ULTIMELE PE 2017…PRIMELE DIN 2018

1
42

bani revelionAm făcut aprope tot ce mi s-a recomandat la televizor. Am pus 8 portocale în mijlocul camerei, am pus bani în buzunare, am purtat roșu, n-am avut struguri, nu suport usturoiul  și nici la simbolul fertilității nu m-am aruncat (am destui copii). S-a spus că brunetele aduc noroc. Eu nu cred. Așa că am ocolit tot. Blondele și roșcatele aduc ghinion, au spus specialiștii. Șatenele nu aduc nimic? Dar căruntele ce fac? 
 
* Pe Rai Uno am văzut L’anno che verra, un program în aer liber . Cu invitați de tot felul, dar mai mult low-cost, cum ar fi Amii Stewart sau Corona, Al Bano și Romina Power, atmosferă tonică. De Anul Nou piesele erau exact cele de anul trecut. Oh Happy Day, urmat de Y.M.C.A. (Village People)… M-a surprins lipsa de soluții autohtone după ora exactă!
*TVR2 a avut oferta cea mai echilibrată. Ideea de cabaret a fost bună și ofertantă. Scenete cu actori de azi, dar și momente din Arhiva de aur, dans acceptabil, muzica pentru generații diferite (Marina Florea, Stela Enache, Gabriel Dorobanțu, Ovidiu Komornyik), apoi Toni Grecu și echipa lui (inclusiv celebra Flory din Vaslui) au oferit un concurs de incultură generală spumos. Asta am prins pe TVRHD, dar presupun că tot de TVR2 ține. Gala Revelioanelor de altă dată rămâne o soluție viabilă nu doar pentru nostalgici ci și pentru cei care doresc umor de calitate și actori de clasă! Nu înțeleg de ce nu se trec numele artiștilor pe ecran. Chiar dacă unii îi cunosc, alții sigur n-au de unde. Nu cred că e scump! De ce ar trebui s-o știu eu, de exemplu, pe Jo?
*Am revăzut cu plăcere un Remix al lui Doru Rocker Ionescu pe TVR3. E drept că sunt subiectiv, fiind și eu invitat pentru câteva vorbe acolo, dar materialul e bun, bogat. Acele secvențe de la București-Timișoara 22 le vreau și pentru mine. Acel spectacol l-am prezentat și l-am și generat cu alți pasionați. Asta nu s-a spus, dar vă zic eu. Printre grupurile din noul val sunt câteva care ar fi meritat atenție. În frunte cu Trooper! Asta ca să am și o observație critică!
*A fost de neurmărit (pentru mine) Revelionul propus de România TV. Să văd politicieni amestecați cu folcloriști cântând, mi s-a părut un fel de coșmar!
* Despre Revelion Hit scrie Iulia, care a fost și la fața locului. Eu rețin doar câteva aspecte. Scena mi-a plăcut, luminile tot așa. Investiție mare și estetică. Am vizionat pe TVRHD de la început. Prezentarea a fost de nota 2. Vocea din off era o.k. Dacă n-au fost bani pentru prezentatori ca lumea, se putea renunța. Momentele de dans mediocre. Connect-R e introdus cu „Dă-te-n dragostea mea”, ideal pentru cei mici! Singura care a sunat mai proaspăt, mai cu viață, a fost Delia cu trupa ei. Loredana era la TVR cu „Le le le”, un fel de imn-preludiu la noul an, ca-n alți ani, apoi a trecut la ea acasă, la ProTV, unde a duetat cu Doru Stăculescu. A fost cel mai nefericit moment, acest „Fără petale”. Am empatizat cu Doru. Loredanei nu-i ies coverurile românești. De ce se bagă?
* Antena 3 a vrut să arate că are umor. Pe 31 decembrie. Clasamente. Gafele anului. Sigur că lumea politică oferă material nebănuit de bogat, dar trebuie să știi ce să faci cu el, cum să-l comentezi! Că nu se cunoaște nici forma de guvernământ de către parlamentari, nu mă mai miră!  Prostia feroce a tinerilor politicieni e de plâns, nu de râs!
* Ce jucător este Dybala, numărul 10 de la Juventus! Mi-a plăcut enorm puștiul.
