VIDEO Unde sunt hiturile verii? (Adevărul, 17.08.2011)

0
31

Andrei PartosAcum un deceniu, românii mergeau „la mare la soare, unde fetiţele sunt goale“. Astăzi au vacanţe de criză şi muzică de pe internet. În ultimii ani, românii n-au mai avut parte de hituri precum „Lasă‑mă, papa, la mare“, „Vine vara“ şi „Jimmy“, care răsunau în discoteci şi pe plaje o vară întreagă.
Deşi astăzi Inna ne spune că „The Sun Is Up” (Soarele e sus pe cer – n.r.), iar piesa ei face furori în cluburi, melodia nu a prins decât la o anumită categorie de public, în special la tineri. Cu ani în urmă însă, André, Genius, Parlament sau Valahia lansau piese-fenomen, cântate atât de copii, cât şi de bunici. Astăzi, muzica e nişată în special pe genurile clubbing şi dance şi nu mai are acelaşi impact la toate categoriile de public. În cei peste 20 de ani de libertate, peisajul muzical autohton a trecut prin câteva etape.
(…)
Andrei Partoş, realizator la Radio România Actualităţi, spune că „fenomenul One Hit Wonder există de multă vreme în străinătate, nu doar la noi”. „Faptul că la începutul anilor 2000 existau trupe-fenomen are mai multe explicaţii.După Revoluţie a existat o reacţie de respingere vehementă a şlagărelor româneşti. S-a creat astfel un culoar care a fost ocupat de trupele noi. În al doilea rând, lumea voia ceva nou şi au fost vreo patru ani în care s-a difuzat enorm house, etno sau pop. Acum s‑au nişat şi ele”, spune Partoş. „Fenomenul există şi acum, dar s-a globalizat datorită expansiunii internetului. Asta înseamnă că avem solişti precum Inna, Eduard Maya sau Alexandra Stan care rup gura târgului, dar nu la noi, ci în străinătate”, adaugă Andrei Partoş.
 
sursa: Adevărul, 17.08.2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here