Zoli TOTH (ex SISTEM) a lansat piesa „Hiperboreea” – VIDEO

0
25

Zoli TothHiperboreea este tara in care soarele straluceste 24 de ore pe zi si unde pomii dau rod de doua ori pe an, tara in care nimeni nu se cearta, este pace si armonie. Zoli incearca sa ajunga acolo, invocand Hiperboreea prin muzica.
Acum sute de ani cand intre triburile Asiei Centrale apareau conflicte se cauta cate un poet care stia sa cante si era trimis la negocieri. Castiga acela care il lasa fara replica pe celalalt.
„Cred si ca in ziua de azi daca conducatorii nostri ar asculta mai multa muzica si ar citi putina poezie, ar avea un limbaj mult mai bland, mai putin taios, iar rezultatele ar fi mult mai bune. Acesta este motivul pentru care am ales sa lansam acum videoclipul piesei Hiperboreea” – spune Zoli.
Pe 21 februarie, Zoli TOTH Project face show la Beraria H. Instrumentele de percutie ale trupei ar putea sa alcatuiasca un mic muzeu, dar toate sunt absolut necesare. Zoli Toth a dezvoltat acest proiect cautand sonoritati noi si abordari muzicale inedite. Tobele, toacele, ciocanele si nicovalele, marimba, vibrafonul, cuvele de la masini de spalat si tuburile de carton sunt doar o parte din intrumentele care vor fi pe scena. Se adauga o vioara si un viloncel. Tot acest intreg arsenal este folosit de cei cinci muzicieni profesionisti care formeaza Zoli TOTH Project.
 
„Percutionistii intra in dialog cu vioara si cu violoncelul. Nu este o batalie, ci o joaca muzicala, la care la un moment dat este invitat si publicul sa participe. Cred ca multe tensiuni si neintelegeri se pot descarca si rezolva prin muzica.” – explica Zoli.
 
Zoli TOTH Project ii invita pe toti visatorii pe 21 februarie la Beraria H pentru un dialog muzical si o incantatie pentru intrarea in Hiperboreea.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here