* Problema donatorilor de organe. Cum au ajuns rinichii la Alexandru Arșinel și Victor Socaciu. România Tv exploatează subiectul în contextul probelemelor juridice ale doctorului Mihai Lucan
* Ciuvică la ora confesiunilor. Firește la A3. Vede securiști peste tot, numai la PSD nu. De fapt și Tudose e securist, afirmă marele analist. Se dau secvențe cu Costette Chichirău în conflict cu Șerban Nicolae. Firește de pe poziția pesede, că doar e canal de partid, iar cei doi invitați ai Danei Grecu (bună fată!) sunt doi votanți declarați ai PSD-ALDE! De ce mă uit la așa ceva? Din greșeală. Dar nu-i de mirare că există deja modele de hateri. Cei trei amintiți sunt autentici.
* Foarte bun interviul cu Mirel Rădoi, difuzat pe 29.12 la DigiSport1. Omul chiar are ce spune, știe despre ce vorbește și cunoaște regula fair-play-ului.
* Adunate de Cârcotași… care erau în reluare și de Revelion.
* Termenul de labavilitate zice un reporter frenetic…. De la Antena Stars… anterior și precedent, fatomele din casa Oanei… N-are uși dar ea le aude pocnindu-se… Oftat de bărbat… dar sunt fantome decente, nu-s agresive… faze mortale cu Ciuvică, Șerban Nicolae…*E. Zeicescu se străduia să regleze ceva prin spatele lui Adrian Enache în emisiunea de pe TVR2… Pe sub sacoul omului… Au fost și momente de violență verbală de la Bravo, ai stil, precum și celebrul interviu din mers al lui Mălin Bot cu D. Voiculescu, marele profesor infractor, lansator de cărți la târgul de profil.
* M. Tatulici m-a liniștit. Pizza și pastele nu-s italiene, ci arăbești. A vut un expozeu doct, impresionant despre istoria bucatelor. Chiar a fost interesant. Felurile dacice au vechime… Nici coliva nu e specific romînească… În emisiunea Marinei Almășan de pe TVR2. Dacă la Măruță aduc mâncare ansambluri folclorice, aici au adus papa bun membrii unui taraf cult… Acordeonistul Emy Drăgoi a venit cu o variantă inspirată de la Hallelujah…
* Monica Roșu, fostă campioană la gimnastică, a devenit știristă de sport la TVR.
* Buzăianu și Zamfir de pe B1Tv au vervă, au nerv, uneori și umor. Sar calul, direcția politică e aproape a postului, dar nu-s de ocolit.
* George Mihăiță și regizorul Mircea Cornișteanu la Rareș Bogdan. Piesa „Ultima oră” a devenit Breaking News. Piesă de acum 70 de ani a lui M. Sebastian.
* Film dur, dinamic, producție 2017, Mr. Wick 2 cu Keanu Reeves în rol principal pe HBO. Bate tot, ucide tot!
* Ieri, Azi, Mâine a pierdut un punct mare în ochii mei. De ce era nevoie de Viorica și Ioniță din Clejani pentru o astfel de emisiune nu pot înțelege! Sau tot ce a impus Grupul Intact trebuie preluat de TVR?
* Mi-a plăcut o știre. 21.000 de cadouri cu dulciuri aduse de tiruri din Germania, au ajuns în România în diferite localități. Nu știu cum au fost aleși destinatarii, dar am zărit multe fețe fericite.
*  La italieni am văzut două show-uri Panariello. Omul are texte bune, e actor, mai și cântă uneori, e ironic. Sală mare și frumoasă la Livorno. Invitați deosebiți care au primit cadouri mici de Crăciun. G. Morandi a făcut flotări, alergări, efort fizic și a cântat, Fiorella Mannoia a cântat, Gianna Nannini tot așa, Panariello l-a parodiat pe Aznavour, a fost invitat și Andrea Pirlo, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști, a fost și un trio inedit cu Renga, Max Pezzali și Nek, gazda l-a imitat pe Renato Zero. Au fost multe texte cu trimitere socială, politică, dar elegante. Multe s-au referit la facebook, la limbajul indus de internet.
* Cristina Șincai nu se odihnește pe 31.12. Despre ce era vorba la România TV? Despre Regele Mihai, despre actul de abdicare. Regele a renunțat nu numai în nume propriu, ci și al urmașilor săi. Ilieșiu, regizor regalist, pesedist, o ține pe milionul de bucureșteni care ar fi fost în stradă în 1992. *Ce drepturi au moștenitorii de azi?  N-am aflat cum e legal, normal… În timp ce vorbea Bolcaș, omul a fost scos și au apărut materiale promo pentru Revelionul politicienilor amestecați cu interpreți de tot felul.
