LEGI STUPIDE, PROGRAME OBOSITE, RARE BUCURII 3.05.

0
343

M-am holbat mult, dar o bună parte a comentariilor le las pentru Focul de P.A.E. Am văzut multe filme pe HBO Go, Netflix, dar și pe cele de pe AXN-uri și altele. Uneori nu mai prind titlurile. M-ar bucura un schimb de experiență cu voi pe tema filmelor. Deocamdată vă ofer un crâmpei din notițele mele. 

 

I UMOR PRIERDE VITEZĂ

O vreme am crezut că n-au venit concurenți cu resurse umoristice de calitate. S-a cam transformat în freak-show. Păcat. Nici jurații nu mai au idei, vervă. Mă refer la doi dintre ei. Unul n-a avut niciodată. Am zâmbit mai des la reluarea filmului” Spioana” de la ProTV.

VESELIE DE 1 MAI

La ProTV s-a dansat, prezentatorii Adela și Cove au renunțat la distanța socială și au dat legături Skype unor vedetuțe (unele neștiute de mine). Și-au arătat oamenii copii, făcuți mai de mult, torturi cu fructe, produse de 1 Mai. * La A1 se râdea organizat, înregistrat, sau cu aplaudaci veseli. Dani a venit îmbrăcat în preot. Wow, ce blasfemie, vor urla meseriașii de peste tot. Bunica lui și-a dorit să-l vadă popă. Și-a parcat Maybach-ul foarte greu. Să nu uităm de popii cu mașini scumpe. A venit cu strai catolic, ne-a zis. Răzvan avea echipament de apicultor, iar cele două fete aveau picioare multe, goale și subțiri.Una dintre ele, e dotată cu un râs de te sperii. Cei doi și-au dorit mereu să fie actori, așa că nu ratează nicio ocazie de a se costuma cumva. 1 Mai e perfect pentru autoterapie. A venit o altă duduie, echipată în asistentă medicală cu cizme înalte de protecție și a cântat ceva , iar noi vedeam un video-clip cu ea, Amna și Dorian Popa. Alt popă…

TVR1 ni la dat pe Ceaușescu, ne-a dat congrese, jurnale din anii 70-80…Dosar România s-a vrut o parodie sau nostalgicii nu s-au putut abține? Grețos! *Apoi reportaje gen Reflector, din actualitate. Au găsit localitatea Căzănești, comună sau oraș, referendum local pentru asta. Program perfect de zi liberă!*

Kanal D. nu poate repira fără Puterea dragostei re-reluată la orele cele mai nepotrivite. La Gospodar fără pereche (ProTV) doamnele, fetele sunt planturoase, se gătește mult, se vorbește prost, se mulg vaci, se sapă, se expun posterioare, se vorbește despre se sex… era ora 14,15 (3.05). CNA e din nou pe burtă și la somn?

PrimaTV e cosecvent cu Camera de râs și bine face. NaționalTV nu se poate opri din re-re-re difuzarea momentelor cu Vouă, cu Baronii, sau cum le mai zice.Și la Național 24 Plus (nu știu dacă e rudă cu Realitatea Plus, dar e un canal inutil). Cred că l-a uitat cineva acolo. La NaționalTV am văzut (3.05) și emisiunea Corinei Chiriac, ”Opriți timpul” unde e ajutată la prezentare de Adrian Enache. Printre invitați, Mihai Trăstariu, Taraful Cleante. Rareș Varnioti i-a imitat binișor pe Eros Ramazzotti ,pe Tine Turner. L-a imitat și pe Enache. Și niște fătuci care nu reușeau să facă doi pași sincron. Despre șinutele lor nu mai îndrăznesc să zic nimic. Nu prea înțeleg moda asta cu bocanci…

Comedy Est ne dă filme de arhivă. Secvențe umoristice. Reluate insistent.

