Vineri, 30 septembrie 2011 – Alina Manole la Teatrul Nottara

0
40

Alina Manole la Clubul Taranului
Alina Manole la Clubul Taranului

Sunt un om extrem de norocos! Aproape zilnic am şansa să văd oameni fericiţi! Oameni care se bucură de muzica preferată şi de fiecare minut petrecut în compania trupei/artistului preferat! Iar fericirea lor e contagioasă! Ce poate fi mai minunat de atât?! Nimic din punctul meu de vedere!
Am avut ocazia, în acest weekend, să sar de la un gen muzical la altul cu o uşurinţă de care nu mă credeam în stare.
Mi-am început „aventura” muzicală vineri, 30 septembrie, la Teatrul Nottara. Alina Manole a lansat albumul „Dragoste în 3”, iar eu nu puteam lipsi de la acest eveniment. A fost şi prima ieşire în public a tricoului cu „Luna pătrată”, primit în dar de la Alina. Am ajuns mai devreme în faţa teatrului, aşa că am profitat pentru a merge să o salut şi să îi urez succes Alinei. Era la machiaj, în pregătiri, înconjurată de o grămadă de oameni şi de multe flori, mereu amabilă şi cu zâmbetul pe buze, dar emoţionată foc (cam cum i se întâmplă înainte de fiecare cântare, doar că de data asta totul era amplificat de vreo 10 ori). Deşi nu am zăbovit mult în culise, o parte din emoţiile Alinei s-au transferat la mine. În holul teatrului, lume multă, gălăgie, fum de ţigară, dar şi extrem de multe buchete de flori (care mai de care mai mari şi mai frumoase). Sala plină ochi. Publicul a murmurat versurile alături de Alina, a intrat în jocurile propuse de ea de-a lungul recitalului, a susţinut-o şi a răsplătit-o cu aplauze după fiecare piesă. E drept că nu am mai regăsit în întregime atmosfera de la concertele Alinei din cluburi, acolo spectatorii sunt mult mai calzi. Poate acum au fost inhibaţi de sala de teatru. Nu e exclus. Dar Alina şi colegii ei (Adrian Cristescu, Tudor Olaru, Dan Nicolau, Condrea Ovidiu şi Dragoş Şebănescu) au fost la înălţime!
M-am bucurat că Alina a cântat mai multe piese de pe albumul „Luna pătrată”, inserate între cele de pe „Dragoste în 3”. Ba mai mult decât atât, ne-a oferit şi o piesă („Trezeşte-mă”) care va apărea pe un viitor CD. M-a amuzat ideea de a interpreta o piesă dezarcodată (în timpul căreia fiecare dintre instrumentişti îşi făcea de cap), mi-a plăcut cum a trecut Alina peste un moment mai dificil: nu a reuşit să acordeze chitara, a cerut alta care nu a funcţionat, apoi a rugat pe cineva din staff-ul tehnic să i-o acordeze pe a ei. Între timp, ne-a mai povestit una alta despre album: peripeţiile de la tipografie (unde au fost unele probleme cu culorile copertei, de aceea a existat riscul ca oamenii să nu poată cumpăra albumul în ziua lansării, dar slavă Domnului că lucrurile s-au rezolvat până la urmă), le-a mulţumit celor prezenţi în sală, care au cumpărat bilete, pentru că a contat foarte mult acest lucru în lansarea materialului discografic!
Seara s-a încheiat înspre ora 22.00 într-o mare de aplauze! A fost începutul perfect de weekend şi îi mulţumim Alinei pentru invitaţii!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here