„Versurile pierdute” ale lui Dylan au fost transformate în cântece de Elvis Costello, Marcus Mumford, T Bone Burnett, Johnny Depp și alții. Ascultă aici piesa „Nothing To It”

0
20

Pe 18 august, a fost lansată prima piesă care este inclusă pe albumulLost On The River: The New Basement Tapes”, material ce va apărea pe piață pe 11 noiembrie.

 
Lost On The River: The New Basement Tapes” este un proiect ambițios în care s-au implicat numeroși muzicieni care au terminat piesele „pierdute” ale lui Dylan în urmă cu 50 de ani.
Astfel, producătorul T Bone Burnett a făcut echipă cu artiști precum Elvis Costello, Marcus Mumford (Mumford & Sons), Jim James (My Morning Jacket), Rhiannon Giddens (Carolina Chocolate Drops) și Taylor Goldsmith (Dawes). Echipa a scris muzica pentru versurile scrise de Dylan în 1967 în timp ce lucra cu trupa sa în New York. „Nu este vorba despre versuri de mâna a doua scrise de Dylan, sunt doar versuri pe care nu a mai apucat niciodată să le transforme în cântece” a declarat T Bone Burnett. Piesele au fost înregistrate în luna martie la studiourile Capitol din Hollywood, în doar două săptămâni. Echipa a înregistrat 20 de piese. Pe una dintre piese, actorul Johnny Depp cântă la chitară.
Dylan a compus zeci de piese în acea perioadă, printre care se numără “This Wheel’s on Fire,” “I Shall Be Released,” “Tears of Rage,” “You Ain’t Goin’ Nowhere” și “The Mighty Quinn”, multe dintre acestea fiind înregistrate în variantă demo și lansate abia în 1975 sub titlul “The Basement Tapes”.
T Bone Burnett, care a făcut parte din trupa lui Dylan în anii 70, a spus că versurile au fost scrise pe bucăți de hârtie și pe biletele primite de la diversele hoteluri unde erau cazați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here