A fost lansată aplicația de muzică românească Electrecord.com

0
98

aplicatie ElectrecordArticol preluat din Adevărul
Electrecord.com, prima platformă dedicată exclusiv muzicii româneşti, a devenit cea mai populară aplicaţie de muzică descărcată din App Store şi ocupă locul şapte în topul general, depăşind proiecte internaţionale precum Shazam şi Sound Cloud.
În prima săptămână de la lansare peste 20.000 de români au descărcat aplicaţia Electrecord.com, care le pune la dispoziţie întreaga fonotecă Electrecord în format digital.
Electrecord îşi propune să readucă în atenţia publicului român muzica autentică românească, oferind acces facil la peste 20.000 de piese. Prin intermediul aplicaţiei iubitorii de muzică au acces la peste 60 de ani de muzică românească. Aplicaţia este singurul loc care aduce laolaltă cea mai mare parte din muzica românească de dinainte de 1989 – de la Phoenix şi Iris la Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, Margareta Pâslaru, Maria Tănase, Benone Sinulescu şi mulţi alţii. În cadrul platformei utilizatorii pot găsi o varietate de genuri muzicale, precum rock, jazz, pop, muzică uşoară, populară sau chiar clasică. În plus, muzica ce reprezintă „Coloana sonoră a României“ poate fi ascultată în cadrul aplicaţiei oricând, din orice colţ al lumii, indiferent dacă ascultătorii sunt conectaţi sau nu la Internet.
„Muzica este una dintre acele bucăţi din istorie care rămâne veşnic tânără, iar faptul că a fost găsită o modalitate prin care zeci de ani de muzică să fie adaptate cerinţelor publicului de astăzi m-a surprins plăcut“, a declarat Nicu Covaci. „Atât timp cât oamenii care apreciază muzica mea se pot bucura de piesele pe care le iubesc, eu consider că este un lucru bun. De aceea cred că Electrecord.com este o oportunitate atât pentru artişti, cât şi pentru cei care apreciază muzica“, este de părere artistul.
Platforma Electrecord.com este cea mai simplă modalitate de a transmite muzica românească din generaţie în generaţie. Intuitivă şi uşor de folosit, aplicaţia poate fi accesată de oricine şi oricând, atât de pe mobil, cât şi de pe calculator. Astfel, cea mai complexă listă de piese din fonoteca Electrecord poate fi acum ascultată la birou sau acasă, în maşină sau chiar în timpul unei călătorii cu trenul ori cu avionul. Digitalizarea muzicii româneşti este un proces continuu, aşadar echipa Electrecord anunţă că va continua să adauge conţinut îndrăgit de public.
„Ideea acestei platforme ne-a venit atunci când am realizat că există extrem de multe piese care, deşi lansate cu zeci de ani în urmă, sunt încă îndrăgite de public şi totuşi foarte greu de găsit. În arhivele Electrecord, România are un adevărat tezaur muzical de care românii merită să se bucure zi de zi. Muzica Electrecord este parte a identităţii noastre ca naţiune, iar aplicaţia Electrecord.com este aici pentru a o aduce atât în casele oamenilor care au copilărit cu ea, cât şi aproape de cei care abia acum o descoperă“, a declarat Roxana Turcu, Marketing Manager Electrecord.com.
Utilizatorii au posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de o lună, accesând www.electrecord.com sau descărcând aplicaţia pe mobil. Versiunea de mobil a Electrecord.com poate fi descărcată atât pe telefoanele cu sistem de operare Android, cât şi pe cele cu sistem iOS.
sursa: Adevărul

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here