Universal Music Romania relansează albumele de referință BĂLĂNESCU QUARTET

0
49

Alexander Balanescu 1Cunoscut pe marile scene ale lumii drept unul dintre cele mai interesante proiecte de muzică contemporană, Bălănescu Quartet a semnat cu Universal Music România un contract internațional de reprezentare artistică şi pregăteşte relansarea celor mai importante materiale discografice din activitatea sa muzicală.
 
Astfel, cele patru albume de studio care au consacrat Bălănescu Quartet pe scena internațională prind acum viață, într-o nouă prezentare grafică, sub egida Universal Music Romania.
 
Alexander Bălănescu este unul dintre cei mai vizionari şi mai surprinzători compozitori şi violonişti ai zilelor noastre. Repertoriul său se axează pe muzică nouă şi contemporană, o combinație de instrumente clasice și acorduri moderne.
 
În 1987 îşi înfiinţează propriul cvartet, Bălănescu Quartet, alături de care cântă pe cele mai importante scene ale lumii, Opera Națională din Sydney, Wembley Arena şi festivaluri europene precum Roskilde şi Sziget.
Încă de la înfiinţare, Bălănescu Quartet şi-a consolidat reputaţia ca fiind unul dintre cele mai importante grupuri de muzică contemporană din lume, având colaborări cu nume remarcabile, precum: Michael Nyman, Grace Jones, Goldfrapp, David Byrne, Pet Shop Boys, Philip Glass, Kraftwerk sau Kate Bush, dezvoltându-şi un stil unic, plin de forță şi dinamism.
 
Albumele Maria T (2005), Possessed (1992), Luminitza(1994) și coloana sonoră Angels & Insects (1995) vor fi lansate pe 29 mai și vor fi disponibile pentru pre-comandă,începând cu 22 mai, atât în format fizic, cât și digital (download și streaming).  Mai multe detalii despre pre-comandă vor fi anunțate în curând.
 
Pentru a sărbători acest moment, ce marchează totodată și aniversarea a 10 ani de la lansarea albumului Maria T, Bălănescu Quartet va susține, pe 28 mai, în Fratelli Studios (Str. Glodeni, nr. 1-3), începând cu ora 20:00, un concert extraordinar Maria T.
 
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/860491670689865/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here