Bryan Ferry la Arenele Romane (18.09.2011)

0
85

Bryan Ferry la Arenele Romane (18.09.2011)Nu ştiu de ce îmi este atât de greu să scriu despre acest concert. Am ajuns absolut întâmplător la acest eveniment, după… multe peripeţii. Comunicarea cu organizatorii a fost zero, abia pe 17 septembrie am primit un mail în care era confirmată cererea de acreditare. În rest, nimic, deşi le-am solicitat informaţii, le-am dat link-uri către articolele postate pe site…
Am ajuns la Arene la ora precizată în mailul amintit: 19.00. Lume puţină, comentarii acide la adresa organizatorilor, nervi pentru că evenimentul (anunţat iniţial pentru Sala Palatului) fusese mutat, iar aşezarea de la Arene nu mulţumea spectatorii. În plus, „muţenia” organizatorilor fusese sfântă: „nu ne-au oferit nicio informaţie privind aşezarea locurilor, nu sunt mulţumită de locul care îmi revine acum”, comentau de zor câteva doamne…

Porţile s-au deschis târziu, alt motiv de nervi. „Probabil mai promovează evenimentul puţin prin parc”, spunea unii cu ironie.

Între timp, vine şi presa: B1TV, Realitatea TV, Antena3. Wow! Interesul e mare, mă gândesc eu. Bine ar fi fost să se implice toţi în promovare, aşa am fi fost măcar două mâini de oameni, în loc de una… Iluzia îmi este alungată pe loc: „N-am venit la concert, am venit pentru că e scandal”. Aaaaa, păi ziceţi aşa fraţilor. Deci e cu scandal. Oare mai cântă?!

Gândurile îmi sunt întrerupte brusc. S-au deschis porţile. Nu pot să nu remarc ţinuta gardienilor. Sunt la costum. Au cămăşi albe, cravate roşii şi burţi mari (majoritatea dintre ei). Mă simt ca la nuntă. Dezolant de puţină lume. Mă uit pe afişele din parc în speranţa că voi afla ora de începere. Nicio şansă. Oare mai începe?! Înăuntru oamenii discută cu înflăcărare. Despre orice altceva în afară de concert. Pe nimeni nu deranjează faptul că a trecut de mult de ora 20.00. Poate ne aşteaptă la Sala Palatului… poate nu i-au spus nici lui că s-a mutat evenimentul la Arene…

Nu cred că sunt 1.000 de persoane înăuntru. La îndemnul unui gardian, mă aşez pe scaunele din faţa scenei, „oricum nu cred că se vor ocupa”, îmi spune el. Şi aşa a fost! Recunosc, stând pe scaun, au fost momente în care am uitat pur şi simplu de ce venisem acolo. Şi când te gândeşti că m-am felicitat că nu m-am dus la Guns N Roses tocmai pentru că nu-mi place să aştept. Şi, totuşi, iată-mă aşteptând un artist despre care… nu ştiu mai nimic. Dar sunt încrezătoare. De fiecare dată când am ajuns la concerte cu artişti pe care îi cunoşteam puţin spre deloc, am plecat spre casă extrem de încântată!

Ora 21.00. Lumea este surprinzător de liniştită. Nimeni nu dă niciun semn de nerăbdare. Stau pe scaune, discută. Poate au uitat şi ei de ce ne-am strâns aici?! N-ar fi exclus! Din când în când mai vine câte un tehnician pe scenă, mai verifică un cablu, mai mută câte o chitară. Am dedus că omul e prin culise, sau e pe drum. Buuuun, mai rămân. Oricum scaunul e confortabil.

Mă obişnuisem aşa: stând, discutând despre alte concerte la care am fost, despre ce urmează să fie… Era chiar mişto. Când începusem să mă să mă simt bine, a început concertul. Brusc! Era puţin trecut de ora 21.00.

După o aşteptare atât de lungă, eu nu am mai reuşit să intru în starea de concert. În plus, nici Bryan Ferry nu părea foarte dornic să se facă plăcut. În filmările de pe youtube, l-am văzut zâmbind mai des. Deci omul poate fi şi cald. Se pare, însă, că neînţelegerile cu organizatorii şi faptul că a fost pe punctul de anula show-ul, l-au afectat şi pe el.
După 45 de minute, la fel de brusc cum a început, Bryan a anunţat o scurtă pauză. Doar… 15 minute. A revenit şi a mai cântat vreo 30 de minute…

Jos pălăria pentru instrumentiştii lui! Fiecare moment solo a fost o încântare, iar împreună au sunat beton. Mi-a plăcut şi atmosfera din public! Oamenii au cântat, au dansat, au aplaudat şi, până spre finalul concertului, au reuşit să-l facă şi pe Bryan Ferry mai zâmbitor. Spre ruşinea mea, nu am recunoscut decât vreo 2 coveruri (I Put A Spell On You şi All Along The Wathtower). Dar, după încheierea concertului am reuşit să fotografiez setlistul. Îl aveţi mai jos:

Setlist Bryan Ferry, Romania
Setlist Bryan Ferry, Romania

Am observat că presa nu a scris mai nimic despre concertul propriu-zis. Deşi omul ar fi meritat din plin. La fel de adevărat este şi faptul că organizatorii ar fi putut să se străduiască mai mult pentru a-l promova!

Cronică de Andrei Partoş. Citește aici (click)!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. […] http://andreipartos.ro/bryan-ferry-la-arenele-romane-18-09-2011/ var addedComment = function(response) { //console.log('fbComments: Caught added comment'); //console.log('fbComments: Making AJAX call to update Facebook comment count'); $.post('http://andreipartos.ro/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'addComment', xid: 'hgPHoozzGWOYnrL_post15959' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Updated and cached Facebook comment count for post with xid=hgPHoozzGWOYnrL_post15959'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to update Facebook comment count for post with xid=hgPHoozzGWOYnrL_post15959'); } }); //console.log('fbComments: Making AJAX call to send email notification'); $.post('http://andreipartos.ro/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'sendNotification', xid: 'hgPHoozzGWOYnrL_post15959', postTitle: '18 SEPTEMBRIE – NĂSCUȚI PENTRU MUZICĂ', postUrl: 'http://andreipartos.ro/18-septembrie-nascuti-pentru-muzica/' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Sent email notification'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to send email notification'); } }); }; FB.Event.subscribe('comments.add', addedComment); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here