YOUTH GRAND PRIX ROMANIA s-a reprogramat pentru 24-25 mai 2021 la TNB

0
74

YOUTH GRAND PRIX ROMANIA s-a reprogramat pentru 24-25 mai 2021 la TNBNoile restrictii sanitare impuse in Capitala in vederea limitarii raspandirii noului coronavirus, au „reconfigurat traseul” pentru multasteptatul eveniment coregrafic al anului – YOUTH GRAND PRIX ROMANIA

Astfel, el se va desfasura (nu cum era prevazut –  intre 2-4 aprilie la Opera Comica pentru Copii ci) in zilele de24 si 25 mai la Teatrul National Bucuresti (care pune la dispozitie 2 sali – Sala Mica si Sala Media, cu toate spatiile si dotarile aferente, pentru o buna desfasurare atat a competitiei cat si  a masterclass-urilor in conditii de maxima siguranta sanitara)

S-a dat  restartul deci pentru inscrierea concurentilor pe paginile oficiale ale evenimentului caresuntdeschise pentru orice actualizare necesara pana in data de 4 mai. 

Aproximativ  150 de participanți cu vârste între 9 și 20 de ani sunt asteptati sa evolueze in UNICUL EVENIMENT EUROPEAN organizat LIVE în 2021 (deoarece evenimentele similare prevăzute în Paris, Barcelona, Leiria sau Berlin au fost anulate din cauza pandemiei).

Concurentii vor avea la dispozitie sali pentru incalzire si pentru Masterclass-urile care se vor organiza live, la Teatrul National Bucuresti.

Juriu

Un Juriu prestigios, din care fac parteLarissa Saveliev – Fondatoarea YAGP, Alexei Moskalenko – Director Artistic YAGP, Luca Masala –Director Artistic la Princess Grace Academy (Monaco), Xander Parish – Prim Balerin la Mariinski Theatre (St.Petersburg),Anna  Liceica– Fost Solist la American Ballet Theatre din New York, va urmari on line evoluțiile celor înscriși în concurs.

Miza competiției este una cât se poate de motivantă, în urma acestui concurs stabilindu-seTop 3 cei mai buni balerini pentru fiecare dintre categoriile prezentate (balet clasic, dans contemporan, duet, pas de deux sau ansambluri), iar toti concurentii vor avea ocazia sa fie vazuti si sa fie recompensati cu burse școlare la unele dintre cele mai bune academii de balet din lumea întreagă, burse la workshop-uri de vară sau iarnă și/sau invitații pentru audiții la diferite școli sau companii coregrafice.

În plus, datorită acestui concurs, nu o dată pentru cei expuși se pot ivi diferite alte oportunități: sponsori care să îi urmărească și săle susțină pregătirea ulterioară, parteneriate publicitare cu diferite branduri.

 În afara prestațiilor din concurs, participanții la evenimentul din București vor avea prilejul să participe la câteva masterclass-uri susținute de  Mikhail Kaniskin si Elisa Carrillo– PrimiBalerinila Berlin Stadt Opera.

 YOUTH GRAND PRIX România este realizat de Asociația  Mapamond (cea care organizeazăde 10 ani RevolveDance Festival care militează astfel pentru repunerea artei coregrafice românești pe scena internațională prin oferirea unor șanse la afirmare tinerelor talente autohtone).

YGP Româniaîși dorește să fie un punct de atracție pentru Europa de est și să dezvolte turismul cultural atât de necesar unei țări dezvoltate.

Toate evenimentele vor fi transmise LIVE pe paginile de Youtube, Vimeo si Facebook 

Organizatoarea evenimentului, Izabela Rudolf, este cea care a obținutlicență” româneascăa YOUTH AMERICA GRAND PRIX și implicit producția europeană în 2021,garantând pentru desfășurarea evenimentului în condițiile de siguranțăsanitară impuse de pandemiade coronavirus.

 Evenimentul este sustinut de BORSEC si se desfasoara in parteneriat cu AGERPRES.

Pe scurt despre principalele realizări ale YAGP:

YAGP pregătește anual peste 12.000 de studenți prin organizarea de ateliere, audiții pentru burse, master-class-uri în 25 de orașe din SUA și multipe locații internaționale.

Fiecare sezon culminează cu o finalăde o săptămână în New York, unde peste 1.200 dintre cei mai promițători studenți-dansatori din lume primesc îndrumări aprofundate și oportunități de burse profesionale și de performanță.

Peste 100.000 de dansatori din întreaga lume au participat la activitățile YAGP, precum workshop-uri, audiții de burse și cursuri de masterat.

În ultimii 20 de ani, YAGP a oferit peste 4.000.000 de dolari sub formă de burse de șolarizare la școlile de dans de top din lume.

În 2005, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a recunoscut contribuția YAGP la educația internațională a dansului, oferindu-i calitatea de membru în prestigiosul Conseil International de la Danse (CID).

În 2011 YAGP a participat la WORKS & PROCESS SERIES la Muzeul Guggenheim, proiectul „Cum judeca judecatorii?” oferind publicului o perspectivă rară asupra evaluării profesionale a artiștilor-dansatori.

În 2010  YAGP a devenit subiectul First Position – un documentar premiat care a monitorizat șase participanți în călătoria lor la finala New York City.

În 2013 YGP a produs „Ballets Greatest Hits„, un spectacol de gală filmat, care prezintă fragmente din șase cele mai iubite balete clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here