* Mare bucurie, ca în fiecare an, concertul de Anul Nou transmis de TVR1! 
MĂ HOLBEZ ȘI LA PRESA PRINT
GSP atacă la baionetă tot ce ține de Becali. Unele acuze sunt valabile, dar faptul că subiectul e zilnic pe câteva pagini arată că există o comandă fermă. Sau e lipsă acută de subiecte. *Greu dar s-au prins și jurnaliștii ce mare caracter este Adrian Mutu, devenit propagandistul, pardon, PR-ul lui Burleanu. *7 puncte cadou pentru CFR, este un titlu interesant, cum ar zice Naum. Arbitrii au fost drăguți cu Clujul, apoi cu Craiova și abia apoi cu FCSB. Dacă s-ar scoate cadourile, clasamentul ar fi altul. Cu Steaua pe primul loc. Așa zice gazeta!
EV Zilei tinde să devină tot mai clar un ziar de necitit. Fixația pe Binom, pe anul 2009, fuga de realitate, absența știrilor solide și actuale fac din acest ziar, pe care l-am cumpărat de la apariție, o amintire. Din 2018 îl las celor care trăiesc prin sforării, manipulare, jumătăți de adevăr. Decepția anului pentru mine! Fascicolul monden de vineri a devenit și el o jale cu litere imense și conținut minuscul.
* Am găsit azi cifrele de audiență de Revelion. Fabuloasă diferența dintre ce am văzut eu și ce au vizionat cei cu people-metre în casă. O manipulare mai ordinară, mai penibilă nu există. Adică cei mai buni, cei mai iubiți artiști apar la TVR1 și TVRHD și brusc nu mai fac rating. Tot ei la ProTV sau Antene rupeau tot. N-am stat nici 10 secunde pe programul lui Dan Negru. Kanal D a avut un program obișnuit cu Roata norocului, doar că era mai vulgar și se aflau acolo Țociu și Palade…Îmi spune și mie cineva cine s-a holbat la primele două clasate?
https://www.paginademedia.ro/2018/01/audiente-revelion-2018-dan-negru

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Bună seara și LA MULȚI ANI! Eu mă aflu în Germania,într-un orășel anost,Krumbach,care aparține de Gunzburg,un district german.Aici lucrez și tot aici mi-am petrecut Crăciunul,revelionul,care au fost sub orice așteptare.Stau cu în cameră cu alți doi colegi de servici,fiecare cu preferințele proprii.Aici avem un tv,dar nu există niciun post românesc(spre bucuria mea).Cu toate astea,colegul a instalat o aplicație prin intermediul căreia poate viziona protv și antena1,în timp ce eu am ales canalele nemțești,majoritatea emiteau pe cablul analogic în anii ’90 în țară.Așa că nu am putut agreia spectacolele hidoase,ale maestrului Vasile Moraru(m-a dezamăgit profund) cu o duduie,pe antena1,sau un cocktail cu glume expirate a las fierbinți.Mai nou s-au apucat de poezie…Paradoxal nici colegul meu nu părea a fi entuziasmat de programele de revelion românești.Pe el îl interesa să audă limba română,indiferent ce lătrau ăia pe-acolo.Deschid tv-ul și butonez pe toate cele 29 posturi tv germane+1 ORF2(al doilea canal tv național la austrieci,asemeni TVR2. Un coleg dorea să se simtă din nou copil,așa că am dat pe SUPER RTL,unde ne-am distrat cu Sylvester și Tweety…cu timpul am mutat pe ARD(tvr1-ul german).Pe ARD rula un show,”Silvester Show”…a cântat Johnny Logan celebra „Hold Me Now”,apoi a vorbit în germană cu moderatorul. Mai apoi un scurt mix realizat de prezentator în duet cu o „frau”,care includea printre altele și TRIO-Da,Da,Da,Pierro Umiliani-Mah Na,Mah Na,și alte piese nemțești.Textul pieselor era scris pe niște cartoane de format A2,vasăzică,pe post de prompter,pe care îl țineau niște domni sau doamne,care stăteau în fața celor doi interpreți,cu toate că cei doi cântau pe de rost.