Virgil Popescu la Psihologul muzical (ediţia 660 – 23.05.2015) – AUDIO

0
89

Virgil Popescu la Radio Romania 2015
Virgil Popescu la Radio Romania 2015

La distanţă de doi ani, compozitorul şi basistul Virgil Popescu a revenit în Studioul 31 al R.R.A. Şi n-a venit cu mâna goală. După un interesant şi atractiv album cu Lelia Florescu (trăieşte în Franţa) a propus acum un viitor CD cu Silvia Dumitrescu, interpretă unică. „Fiorul iubirii” aşteaptă un producător inspirat pentru a ajunge în casele oamenilor. Materialul merită toată atenţia. Fireşte că la chitară îl veţi auzi pe Florin Ochescu. Am avut parte şi de alte colaborări esenţiale ale lui Virgil. De exemplu cu Ovi and The Masters se conturează un proiect de cover-uri.
 
Cu Nicu Alifantis continuă cântârile prilejuite de cei 20 de ani de când există trupa Zan. Am avut parte de piese cu Oana Sârbu, de Provincialii care au realizat un cover după piesa „Te iubeam” a lui V. Popescu.
 
Dintre subiectele nopţii s-a desprins ca temă de interes majoritar Eurovision 2015. Au fost mesaje de susţinere pentru Voltaj, comentarii după semifinale şi anticiparea ierarhiei finale. Pot spune că avem o ascultătoare din Spania care a pronosticat exact ordinea finală 1.Suedia, 2. Rusia. 3. Italia.
 
Virgil Popescu a răspuns cu sinceritate dezarmantă întrebărilor primite şi ne-a oferit şi câteva preferinţe cu A.G. Weinberger, Florin Bogardo, John Mayer ş.a. Ne-a vorbit despre influenţa studiilor de specialitate asupra existenţei unui muzician, despre debutul ca basist, apoi despre primele compoziţii, despre întâlnirea cu Alain Delon, despre cântările în cluburi, despre refacerea echipei alături de care a cântat în Japonia ş.a.m.d.
Agenda pop-rock a inclus piese cu Rosemary Clooney, Anne-Maria David, Whitesnake, Francois Feldman, Charles Aznavour, Eros Ramazzotti, Udo Jurgens sau Brotherhood Of Man.
Top 5 Sentimental i-a aparţinut regretatului B.B.King. Piesele cu cele mai multe voturi au fost 1. The Thrill Is Gone, 2. Everyday I Hace The Blues, 3. Rock Me Baby.
Audio:

