Ziua internationala a parlamentarismului (30.06)

Articol preluat de pe site-ul Agerpres

0
34

Ziua internationala a parlamentarismului (30.06)Anual, la 30 iunie este marcată Ziua internaţională a parlamentarismului, această dată fiind aleasă deoarece la 30 iunie 1889 a fost înfiinţată Uniunea Interparlamentară – organizaţia mondială a parlamentelor, potrivit site-ul www.un.org.

În această zi sunt sărbătorite parlamentele şi modurile în care sistemele parlamentare de guvernare îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume. Este, de asemenea, o oportunitate pentru parlamente să facă un bilanţ al activităţii, să identifice provocările şi modalităţile de abordare eficientă a acestora.

(…)

Un parlament puternic reprezintă o piatră de temelie a democraţiei. El reprezintă vocea poporului, adoptă legi, alocă fonduri pentru punerea în aplicare a legilor şi a politicilor. Totodată, depune eforturi pentru a se asigura că politicile sunt benefice tuturor oamenilor, în special celor mai vulnerabili, prin adoptarea unor legi – de exemplu – privind violenţa împotriva femeilor şi asigurarea unui acces egal la serviciile de sănătate.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.agerpres.ro/documentare/2021/06/30/30-iunie-ziua-internationala-a-parlamentarismului-onu–739498

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here