A murit Angela Ciochină. Dumnezeu să o ierte! :(

0
873

Angela Ciochina (407 x 600)
sursa foto: Libertatea

Articol preluat din Libertatea
Colegă de generație cu Angela Similea, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac, Angela Ciochină a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani. Artista era paralizată de la brâu în jos de cinci ani și fusese diagnosticată și cu ciroză hepatică.
Printre şlagărele semnate de Angela Ciochină se numără “Odată cu cântecul”, „De-ai fi tu salcie la mal” “Am vrut” sau “Salcâmul de pe strada mea”. Aceasta a fost colegă de cameră în facultate cu Mihaela Runceanu și a colaborat în repetate rânduri cu Victor Socaciu.
Cântăreața originară din județul Neamț nu avea copii.
 
sursa: Libertatea
 
În Mediafax am găsit un articol mai amplu:
 
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a fost solicitat, marţi, în jurul orei 11.40, la locuinţa artistei, medicii constatând când au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimări, cântăreaţa ar fi murit în urmă cu trei – patru ore. Apelul la 112 a fost făcut de menajera artistei.
Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochină avea afecţiuni hepatice şi i se făcuse rău luni seară, dar nu a vrut să cheme atunci ambulanţa.
Angela Ciochină, născută pe 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, judeţul Neamţ, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti în 1978, fiind colegă de generaţie cu regretata Mihaela Runceanu.
Imediat după terminarea facultăţii a fost angajată la Ansamblul „Doina” al Armatei. A întreprins turnee în ţară cu Ansamblul artistic al UTC (1975 – 1981) şi cu Ansamblul „Doina” al Armatei (1978 – 1981). De asemenea a concertat şi în străinătate în ţări precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia şi Turcia.
A lansat câteva şlagăre de mare succes cum ar fi: „Eşti numai tu”, „Odată cu cîntecul” (George Grigoriu), „Am vrut” (Dan Stoian), „Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), „Un copil” (Jolt Kerestely), „Marea mea” (Horia Moculescu).
După plecarea din ţară a Mihaelei Mihai, i-a fost încredinţată celebra piesă „Salcia”, de Horia Moculescu.
Un mare succes al carierei sale a fost albumul „Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. S-a retras din muzică la sfârşitul anilor ’80.
Angela Ciochină a fost şi o apreciată profesoară de canto.
 
https://www.youtube.com/watch?v=aPqxwKy2PN8
 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here