Zoltan Varga: Cele mai bune albume din 2018

Articol preluat de pe site-ul zoltanvarga.blogspot.com

0
90

Topul anului 2018

O mostră din albumele care mi-au picat cu tronc în 2018. De afară…și de pe la noi…într-o ordine aleatorie.

Superorganism – Superorganism

Se prea poate ca trupa asta să fie interesantă din cauza faptului că cei opt oameni care fac parte din ea vin din Marea Britanie, Japonia, Coreea De Sud, Australia și Noua Zeelandă. Amalgamul lor de sound-uri noi combinate cu bucățele rock fac din chestia asta ceva unbelievably cool. Și vorba lor pentru că Everybody wants to be famous…albumul ăsta chiar merită ascultat pe repeat. Fiindcă, sigur vei găsi aici…  „Something for Your M.I.N.D.”….

Pragu de Sus – Nu mai am rabdare

Una peste alta, discul celor de la Pragu De Sus este croit exact pentru urechile celor cărora le sunt dragi melodiile ușurele, fie ele de factură folk  șlefuit la rang de artă de Mircea Baniciu sau „dulcegăriile“ pop – rock – ului care se revarsă din bucățile unor trupe de genul Holograf. Sau, după spusele solistului Călin Bârcean, muzica lor înseamnă „sinceritate, originalitate, distracție, bună dispoziție și leac pentru suflet“.

Anderson Paak – Oxnard 

Probabil că vă este clar faptul că muzica în care se repetă obsesiv „nigga“ și „bitches“ nu face parte din feblețurile subsemnatului. Și totuși, din când în când și din „borcanul“ hip hop apare câte ceva interesant. Cel de-al treilea album al artistului american Andreson Paak nu prea seamănă cu celelalte apariții din domeniu, fiind amestecat cât se poate de bine cu porțiuni funky și groovy numai bine de ascultat într-o noapte de  iarnă lungă. Sau în miezul unei zile toride de vară.

Continuarea aici: https://zoltanvarga.blogspot.com/p/cele-mai-bune-albume-din-2018.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here