Eurovision 2015, favoriţi: ce cotă are Voltaj să câştige concursul la casele de pariuri. Suedia, cele mai mari şanse

0
45

Articol preluat din Adevărul

eurovision 2015 voltajTrupa Voltaj, care va reprezenta România la ediţia din acest an cu piesa „All Over Again/ De la capăt“, este cotată cu a 24-a şansă la câştigarea concursului cântecului european, potrivit unui clasament în care au fost luate în calcul cele mai importante case de pariuri.

Marea favorită în acest an este Suedia, reprezentată de Måns Zelmerlöw, cotat cu cele mai mari şanse pentru a câştiga prestigioasa competiţie.    Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut în ţara natală datorită participării la show-ul „Idol 2005“, câştigarea celui de-al doilea sezon „Let’s Dance“, cât şi pentru single-ul „Cara Mia“, lansat în 2007. Tânărul, care va reprezenta Suedia la Eurovision 2015 cu piesa „Heroes“, a mai concurat în Selecţia Naţională la ediţiile din 2007 şi 2009.

Eurovision 2015 favoriţi: Italia şi Australia, fruntaşe; San Marino şi Portugalia, codaşe

Podiumul este completat, potrivit unui top întocmit de site-ul eurovisionworld.com, de Italia (Il Volo – „Grande Amore“) şi Australia (Guy Sebastian – „Tonight Again“), ţară care are statutul de invitat special şi va participa direct în finală. Până în acest moment, grupul Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015 cu varianta bilingvă a piesei „All Over Again/ De la capăt“, este cotat cu a 24-a şansă la câştigarea concursului internaţional. La polul opus, printre ţările clasate pe ultimele poziţii, cu cele mai mici şanse de câştig, se numără Elveţia, Moldova, Cehia, San Marino şi Portugalia. Clasamentul complet al şanselor fiecărei ţări la Eurovision 2015 potrivit celor mai importante case de pariuri poate fi consultat aici.

Calificarea în marea finală, un lucru sigur pentru România

Pe de altă parte, Voltaj, care va intra în concurs în prima semifinală, ce se va desfăşura mâine, 19 mai, pare că nu va avea nicio problemă în a se califica în marea finală Eurovision 2015. România, care concurează în prima semifinală alături de alte 15 ţări, printre care Republica Moldova, ar urma să ocupe poziţia a patra în clasament.

Frenezia Eurovision începe în fiecare an cu câteva săptămâni înainte de deschiderea oficială a evenimentului. Lupta nu se duce doar pe scenă, ci şi la casele de pariuri, pe diverse site-uri de predicţii sau în fanclubulurile Eurovision (OGAE – Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision). În ultimii ani, în nouă din zece cazuri predicţiile au fost corecte. Eurovision rămâne, însă, un concurs imprevizibil, în care totul depinde de cele trei minute în care te afli pe scenă.

Piesa trupei Voltaj, „cea mai frumoasă baladă din concurs“

Deşi la casele de pariuri, România nu este foarte bine cotată, mai mulţi junalişti acreditaţi la Eurovision 2015 au apreciat evoluţia trupei Voltaj după primele repetiţii live. În timp ce unii au considerat că piesa ar fi avut mai multe şanse dacă era cântată integral în limba engleză, alţii au fost de părere că tocmai acest aspect o scoate în evidenţă şi este una dintre „cele mai frumoase balade din concurs“. „Mi-a plăcut piesa României de prima oară când am auzit-o. Au un vocalist foarte bun, emoţiile transmise sunt unele bune. Singurul lucru pe care l-aş fi schimbat ar fi fost ca piesa să fie cântată integral în engleză“, a spus unul dintre jurnaliştii intervievaţi. „Sunt mult prea multe cântece în engleză deja. Sună ca un cântec străin, tocmai de aceea îmi place“, a spus un altul. „România poate să fie sigură de un loc în finală pentru că («De la capăt» – n.red.) este una dintre cele mai bune balade din acest an“, a concluzionat alt jurnalist.

sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here