ZEN GARDEN (Worldwide official tribut U2) la Hard Rock Cafe (26.09.2014)

0
73

Trupa ZEN GARDEN a susținut, vineri 26 septembrie, un concert în Hard Rock Cafe. Fotografiile și relatarea el-am primit de la Dana Cristescu. Mulțumim!

 
Dupa cateva concerte in  orase din alte zone ale Romaniei in anii trecuti (Timisoara, Cluj, Oradea,Sibiu, Brasov,Satu Mare, Iasi, Galati, Constanta), Zen Garden au ajuns si prin Banie, sustinand joi/25 sept un concert in versiune acustica in Smart Pub din Craiova si un concert (mult asteptat) de publicul bucurestean in Hard Rock Cafe vineri /26 septembrie.
Publicul care a umplut pana la refuz clubul din Herastrau a fost rasplatit pe deplin de artistii care au uitat si ei de oboseala acumulata in ultimile luni in care au strabatut globul de cateva ori, concertand din Peru, Argentina, Venezuela , Brazilia, Ecuador, Paraguay  pana in  Rusia si Madagascar.
 
Concertul de aproximativ 2 ore a cuprins nu doar un  „best of” U2 (Magnificent, Beautyful day, One, All l want is you, Sunday bloody Sunday, Pride, With or without you,  Until the end of the world, Where the streets have no name, The fly, Desire, l will follow, Vertigo ) dar si (lucru care certifica inca o data statutul de „tribut  oficial”)  piese din viitorul album U2 (Cedarwood road, Every Breaking wave, The miracle, Iris) cu care trebuie familiarizat publicul  din diverse colturi ale lumii  inaintea aparitiei materialului discografic sau  programarii  turneului artistilor  irlandezi.
 
De altfel, nu a fost doar un concert ci un show in maniera U2, in care componenta vizuala are mare importanta. Practic, fiecare piesa a fost insotita de un film (care, fiind difuzat nu prin proiectia clasica din scena ci prin sistemul led-screen-urilor din local, devenea foarte …apropiat  si convingator fiecarui grup de spectatori ), film realizat de ONG-urile in care activeaza Bono.
 
Parerile spectatorilor (indiferent ca au ocupat primele randuri si au beneficiat de meet & greet in backstage  sau ultimele locuri prin vreun colt de club) coincideau la iesirea de la spectacol:  de la aspectul fizic si atitudinea  fiecarui compoment al trupei pana la soundul si tehnica interpretarii  la fiecare instrument in parte (inclusiv sau  mai ales  cea vocala a lui Zeno Sala, initiatorul proiectului Zen Garden), la efectele scenice si elementele video,  avem de-a face cu muzicieni pentru care respectul este dublat de pasiune.
 
In cei 12 de ani de activitate a trupei Zen Garden in slujba fenomenului muzical U2 (activitate care numara deja 2002 concerte odata cu cel de vinerea trecuta din Bucuresti)   nu pare sa fi  intervenit deloc nici rutina, nici plictiseala ci totul e pus la punct in continuare  pentru fiecare aparitie cu minutiozitate si bucurie.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here