35 DE ANI – STEAUA 1986. PRILEJ DE AMINTIRI

0
89

35 DE ANI - STEAUA 1986. PRILEJ DE AMINTIRIDigiSport a făcut un gest frumos. A realizat un interviu pe noul stadion din Ghencea cu Marius Lăcătuș și Gabi Balint. Gazda, Radu Drăguț, este un tip mai plăcut decât alte specii ale postului (și relativ bine documentat), așa că am stat să ascult amintirile celor doi de la debut, din cantonamente, despre primele salarii, despre bucuriile unor goluri. Gazda le-a reamintit și de penalty-uri ratate. Nu multe.

Cei doi au povești savuroase și au și simțul umorului. Au ratat împreună un 11 metri și Nea Puiu a vrut să-i lase pe drum, să nu urce în autobus, să vină acasă cu trenul de la Tg. Jiu. Relația cu suporterii era una energizantă. Au vorbit și despre visele lor, despre relația dintre coechipieri, despre generația de după ei.

Steaua a dominat fotbalul european în 1986-1989

De reținut că Steaua a dominat fotbalul european în perioada 1986-1989. Tudorel Stoica a afirmat, mai devreme, că și Cupa Intercontinentală trebuia să ajungă la București, dar atunci nu exista VAR. Ștefan Iovan, căpitanul de la Sevilla, a venit mai târziu în emisiune. Gabi a devenit reporter pentru acest moment.

Remus Răureanu a avut o afirmație justă din studio (unde era Șușotel Filoti). Cum că acel an 1986 e important pentru fotbalul românesc, nu doar pentru suporterii Stelei. El avea atunci doi ani și nici vorbă să fi fost vreodată suporterul echipei. Au și jegurile momente de sinceritate. După puține minute a revenit la mizeriile știute cu Steaua sprijinită de arbitrii și Valentin Ceaușescu ș.a.m.d. De parcă asta ar fi contat în competiția externă.

*La loviturile de la 11 metri de la Sevilla nu s-a prea băgat lumea. Iovan a refuzat, pentru că era nesigur, alții s-au dat loviți, obosiți. Balint și Lăcă erau tineri, plini de elan.* Discuția Lăcătuș, Balint, Iovan a fost simpatică. Fără moderator s-au descurcat perfect. L-au salutat și pe Nea Emi (Jenei) antrenorul lor de atunci. Dealtfel s-a dat și un fragment dintr-o emisiune din 2016 când în studio s-au aflat Em. Jenei, Balint și Belodedici.

*Iovan a subliniat că nu avea teamă de adversari pentru că echipa era foarte bine sudată.* Lăcătuș spune că el e realist și nu vede o echipă românească într-o competiție europeană mult timp de aici încolo. Sistemul competițional nu ne e favorabil.

*Ziua de 7 Mai 1986 e mai importantă decât ziua de naștere, dacă se raportează la numărul de mesaje primite, mărturisea Gabi.* Tudorel Stoica a subliniat că echipa noastră era 100% românească. În februarie 1987 Steaua a câștigat și Supercupa Europei după 1-0 cu Dinamo Kiev. * Rămâne întrebarea legată de aniversare, e vorba de Steaua din divizia a 3-a, înființată în 2017 , sau FCSB-ul lui Becali? Sau niciuna?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here