 
Selecţia mesajelor (au fost peste 250!):
Marius, metalfan: M-am uitat şi eu la Eurovision! Am şi eu o întrebare: Europa a rămas fără culori? Mă refer în special la România care a fost în alb şi negru… Au mai fost câţiva concurenţi în culori sumbre…
Black Eloise: M-am uitat şi eu la Eurovision! Foarte sărac show-ul! Nici nu am simţit că e ediţie aniversară! Banal şi modul în care au anunţat piesele clasificate în finală. Fără emoţie, suspans… Parcă au anunţat rezultatele la BAC…
Boogie: Adevărat! N-au spus nimic de cei 60 de anişori! Dar au pus semafoare şi pentru Conchita prin Viena… Eu chiar mă întrebam: oare ea/el cum o fi trecut strada până acum?
Teodora: Dle Partoş, acum sincer… nu e correct modul în care a fost atacat Malmsteen! El este un super chitarist! Un magician al chitarei! Merită tot respectful din lume! Eu nu cred că este de pe acest Pământ! De ce să ne supărăm când cineva îşi cunoaşte valoarea şi are curaj să o şi spună! Da, el este mai bun decât alţii! Da, nimeni, niciodată, mai ales de la noi, nu îi va egala performanţele! Şi atunci, de ce să ne referim la ego-ul lui?!? Ce legătură are cu arta lui?! Niciuna!
Teddi, Londra: Fanii lui Malmsteen sunt ca punkerii! Îi vezi doar la concertele idolului lor. Apoi dispar! Nu mai auzi nimic de ei! Nu-l cer la radio, nu postează pe Facebook! Eu m-am speriat! Fraţilor, unde staţi ascunşi între concertele Maestrului?
Niko, Milano:Bun venit, Virgil Popescu! Tocmai mă pregăteam să vă scriu un mesaj când mi-am amintit o întâmplare trăită acum câteva zile la Bologna. Eu, alături de câţiva colegi de clasă, ne-am întâlnit cu Gianni Morandi. Un coleg i-a scris pe Facebook şi l-a întrebat dacă e de acord să se vadă cu noi. Surprinzător. Omul a răspuns şi am stability întâlnirea. Dacă vă uitaţi pe pagina lui de Facebook veţi vedea şi fotografia postată de el în care spune: “M-am întâlnit cu aceşti tineri extraordinari care mi-au transmis salutările tuturor mătuşilor, mamelor şi bunicilor lor”. Iar eu tocmai vroiam să îi spun dlui Virgil Popescu cât de mult îl apreciază mama! Şi ştiu piesele compuse de dumnealui pentru că ea le ascultă toată ziua.
Cristina, metalfan: Mi-a plăcut foarte mult All You Need Is Love! Felicitări!
Ana, Bacău:Vă rog frumos să difuzaţi, dacă se poate, piesa Love Will Set You Free cu care a participat Engelbert la Eurovision. Mi-ar plăcea să ştiu părerea dlui Virgil Popescu despre această piesă. De asemenea, aş vrea să-l întreb dacă el crede că este o soluţie să meargă la Eurovision solişti consacraţi, cunoscuţi în Europa? De exemplu, în acest an îi avem pe Il Volo, care au fost şi în Billboard şi sunt foarte apreciaţi în Europa.
Ionela, Călăraşi: Staţi puţin! Il Volo e o trupă consacrată!Au hituri, fac turnee în lume. Publicul britanic cere BBC-ului să trimită One Direction. Şi ei au tot 20 de ani şi tot consacraţi sunt!
Gabriel, Turda: Adevărul e că Engelbert a avut o piesă prea bună pentru Eurovision!
Rodica, Mangalia:Aş vrea să-l întreb pe invitatul dvs dacă îi place Van Morrison şi dacă s-a gândit vreodată să abordeze în concerte o piesă din repertoriul lui? Mulţumesc!
Mirela, Milano: Este o încântare această emisiune! Mă bucur mult că l-aţi invitat pe Virgil Popescu!
Maria, Spania:Ce părere are invitatul: mai sunt voci masculine în noul val de interpreţi români? Mă refer la voci gen Garou. Mulţumesc!
DarkAngel: Vă rog frumos să mă credeţi că eu am aflat că Temişan este şi solist după ce a fost invitat la emisiunea dlui Partoş. Până atunci eu eram convinsă că el este prezentator TV!
Arici Ţepos:Eu vă spun sincer: Ovi o fi talentat, nu zic nu, dar nu e charismatic! Din păcate pentru el!
