Zi specială (2.01.2017)

0
22

tort 2017 aArticol de Iulia Radu
M-am considerat întotdeauna o norocoasă pentru că ziua mea de naștere pica în timpul vacanței de iarnă. În primul rând, nu trebuia să trec prin „coșmarul” de a ieși în fața clasei pentru a mi se cânta „La mulți ani”, apoi să merg pe la fiecare coleg de clasă și să-l servesc cu o bomboană. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu în centrul atenție, în plus acest „ritual” școlăresc mi s-a părut întotdeauna de o falsitate supremă. În al doilea rând (și cel mai important), vacanțele le petreceam la bunici, deci eram răsfățată. Cât timp am fost acasă (până la 23 de ani), mi-am aniversat ziua de naștere. Fără excepție! Bunica îmi făcea tort (de cele mai multe ori cu două sau trei etaje), bunicul îmi cumpăra cadourile dorite, iar prietenii erau mereu acolo, lângă mine. An de an. Am mii de fotografii făcute în diverși ani pe 2 ianuarie. Unele dintre cele mai prețioase amintiri ale mele se leagă de această zi. Astăzi, am completat lista momentelor speciale. Și pentru asta vreau să mulțumesc Adelinei, Laviniei (care a venit de la Timișoara special pentru ziua mea), Crinei și lui Andrei! S-a întâmplat tot la Andrei acasă (nu-s mulți oameni care-și pun casa la dispoziție pentru a-i bucura pe alții), la fel ca anul trecut (puteți citi aici! ). Recunoștiință veșnică!
Nicio clipă nu m-am gândit că voi avea parte de atâtea surprize plăcute astăzi. M-au cuprins emoțiile când le-am văzut pe fete intrând pe ușă și pentru un moment m-am blocat… Este uluitor cât de multe se schimbă în tine, când ești „bombardat” cu urări, gânduri bune, zâmbete largi, îmbrățișări, pupici. Sunt momente în care ți se umple sufletul de fel de fel de sentimente, care mai de care mai frumoase și senine și… devii uman. Scapi cumva de „robotizarea” zilnică și îți amintești că ești om. Sunt foarte norocoasă să am astfel de prieteni, mai ales că în celelalte 364 de zile nu depun prea multe eforturi pentru a-i ține lângă mine… A fost o zi de vis, luminată de un soare blând. Tortul a fost excelent, șampania pe măsură, iar compania voastră neprețuită! Vă mulțumesc!
Închei acest text cu videoclipul creat pentru mine de Adelina. Spre marea mea bucurie a ales piesa „Your Love Life” din repertoriul lui Morrissey.
P.S. Ca să lămuresc puțin de ce m-a bucurat alegerea piesei…. Anul trecut am primit de la Andrei două albume cu Morrissey, fetele mi-au dăruit și cele două cărți ale artistului, așa că am avut la dispoziție un an să „aprofundez problema” și să-mi scot din minți prietenii rockeri de pe Facebook postând piesele lui, iar astăzi am avut o mare satisfacție că mi-a cântat de ziua mea.
„Thus I
Pass by
And die:
As one,
Unknown,
And go”.
Thank you! 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=OBP7Gv4LMtI&feature=youtu.be

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here