Vali Rotari şi Gabriel Golescu la Psihologul muzical (ediţia 673 – 22.08.2015) – AUDIO

0
322

Vali Rotari si Gabi Golescu la Radio Romania 2015E o ediţie care începe cu Manowar (în limba română!), Bon Jovi (2015) şi Van Morrison continuă cu un alt debut în studio: Foişorul de Foc. Grup reprezentat de Vali Rotari (născut la Craiova pe 1.04.1959) şi chitaristul Gabriel Golescu (născut pe 30.04.1962).
 
Doi oameni cu experienţă mare atât în ţară cât şi în străinătate (Gabi Golescu a trăit mulţi ani peste Ocean). Vali Rotari e basist şi compozitor, a cântat în numeroase trupe, a colaborat cu mulţi solişti, o face şi acum fiind şi producător în propriul studio. Au fost participări la Mamaia, la Eurovision (s-a lăsat cu contestaţii), s-au adunat amintiri din anii 80, 90… Dealtfel primul album Foişorul de Foc este din 2000. Urmează unul nou foarte curând. Deocamdată, îşi caută un nou solist vocal. Cei doi au vorbit despre concertele văzute, despre cele dorite, despre nevoia de sindicat al artiştilor, despre rolul acestor sindicate în alte ţări.
 
Pe lângă numeroase piese Foişorul de Foc, veţi auzi şi preferinţele invitaţilor: Yes, The Police, The Script, Muse, Emerson, Lake & Palmer ş.a. De altfel, Vali Rotari a mărturisit că a ajuns la muzica rock la 12 ani când a ascultat o emisiune „Metronom” la Europa liberă.
 
Aveţi şi un scurt interviu telefonic cu Adrian Romcescu şi Florin Apostol, prezenţi la Festivalul-concurs „Sfinxul de Aur” de la Buşteni în calitate de juraţi, dar şi pentru a susţine recitaluri. Compozitorul Adrian Romcescu ne-a oferit piesa „Cetitudine” interpretată de Florin Apostol.
 
Agenda pop-rock a inclus piese cu Ray Wilson (primul concurs dintr-un serial cu 4 episoade), Morrissey, Pink Martini, Fuego (piesă nouă) ş.a.
Top Sentimental a fost cu irlandezul Van Morrison. Primele locuri a fost ocupate de piesele 1. Brown Eyed Girl, 2. Have I Told You Lately, Gloria.
Cu ajutorul unui ascultător (Ionescu Cornel), i-am ţinut la curent pe prietenii noştri matinali, cu evoluţia scorului din partida de tenis susţinută de Simona Halep.
Audio:

 
Selecţia mesajelor (au fost aproximativ 300!):
 

