UrbanFest – festival de dezvoltare urbana, AZI, 16 iunie, 17:30, pod pietonal Politehnica

0
16

urbanfest 16 - 21 iunieVă așteptăm astăzi, marți 16 iunie, la ora 17:30, pe podul pietonal de la Universitatea Politehnică pentru a lansa la apă UrbanFest – primul festival de dezvoltare urbană al Reprezentanței Comisiei Europene, organizat sub înaltul patronaj al doamnei Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale.
Festivalul debutează cu declarații de presă sustinute de organizatori, pe Dâmbovița, în zona Grozăvești. Cu această ocazie, se va lansa si consultarea publică “Peștișorul de Aur”, organizată de Asociația pentru Tranziție Urbană, privind felul în care bucureștenii și-ar dori să arate orașul lor și rolul râului într-o metropolă, cu accent pe Dambovița. Consultarea are loc și pe apă, în ambarcațiunile cu vâsle puse la dispoziție de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Programul continuă la 18:30 cu o tură pe biciclete pe ruta Grozăvești (pod pietonal) – Splaiul Independenței – Strada Știrbei Vodă – Strada Berzei – Strada Buzești – Calea Victoriei (Teatrul Odeon), organizat de OPTAR, cu scopul de a promova mobilitatea urbană.
 
UrbanFest se desfășoara în perioada 16-21 iunie și are ca temă „BlueGreen – Râuri în orașe smart„. Festivalul își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană. Totodată, UrbanFest își propune să promoveze valorile europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile.
 
Mai multe detalii pe: www.urbanfest.ro
Pagina de Facebook a Festivalului: https://www.facebook.com/events/935470009828307

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here