Ucraina întocmeşte o listă cu artişti ruşi care nu au voie la Eurovision 2017: „Există persoane care ar putea să ameninţe securitatea naţională“

0
22

eurovision Ucraina aArticol preluat din Adevărul
Ucraina, câştigătoarea Eurovision 2016 graţiei piesei „1944“, cântată de Jamala, vrea să interzică pătrunderea pe teritoriul său a reprezentantului Rusiei în viitoarea ediţie a concursului, un oficial al partidului de guvernământ stabilind o listă cu artişti care nu sunt bineveniţi.
Poate o ţară gazdă a Eurovision să decidă ce artişti au voie să participe sau nu? Ucraina, ţara gazdă a concursului în 2017, vrea să implementeze această regulă şi să extindă o listă deja existentă cu artişti care nu sunt bineveniţi. Această listă include mai mulţi cântăreţi din Rusia, scrie site-ul eurovisionary.com.
Chicherina şi Kobzon sunt două dintre numele artiştilor ruşi care au deja interdicţie de a intra în Ucraina, aflându-se pe lista cu pricina. Cei doi au cântat despre anexareea Peninsulei Crimeea, susţinând cauza Rusiei. În acest caz, European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision, ar putea avea parte de probleme, dacă Ucraina decide să nu primească reprezentantul Rusiei.
Anton Gerashchenko, membru al partidului de guvernământ din Ucraina, nu se teme să îşi exprime opiniile anti-Rusia. Oficialul ucrainean vrea să se folosească de Eurovision 2017 pentru a actualiza o listă de persoane care nu au voie să intre în Ucraina. În acest fel, Gerashchenko ignoră acordul EBU prin care Ucraina trebuie să garanteze siguranţa celor implicaţi în concurs, inclusiv a reprezentantului Rusiei, atunci când spune că „Ucraina trebuie să decidă cine poate să îi treacă graniţa şi cine nu. Dacă Kremlinul decide că Chicherina sau Kobzon trebuie să reprezinte Rusia şi să particine în show, atunci le vom interzice intrarea“.
Puteţi citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/ucraina-intocmeste-lista-artisti-rusi-nu-voie-eurovision-2017-exista-persoane-putea-ameninte-securitatea-nationala-1_5741a38b5ab6550cb82f2d82/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here