Ziua Marinei Române (15.08)

0
90

Articol preluat de pe site-ul Agerpres
Ziua Marinei Române se sărbătorește, în fiecare an, la 15 august, odată cu sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.
Ziua Marinei Române, ca și Ziua Aviației (sărbătorită anual la 20 iulie), a fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, privind instituirea Zilei Aviației Române și a Zilei Marinei Române, publicată în Monitorul Oficial din 1 octombrie 2004.
Potrivit legii, Ziua Marinei Române se sărbătorește anual, pe data de 15 august, fiind o sărbătoare civilă și militară, marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apărării Naționale și de Ministerul Administrației și Internelor.
(…)
În 1945, această zi festivă a fost marcată și la București, unde s-a bucurat de prezența membrilor Comisiei Aliate de Control, care au participat la deschiderea expoziției Marinei în localul Subsecretariatului de Stat al Marinei din București, dar și la manifestările organizate pe Lacul Herăstrău, unde, după oficierea unei slujbe religioase, s-au arborat drapelele României și ale Națiunilor Unite.
(…)
După 1990, s-a reluat tradiția sărbătoririi Marinei Române pe 15 august, odată cu sărbătoarea Sfintei Marii — Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Ziua Marinei Române fiind instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004. Cu prilejul acestei zile, au loc manifestări atât la Constanța, cât și în celelalte orașe-port maritime și fluviale.
Puteți citi mai multe aici:
https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/08/15/ziua-marinei-romane-03-58-16

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here