FESTIVAL ROCK LA BERĂRIA H

0
17

AmbraMarie 37
AmbraMarie Galerie foto aici!

Am fost duminică şi n-am stat mult. Mă interesau recitalurile  AmbraMarie şi Aura. Gazdele spuneau că zilele trecute a fost multă lume. Acum era pustiu. Zeci de oameni risipiţi în imensa hală, care nu se bucură de o sonorizare inteligentă. Scena e aşezată greşit, pe lat, nu pe lung. Se pare că la pupitrul tehnic sunt nişte amatori, pentru că au fost probleme permanent. Nici în pauze nu puteai vorbi cu cineva pentru că se difuza muzica la volum de concert, sau chiar mai tare…Cristi Hrubaru a fost MC…unul inspirat, mobilizator, dar şi el se auzea cu delay dublu (al sălii şi al pupitrului)…
 
Am observat că artiştii nu aveau absolut niciun loc pentru a-şi ajusta ţinuta, nicio cabină! E inadmisibil să ai o clădire imensă, care oricum nu se umple de tot şi să nu concepi un spaţiu în care să se poată pregăti artiştii, să-şi poată lăsa ţinutele de stradă, să se machieze când e cazul. Înţeleg, e berărie, dar şi-a propus să facă bani sprijinind rock-ul, muzica în general.  Sau sprijinundu-se pe rock. Ca să renteze e bine să ai cam 1500-2000 de oameni plătitori şi atunci calitatea trebuie să crească.  Atunci e nevoie şi respect pentru artişti! Cele două recitaluri, cu soliste în faţa unor intrumentişti foarte buni au plăcut.
 
Aura 1
Aura

AmbraMarie, la 10 ani de carieră, a arătat că poate aborda inspirat şi energie Police, Led Zeppelin, Janis Joplin sau AC/DC precum şi propriul repertoriu care sună bine. Trupa italiană a fost apreciată de cei prezenţi iar dacă ar fi cântat pe la 21,00, impactul era mult mai mare, pentru că s-a mai adunat ceva lume. Fata cântă foarte bine, are o notă personală, nu imită pe nimeni. La 18,30 era de matineu, dar cântarea a început pe la 19,15. Când vine o trupă din Italia şi o bagi la sacrificiu, e semn că nu prea ştii muzică. Astfel că Aura a avut parte de o deschidere solidă şi diversă. Aici repertoriu mi s-a părut total nesemnificativ. S-a vrut hard and heavy, dar total neconvingător. Solista e sexy, îşi pune aripi albe, apoi roşii, se mişcă după diverse modele internaţionale, nu are trăire, dar are ceva voce. Pe care o şi forţează uneori. Din câte am văzut are şi cîţiva fani, ceea ce e foarte bine. Muzical mai e de lucru acolo. Am înţeles că e un brand care se bucură de susţinere. Am avut plăcerea să constat că oamenii din showbiz vin la astfel de evenimente. I-am întîlnit pe Alina Manole, Silvia Ştefănescu, Doru Bâlcu, Dan Bittman, Mugurel Vrabete, Laura Stone, Dan Rădulescu, Cristian Raetscher, poate şi alţii nezăriţi. Mulţumim Danei Cristescu pentru invitaţie şi găzduire la acele mese lungi (c-aşa-i la berărie, nu?)…
 
Trooper
Trooper

Am sărit două recitaluri tari, Trooper şi Cristi Minculescu alături de Nuţu Olteanu şi excelenţii muzicieni din Suedia. N-am mai stat pentru că îi văzusem recent pe cei care urmau, dar sper că sunetul a fost ceva mai bun şi publicul mai numeros! * Mi-au plăcut ţinutele chelneriţelor şi chelnerilor.
 
 
 
Am primit prin Dana Cristescu un mesaj de la Matei Varlam:
Am inteles ca Dl. Andrei Partos a fost prezent la concert. I-am citit articolul de pe site-ul personal si as dori sa ii comunicati cateva lucruri. 1. S-a facut tot posibilul ca la trupa Ambramarie sunetul sa fie cat mai bun. 2. Aceasta sala are intr-adevar un delay dublu. Prima intoarcere este cea din tavanul curbat, iar a doua din pereti. Pe mixer delay-ul a fost dezactivat tocmai pentru ca sala genereaza un delay enorm. 3. Sonorizarea a fost calibrata cat se poate de bine de niste specialisti in domeniu. Urmeaza sa se achizitioneze echipamente suplimentare pentru a remedia problemele generate de arhitectura locatiei. O parere personala… nu cred ca era cazul sa „loveasca” in echipa tehnica atata vreme cat nu cunoaste limitarile si problemele ce pot aparea in sonorizarea unei astfel de locatii.
NU MAI AVEM VOIE SĂ COMENTĂM?
În ultima vreme orice observaţie faci, cât de măruntă, de nevinovată, de argumentată, te trezeşti cu replici, cu puneri la punct cu reacţiile celor vizaţi. Aşa ceva n-am prea văzut. Se instalează mica dictatură a celor care investesc, organizează, produc evenimente sau mi se pare?
Zic şi eu! 1. E aiurea să citeşti undeva un comentariu care te priveşte şi să răspunzi prin intermediul altcuiva. 2. Nu ştiu cine este domnul V.M. dar eu am scris exact ce auzeam, nu am făcut studiu de sonorizare. Nu e treaba mea. 3. Faptul că în pauză muzica era mai tare decît normal, nu ţine de specialişti şi nici de construcţie. 4. Sunetul la AmbraMarie a fost rezonabil dacă stăteai în dreptul scenei cum am stat noi. 5. N-am „lovit” pe nimeni, mi-am permis un simplu comentariu. La care adaug unul: când ai o astfel de investiţie mare, importantă şi lăudabilă, îţi poţi angaja sunetişti de prima ligă! N-avem mulţi dar Berăria H trebuie să beneficieze de unul.
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here