614 CAZURI, 13.179 TESTE (9.07)

0
180

Ce de cifre, nu? E grav, dar era previzibil, după ce s-a stabilit că trecem printr-un vid legislativ. Nu se putea anticipa?  Nici acum Președintele n-a făcut vreo referire la necesitatea modificării Constituției. L-am auzit pe M. Ciolacu (lider PSD) spunând că de data asta, adică ieri 8.07, crede în cifrele anunțate, dar în cele de acum două luni nu crede. Nu știu prin ce mijloace a stabilit că acum e o.k. dar acuza că guvernanții oferă date nestransparente, false, ar trebui dovedită. La câte comisii are parlamentul, ar fi foarte simplă ancheta, dacă alte instituții nu se bagă. Nu se bagă PSD nici la guvernare, deși contestă acid potențialul liberalilor. Președintele și guvernul sunt speriați, nu îndrăznesc măsuri tip „stare de urgență” pentru că au văzut ce se petrece în Serbia. Ciolacu l-a cerut pe Arafat să comunice situațiile legate de Covid-19, dar nu l-a ascultat nici pe acesta, care exact la Digi24 spunea că manipulatorii ar trebui să se abțină. S-a lăudat că în parlament se dezbate Legea privind carantinarea, izolarea. Cu cine? Cu toți detractorii, negaționiștii, luptătorii antivaccin, cei care țopăiau în Piața Victoriei destul de recent? Rar am văzut o demonstrație mai clară de prefăcătorie, aroganță a unui lider politic. E mult peste Ponta. Greșelile făcute de guvernanți sunt evidente, dar sunt multe legate de ineditul situației.

*S-a ajuns la repetarea obsesivă a fazei cu Orban de ziua lui la guvern, cu Rareș Bogdan la petrecere de ziua lui, cu nu știu ce liberali la ședință în cort, dar fără măști, pesediști fără măști la șaormerie, fără măști la petreceri, în parlament etc. Nivel de grădiniță. Ba tu, ba tu! *Cei în șomaj tehnic s-au trezit azi neasigurați. Sunt sute de mii de persoane. Aici nu mai e vorba despre măști, ci de absența profesioniștilor din aparatul de stat. Bugetarii mult iubiți, birocrația cronică, la asta duc.

Mai mulți specialiști afirmă clar că asimptomaticii sunt și ei contagioși, vine poetul, scriitorul, parlamentarul Vosganian și zice că nu-i așa. A subliniat că în România n-au fost proteste, că focarele n-au fost bine stăpânite, ba chiar că virusul e vlăguit! A afirmat, cu cinism, că pentru câteva mii de persoane bolnave, infectate, decedate, nu poți bloca 19 milioane! E drept că nu știe câți români trăiesc în țară, dar ideea mi se pare criminală. Astfel de oameni ne conduc de 30 de ani!

Mă bucur că Președintele n-a mai zis nimic despre PSD, că a invitat la responsabilitate, solidaritate. E nevoie de Lege pentru protecția cetățenilor.

 

Klaus Iohannis: Și eu îmi doresc să revenim la normalitate. Sănătatea noastră depinde de conștiința fiecăruia

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here