Și pentru că se mișcau dintr-un capăt spre celălalt al scenei,și respectivii îi urmau pe cei doi.Apoi a fost invitată o fanfară din Austria,intonând „Marșul lui Radetzky”,în timp ce pe fundal prin pereții camerei se auzea muzică populară,manele de la ceilalți colegi de servici.Amfitrionul a dat cuvântul unor copii de 9-10 ani,componenți ai fanfarei.I-a prezentat pe cei doi bâieți și o domnișoară,și fiecare cu instrumentul său au interpretat fragmente din temele muzicale ale unor filme celebre(Misiune Imposibilă-la flaut,de domnișoară,Pirații din Carraibe-la trombon,de unul din băieți.Celălalt,nu am identificat ce a cântat la trompetă. Au urmat,pe postul național german,ARD,dansuri tribale africane,apoi muzică funk,anii ’70…Puțin plictisit,am mutat pe un alt post,cred că VOX.Acolo,Mr.Bean…pe ORF2,buletinul de știri preluat de pe ORF1,”ZIB 1″,unde erau grupaje informative despre cum celebrează alte națiuni intrarea în noul an.Pe atv,un reportaj preluat de pe katholische1.tv,o retrospectivă a anului catolic 2017.Pe Viva,singurul post muzical pe care îl pot urmări,non-muzică,pop-corn americano-german.Pe Disney un serial.Am revenit pe ARD,însă nimic spectaculos.Treptat se apropia revelionul „german”(vest-european).M-am dus la vila alăturată și l-am invitat pe un alt coleg să dăm „o tură-roată” prin orășelul,de-a dreptul medieval,Krumbach.Ca o paranteză,aici doi din cinci locuitori sunt turci,românii au o pondere semnificativ redusă.Pentru că mai erau doar 15 minute până ce gongul bate de 2018 în Germania.Am urcat până sus la colegul cu care m-am plimbat,am pus vin roșu într-un pahar de sticlă de culoare albastră(m-am ferit de paharul de culoare roșie),am coborât jos și am savurat spectacolul pirotehnic oferit de „frații”turci,din fața barului,unde,în seara de 25 decembrie răsuna muzică rock,heavy-metal. În seara de 31 decembrie,însă,era caput! Pentru o jumate de oră,Krumbachul înviase.Peste tot erau rachete,pocnitori,un spectacol pirotehnic,total inferior celui din Piața Unirii,Cluj,de revelionul trecut.A fost și un mic incident între turci…Au vrut să se „felicite” reciproc cu pumni și picioare,doi dintre ei pentru câteva secunde. Cu timpul totul a revenit la normal,orașul parcă murise din nou,cufundat în întuneric,și multe resturi de rachete peste tot pe jos,ici-colo câteva sclipiri de artifici lansate de unii și alții(turci)…Când m-am întors în cameră,cei doi colegi m-au așteptat să ciocnim,un pahar,două,și, înainte de a mă culca,am dat pe ZDF(tvr2-ul german)rula un colaj muzical,unde,tânărul Bon Jovi cânta „In These Arms”,urmat de tânărul Chris DeBurgh cu „High Emotion”,apoi,Culture Beat cu „Mr.Vain”,dar și băieții de la DIE PRINZEN cu celebra „Alles Nur Gektlaut”,o parodie muzicală la adresa „I Want To Break Free”,”Big Gun”,”Numb”-U2,”Simple Irrisitable”,”Sweet Harmony”-The Beloved,”Love Seen No Colour”-U96,ZZ TOP Evident,cel mai frumos program a fost concertul de la Vienna,pe care l-am văzut pe ZDF,mai târziu pe PROSIEBEN,filmul „The Simpson’s”,care a debutat cu cei de la „Greenday”,personaje de desene,înghiți de noroi,apoi,într-o Biserică,li se cântă un fragment din”American Idiot”-funeral,iar pastorul și adunarea își exprimă regretele față de dispariția lor.Un scenariu mai mult decât agresiv.După o scurtă plimbare prin oraș,revin și dau pe TELE5,unde am revăzut filmul „Mizerabili”,dublat în germană,dar asta e…Din 2 ianuarie m-am întors la lucru…și îmi dă târcoale o viroză urâtă,atât mie,cât și colegului. Concluzie:dacă pe posturile românești private,mai ales,culmea penibilului se dezlănțuie fără nicio consecință,pe posturile germane domnește plictiseala generală.Ce a fost,a fost,important este ceea ce va urma.LA MULȚI ANI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here