Cinemaraton poate fi interesant, dacă nimerești când trebuie. Canalul Dunăre-Marea Neagră, deținuți care povestesc, mizeriile comunismului, ”Anii tinereții noastre”….Duminică era Sergiu Nicolaescu-Mircea cel Bătrân. Nici nu știu dacă era parodie sau film serios. Trasul în țeapă era pedeapsă de lux. Scenariul unui astfel de film, presupun, a fost intens aprobat de organe. La TVR2 era ”Capcana mercenarilor” (Amza Pellea, G.Cozorici, dar și Sergiu Nicolaescu într-un picior, Ileana Popovici ș.a.m.d.)

NCN– este un alt canal cu știri multe.

București TV este un alt canal. Am nimerit pe o cântare pe pick-up, Ian Raiburg. Pare un post fantomă ca multe altele intrate pe grila RCS-RDS

Telestar1 a un canal atemporal. Mult legat de Italia. Azi, 1 mai, era Messa cu Papa Francesco.

TVR3 avea emisiune în limba maghiară la 12,05 de la TVRCluj. Pe 3 mai am văzut Teatru TV.

Canal33 poate fi interesant. Am prins o emisiune medicală ponderată. Apoi Business Philosophy…Multe despre Covid 19. Am văzut și Psihoastrologie.

Profit.ro este încă un canal neștiut de mine. Se discuta despre economie, despre criza generată de virus.

La 6TV am prins o emisiune despre Valori Euroatlantice.

La NasulTV am văzut o nouă expunere lungă a lui Radu Moraru. Deduc că e la Montreal. A ajuns să afirme că temele abordate de el schimbă politica din România. Pe ecran scria Jos Cenzura. S-a referit și la CNA. Mare lucru a zis. Că e decis politic. Acum ai aflat? Toți sunt securiști, în presă, televiziuni. Dacă scrie cineva un neadevăr despre el, scoate imediat dosarul (așa a amenințat) și-l execută pe postul lui.BTW, de unde scoate el dosare? Ne-a explicat cum lucrează securiștii peste ocean. E făcut ”conspiraționist” de dușmani. Un coleg de-al lui, Cătălin nuștiucum, zice că Zoom a vândut baza de date, deși era un program nesecurizat, recomandat de Ministerul Educației! Dacă e adevărat e grav. A îndemnat oamenii să nu plătească amenzile. Sunt tobă de informații, afirmă modestul Naș! De câte ori are de zis ceva concret, nu dă nume. Se ocupă de jaful împotriva poporului român, de crima împotriva poporului român. Are un dinte (în gură nu prea se vede) împotriva lui Iohann! Ne-a avertizat că oricine se ia de el, îl termină. În final am aflat că este împotriva vaccinării obligatorii (aici poate are dreptate) și i-a sfătuit pe părinți să nu-și lase copiii la școală. Dar asta s-a decis deja de guvernanții mult criticați.* Ne va demonstra curând că am stat în casă trei luni degeaba!

TURNĂTORII, SANCȚIUNI ÎN FOTBALUL CARE STĂ PE LOC

Numeroasele Ordonanțe Militare, Starea de urgență au produs multă confuzie, iritare, neliniște. Neinspiratul anunț al Președintelui privind relaxarea posibilă din 15 mai, a dus la multiple excese. Mă voi referi la un aspect din sport. Dacă pot ieși trei persoane pe stradă, dacă pot intra în magazine, piețe, sute și mii, de ce n-ar putea face antrenament 10-20 de fotbaliști pe un teren de 100 de metri? Respectă distanța socială. Cei de la FCSB au fost fotografiați de paparazzi, turnați la presă, la organe și amendați. Sigur că infatuarea, aroganța lui Becali merită orice sancțiune, dar acum e vorba de principii și logică. Ne apărăm de Covid, sau mimăm disciplina? Dacă unii îi toarnă pe alții și vin jurnaliștii ”cinstiți” și spun că FCSB a ”furat startul”, înseamnă că celelalte 13 echipe nu fac nimic? Dacă lăudărosul Becali chițăie pe la toate televiziunile care-l găzduiesc, asta înseamnă că el a încălcat Ordonanțele? Putea fi sancționat de CNA de sute de ori, dar n-a fost. Reacția lui Dan Petrescu la vederea antrenamentului adversarilor a fost una de om mic, lipsit de umor, de putere. Caracter meschin, de pârâcios.

