Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă (18.01)

Articol preluat de pe site-ul Radio Reșița

0
130

Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă (18.01)Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011. Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zapadă. Luna ianuarie a fost aleasă deoarece, in majoritatea tarilor, sansele sa ninga sunt cele mai mari in această lună.

Cel mai mare om de zăpadă din lume a fost construit în Bethnel, Maine, SUA, în 2008. Este de genul feminin şi se numeşte Olympia Snow-Woman. Măsoară 37,21 metri înălţime şi o greutate de peste 4.000 de tone, iar „construirea” a durat circa o lună de zile. La construirea “ei” s-au folosit mai mult de 5.600 de metri cubi de zăpadă. Morcovul-nas a fost, de fapt, o structură de doi metri din sârmă şi pânză. Gura a fost conturată din şase anvelope de automobil, iar în loc de nasturi s-au folosit trei anvelope de tractor. Pentru braţe au fost aduse două trunchiuri de copac de câte 3 metri.

Japonia deţine Recordul Guiness World pentru cei mai mulţi oameni de zăpadă construiţi într-o oră. Nu mai puţini de 2.036 de oameni de zăpadă au fost făcuţi doar în 60 de minute de un grup de 1 406 participanţi la un serial de televiziune din Akabira, Hokkaido, Japonia, pe 28 februarie 2015.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.radioresita.ro/fapt-divers/18-ianuarie-ziua-internationala-a-omului-de-zapada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here