Marius, metalfan:Din solidaritate cu dvs, mi-am pus şi eu tricoul cu Malmsteen! Să ştiţi că încep să mă simt Maestru. A vrut Cristina să-mi facă o poză cu tricoul şi am ţipat la ea, i-am zis că ies şi dorm pe hol dacă mai face poze!JDesigur, n-am insistat, am lăsat-o să facă pentru că mi-a spus că n-am decât să ies!
Iulian, Timişoara: Foarte tare piesa propusă de Virgil Popescu!
Irina:Cum reuşeşte Virgil să scape de rigidităţile unui Conservatorist?
Dan DorofteiVa salut, va felicit pentru emisiune si pentru invitatul dumneavoastra din aceasta seara.
Datorita faptului ca avem un prieten comun care isi va serba ziua de nastere peste cateva zile, vreau sa ii urez anticipat „La multi ani” colegului si prietenului meu de la TVR, Emil Bedreag.
Va urez „La multi ani” si voua, ca tot este editie cu numar rotund. Cu stima
Paula, Dej: Având în vedere că aţi făcut Conservatorul, este greu să colaborezi cu soliste de genul Silviei Dumitrescu?Dintre toate solistele cu care aţi colaborat, cu care a fost mai dificilsă lucraţi? Cum alegeţi artiştii care vă cântă piesele?
Diana, Moldoviţa:Cât de important este textul pentru Virgil Popescu? Mai întâi compuneţi melodia şi apoi căutaţi un text, sau procesul este invers?
Ciprian, Craiova: De ce aţi ales basul? De obicei, basist devine unul dintre chitarişti…
Nicoleta, Buzău: Dacă aveţi şi poză cu Alain Delon, mă fac verde de invidie!
Simona, metalfan: L-aţi întâlnit pe Alain Delon??? Să ştiţi că pe Iulia am pus-o deja pe lista neagră pentru că are poză cu Malmsteen! Dvs aţi făcut şi poză cu el?? Mooor de ciudă!
Mălina:Cu Oana Sârbu mai cântaţi? Aveţi concerte în cluburi, aşa cum faceţi cu Silvia Dumitrescu, de exemplu.
Teddi, Londra:Top 3 de sus, sau din josul clasamentului? Eu propun să dăm primele 3 şi ultimele 3! Ce ziceţi? Uite. Zic eu primul: 1. Italia 2. Suedia 3. Rusia. Iar pe ultimele 3 locuri: UK, Albania, Armenia.
Maria, Spania: Pentru Eurovision. Pronosticul meu este: 1. Suedia 2. Rusia 3 Italia. Iar pe ultimele locuri… aşa cum ne-am obişnuit: UK, Franţa, Portugalia, Spania, Germania.
KissArmy: Apropo de Eurovision. Nu va câştiga Rusia. No Way! E situaţia complicate cu Ucraina… nu riscă Europa să meargă acolo din nou. Eu zic aşa: 1. Suedia (mi-a plăcut mult show-ul lor şi piesa), 2. Italia (îmi place piesa), 3. Rusia (asta pentru că se va vota geopolitic). Iar la coada clasamentului… Franţa, UK, Portugalia, Spania… exact ţările care nu iau voturi niciodată.
Viorela din Banat: În mod normal, cel puţin după mintea mea, ar trebui să câştige Italia. Clasamentul meu este: 1. Italia 2. Israel 3. Belgia. La coadă ar trebui să fie mulţi, dar se cam ştie cine nu primeşte voturi… UK, Franţa, Spania, Germania…  Nemţii mai câştigă doar dacă mai vine vreo criză financiară peste Europa pentru că doar ei au bani să organizeze, altfel n-au nicio şansă!

Razvan Toma Buna noapte. Pentru muzica ar fi un mare castig sa participe nume consacrate la Eurovision. Rau ar fi insaq pentru cei in cauza, pentru ca ar putea fi umiliti precum amintitul Engelbert, Patricia Kaas etc, fiind pusi de un sistem de vot pe putin dubios pe ultimele locuri, mult sub batranele acelea din Rusia (locul 2 atunci), ca sa dau un exemplu. Ca tot am pomenit de acea editie, incercati un exercitiu de imaginatie si inchipuiti-va pe ce loc ar fi iesit Engelbert daca ar fi reprezentat Rusia, si pe ce loc ar fi iesit acele batrane daca reprezentau Marea Britanie…

Ade Lyna Andrei, am o curiozitate : de ce invitatii tai (2 pana acum), cand i-ai intrebat de Garou, au ezitat un pic si au trecut foarte repede cu un raspuns laconic …. da, imi place. Nu il considera atat de bun? Sigur il stiu? Poate imi raspunde dl Popescu. Sau poate nu agreeaza stilul lui. Si ca tot am zis de Garou mi-ar placea sa il mai ascult in singura emisiune care il difuzeaza. 

 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here