Mizerabilă emisiunea lui Mihai Mironică din 30 aprilie. A ironizat Steaua, apoi FCSB, într-un dialog cu Falemi, care nu se prindea în mod evident. A vorbit despre un atac a lui Duckadam, care și-a permis să afirme, privind noul stadion Ghencea, că  nu se vor descurca financiar cei de la CSA Steaua cu o echipă de liga a 4-a. În fond s-a construit cu bani publici și ar trebui să beneficieze de management profesionist și să fie închiriat oricui care plătește. Tot M.M. a vorbit despre Steaua, ca fiind ”echipă stalinistă, adusă de tancuri” în România. Promotorii urii și prostiei nu pot fi taxați de CNA?

VIVEMENT DIMANCHE

Michel Drucker are în continuare emisiuni foarte plăcute, reluate de TV5. Teatru, film, umor, actualitate, lansări de carte, viața animalelor. Pe 3 mai am văzut un reportaj impresionant despre elefanți, despre relațiile mamă-pui, despre comunicarea dintre aceste ființe inteligente. Dialogur haioase între invitați, tachinări spumoase, aplauze pe bune de la un public ales cu cap. Nu au aplaudaci triști, blazați și suferinzi.

RAI1 NU RENUNȚĂ LA DOMENICA IN

Emisiunea tradițională de divertisment, moderată de veterana Mara Venier, e plăcută chiar dacă nu are aplaudaci, nu are oameni în studio, se rezumă la intervenții prin skype. L-am văzut pe Pupo, care a cântat puțin cu mama sa de 87 de ani. Cei din studio i-au amintit Enzo (Pupo) de succesul teribil avut pe vremuri în Rusia, așa că ne-a cântat puțin și ”Katiușa”.

La Măruță au venit două ”fetițe” simpatice și nevorbite, Adina Buzatu și Dana Săvuică. El le-a pus la teste. Cică 1 Mai fashionist! Le-a pregătit niște mici prăpădiți ca premiu. Am reauzit râsul mefistofelic al lui Măruță! Au urmat Rică Răducanu și Kamara, dar de la distanță. La asta n-am stat.

TVR1 NE INFORMEZĂ, DACĂ NU NE POATE DISTRA

Un documentar amplu și foarte interesant m-a ținut blocat pe canalul public pe 3 mai. Habemus Papam era și este de văzut pentru oricine. Recomandare valabilă și pentru cei de la B.O.R.

Mireasa de la A1 este tot la ore de relaxare (văd la 15,30). Intervin părinții concurentelor, concurenților, adesea agresiv, adesea deplasat. Părinți nevrotici își lasă fetele la înaintare pentru bani, apoi le reproșează că din cauza lor ajung la spital. Diana Dumitrescu e evident depășită de situații, nu știe cum să intervină și mai ales când. Sigur că formatul cere conflicte, tensiuni, dar de ce la ore din astea, de ce atâta promiscuitate, ca să nu zic curvăsărie, pe cel puțin 2-3 canale majore?

GÂLCEAVĂ DE 2 MAI LA REALITATEA PLUȘ

Un moderator tinerel și inapt, discută (vorba vine) cu 4 persoane, la distanță. Nimeni nu înțelege nimic, iar politicienii se ceartă fără nicio jenă. PSD, PNL sau UDMR. A intervenit Zegrean fost șef CCR care le-a explicat cum e scris în Constituția din 1991, privind minoritățile. De ce ar cere UDMR altceva decât ce e scris acolo? Adoptarea inițiativei UDMR de către Camera Deputaților arată cârdășii mizere. Proiectul depus de UDMR include și măsuri administrative, care nu țin de etnii. De exemplu să crească pensiile primarilor. Noroc cu Petrișor Peiu din studio, care a semnalat și aceste dubioase puncte administrative. Grija pentru bănuții lor e mai mare decât orice problemă a țării!

Care au fost audiențele în ultima vreme? Aflați de aici:

https://www.paginademedia.ro/2020/05/audiente-aprilie-2020-prime-time

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here