Vali Rotari
Vali Rotari

Cristina Ina Salutari si urari de bine, pentru echipa noptii
Cristina, metalfan: Salutări din Belgia! Marius ne răsfaţă! Face cartofi prăjiţi! Dar… având în vedere că a uitat să cumpere brânză, acum a ieşit la „shopping”… aşa că mai avem de aşteptat până luăm cina
Arici Ţepos: Wow e prima piesă Manowar pe care o ascult  şi care nu are în text „warrior”, „kings” „metal” „true to metal”, „fight”. Să trăiască cel care a scris aceste versuri minunate la piesa „Tata”.
Diana, FC Bon Jovi: Mulţumesc pentru Bon Jovi!
Vicky: Eu am trimis mailuri radiourilor private şi am cerut şi muzică românească şi străină. Am dat exemple de piese. Am primit răspuns chiar de la cel care se ocupă de playlistul de la Europa FM. Îi spusesem că am 16 ani… Răspunsul lui m-a făcut praf! A zis că nu intru în targetul lor… Cu alte cuvinte, eram sfătuită să revin după ce împlinesc 18 ani. Teoretic, acum aş putea să le scriu din nou.
CristiTim: Îi rog pe invitaţi să facă un Top 3 chitarişti preferaţi. Mulţumesc.
Maria, Bistriţa: Pentru mine a devenit un chin să ascult posturile private de radio… Din păcate nu am cum să evit… La muncă, în mijloacele de transport în comun asta ascult… Indiferent ce post de radio asculţi, toate emisiunile parcă sunt după acelaşi şablon!
Raluca: Mă bucur că l-aţi invitat pe Vali Rotari.
Tania, Ucraina:Bun venit invitaţilor! Îmi placetrupa Foişorul de Foc.
Adda, Mioveni: Îmi amintesc de trupa Foişorul de Foc de la Mamaia… Parcă au fost nedreptăţiţi atunci… Îmi amintesc bine?
Teddi, Londra: Păi, cum să lanseze albume artiştii români care sunt pe val acum?! Ei sunt preocupaţi să fie în centrul atenţiei presei mondene, muzica e doar un pretext ca să ajungă în paginile ziarelor! Box office-ul lor este făcut de apariţiile TV şi în presă, nu de albumele vândute. Dacă ar fi atât de mari, atunci am vedea concerte susţinute de ei la Sala Palatului sau la Polivalentă pe bani. Mereu m-am întrebat: de ce nu umple Inna Polivalenta măcar o dată pe an? Cu bilete!
Arici Ţepos: Toată viaţa mea (am 17 ani şi 8 luni) am crezut că Vali Rotari cântă la clape. Acum universul meu e invers! Deci… e basist…
KissArmy:V-aţi gândit să-l abordaţi pe băiatul care a câştigat Vocea anul trecut? Tiberiu Albu parcă îl cheamă…
Ionela, Călăraşi:Foarte interesant tot ce spun invitaţii!!
Niko, Milano: Am înţeles că Vali Rotari ascultă şi rock progresiv. Aş vrea să-l întreb dacă Van Der Graaf Generator îi place? Dacă a fost la concertul lui Peter Hammill din Sibiu?
Ramona: Apropo de repertoriu… dar Indila cum a putut să ţină 2 concerte la Sala Palatului în care a cântat 7 piese?? Românu e uşor de păcălit… nu vi se pare?Traian, Bucureşti: Da… e o mare ciudăţenie… Indila a vândut două show-uri la Palat, în timp ce Elvis Costello, un artist care are repertoriu şi are ceva de spus, a vândut 10 rânduri din sală… Oare aceiaşi soartă va avea şi Morrissey?
Robby, Reşiţa: Aş să-l întreb pe Gabi dacă poţi cânta Iron Man cu un Fender? Şi ce părere are despre chitarele Dean?
Gabi Golescu
Gabi Golescu

Tamara: Aş vrea să-l întreb pe Gabi… de ce este considerat Dimebag Darrell un mare chitarist? Trupa Pantera era cam limitată ca gen muzical… De ce este un reper pentru chitariştii tineri acest artist?
Maria, Spania: Profit de ocazie pentru că se află în studio un producător, să întreb şi eu ceva. De exemplu, avem o piesă: „The Best”. Iniţial a fost lansată de Bonnie Tyler şi nu a fost un succes. La un an, a înregistrat-o Tina Turner şi a fost hit mondial. Mie, ca simplu ascultător, nu mi se pare că variantele sunt mult diferite. Dar vreau să întreb: contează producătorul în cazul unui cover sau popularitatea artistului?
Marius, metalfan: Mă bucur că avem top cu Van the Man.
Cristina, metalfan:Ştiuuu!! Ray Wilson!
Mariana: Puteam să jur că piesa Gloria iese pe primul loc…
Faur Milan RazvanBună dimineața ce melodie frumoase difuzati.
Elena, Craiova:Din punctul meu de vedere, artistul trebuie să fie artist. Morrissey prea comentează orice… nimic nu-i convine! Critică industria muzicală, deşi trăieşte bine cu ajutorul industriei, a criticat şi familia Regală a Marii Britanii, l-a criticat pe Obama… E prea mult! Artiştii să-şi vadă de muzică.
Teddi, Londra: Nu sunt de acord cu ascultătoarea emisiunii. Cum e un artist care are discurs şi are ceva de spus, hai să-i închidem gura. Morrissey are uneori idei mai radicale cu care nu sunt de acord, dar are dreptul să se exprime. Bravo lui!
Vicky: Piesa asta cu Bon Jovi este mişto. Mi-a plăcut!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here