fi contestat nimeni această victorie. A avut o piesă bună pe care a interpretat-o foarte bine.
Oricum, nimic nu are vreo logică la Eurovision, așa că faptul că participă și Australia, nici măcar nu e atât de ciudat.
 
4. MAREA BRITANIE TREBUIE SĂ SE GÂNDEASCĂ SERIOS CUM ÎȘI POATE SPORI ȘANSELE
Ce s-a întâmplat cu UK în acest an? Am trimis o piesă bună care a fost interpretată bine de doi băieți simpatici. Ne-am clasat bine la votul juriului de specialitate, dar am fost la coada clasamentului la televot. Poate până la urmă totul se reduce la politică. Poate că faptul că am amenințat că ieșim din Europa, ne-a zădărnicit șansele la Eurovision. Nici Australia nu ne-a dat prea multe puncte, deși vorbim aceeași limbă…
 
5. SE PARE CĂ SE POARTĂ DIN NOU GEACA DE PIELE
Georgia Eurovision 2016
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here