A.G. Weinberger şi Mihai Alexandru la Psihologul muzical (6.09.2014) – AUDIO & VIDEO

0
64

AG Weinberger si Mihai Alexandru la RRA

A fost o ediţie absolut inedită! S-au întâlnit doi oameni care s-au cunoscut în anii 80, dar n-au prea avut tangenţe de-a lungul deceniilor. Ambii sunt chitarişti şi compozitori. A.G. Weinberger a venit cu un material pregătit pentru lansare de acum doi ani, intitulat „Singular” de pe care am difuzat mai multe piese. Pentru emisiune, în premieră absolută! A venit şi cu chitara şi ne-a oferit un regal de cover-uri din lumea mare a blues-ului. Mihai Alexandru ne-a adus câteva compoziţii noi şi n-a dorit să vină cu chitara pentru că-l inhiba A.G. cu virtuozitatea lui. Ne-a oferit piese scrise de el pentru Nicola, Jojo,Iris, Renee Santana ş.a.
Au fost numeroase subiecte privind soarta muzicii româneşti, Eurovision, Festivalul „Mamaia”, statutul artistului, şansele tinerilor de a se afirma, promovarea muzicii de calitate în media audio-vizuală. Discuţiile au fost antrenante, aşa că aveţi ce asculta.
Pentru Top 5 Sentimental au fost propuse 45 de piese Iris, iar pe primele locuri s-au clasat 1. Strada ta, 2. Floare de iris, 3. Cine mă strigă în noapte”.
Agenda pop-rock a inclus nume ca Ionel Miron, Roger Waters, Mark Chesnutt, Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival, Ariana Grande şi alţii.
Nu puteau lipsi câteva piese de septembrie (fiind prima ediţie din această lună) cântate de Margareta Pâslaru sau Neil Diamond.
 
La rubrica „Răspundem când suntem în stare” au apărut câteva nume solicitate mai de mult, onorate acum, cu artişti îndrăgiţi ca Ronnie James Dio, Toto Cutugno, Chuck Berry
 
Audio:

Mai jos aveţi o parte din cele peste 200 de mesaje primite în timpul emisiunii:
Mihai Alexandru la Psiholog

Simona, metalfan Bună seara! Abia aşteptăm să ascutăm muzica celor doi invitaţi! 🙂
Magda Salut Mihai! Te gândeşti să mai participi la Eurovision? Poate vei colabora cu AG pentru o piesă de Eurovision! 🙂
Lavinia Ban Ce a însemnat (ca proiect, experienţă) pentru AG participarea în spectacolul Ibrahim şi florile Coranului de la Undercloud 2013? Nu am văzut piesa, dar ştiu cartea şi fimul cu Omar Sharif. Vă ascult cu drag!
Buna dimineata nationala ROMANIEI BATE GRECIA Cu scorul de 2-0 hai ROMANIA POATE TREBUIE SCHIMBAT SELECTIONERUL DACA NU CASTIGAM MECIURILE CU GRECIA. VA DORESC O DIMINEATA FRUMOASA DE LA ANA-MARIA DIN ARAD
Vicky Mihai, când ai primit prima chitară? Care a fost prima piesă pe care ai învăţat să o cânţi? Aceleaşi întrebări vreau să i le adresez şi lui AG. Muţumesc!
Buna dimineata!D.le Partos,multe salutari de la portile „Deltei Dunarii si toata stima pentru prezentarea facuta la ROWMANIA FEST 2014! Fanel,Tulcea si va rog o melodie cu cei de la R.A.T.B! Ne.au distrat la maxim!
Gheorghe Costa Va salut din Saskatchewan Canada Va multzumesc ca existati!
Alexandru Cismaru Salutari tuturor! Respecte pentru invitatii de marca! Discutia cu blues-ul si rock-ul ca genuri care au murit mi se pare exagerata. Intrebare pentru amandoi invitatii: Care AR PUTEA fi, IN CEL MAI BUN CAZ, viitorul unui chitarist de blues/rock in aceasta tara, in 2014?
Arici Ţepos Păi, Mihai, stai puţin că eu nu sunt de acord cu tine… Tu condamni acum difuzarea în heavy-rotation la posturile de radio. Ok. Nici mie nu mi se pare normal! Dar de ce nu ai făcut-o şi atunci când auzeam „Dincolo de noapte e zi” de 30 de ori pe zi la radio?! Eu am numărat într-o singură zi 27 de difuzări pe diverse posturi. Iniţial îmi plăcea piesa, dar crede-mă că m-am plictisit rapid de ea! Trebuie să fim corecţi, nu?
Vreau să-l întreb pe AG Weinberger care este preferatul lui dintre Peter Green, Jeff Beck şi Eric Clapton? Şi aş vrea să-l rog să îşi argumenteze alegerea. Mulţumesc! Ada
Marius, metalfan Eu nu înţeleg un lucru apropo de difuzările la radio… Adică noi suntem asasinaţi cu Velea, Connect-R, Andra, dar PUBICUL cumpără bilete la AC/DC, Ozzy Osbourne, Megadeth, Iron Maiden şi alţii ca ei care nu sunt difuzaţi de posturile comerciale de radio… Şi atunci ce anume „vând” radiourile în România? Gogoşi?!
AG Weinberger live la Psihologul muzical

Georgia Întrebare pentru invitaţi: cum l-aţi caracteriza pe Dylan? Poate publicul să condamne un artist dacă acesta are o atitudine „acră” pe scenă? Dacă show-ul este ok, putem reduce la zero un artist doar din cauza atitudinii lui?
Teodora Am o întrebare mai complicată… Dintre Fender, Gibson, Les Paul şi Dean Guitars pe care o preferă un bluesman? De exemplu, se poate cânta Black Sabbath pe un Fender?
Paul din Iasi  Buni invitati! Va multumesc!
DioVasco Vă ascut şi eu cu mare plăcere de la Bari, Italia.
IONEL BOLDOR (CIUMEGHIU)  Îmi place emisiunea dumneavoastră vă ascult cu mare plăcere
Tedi, Londra Oh, ce idee bună! TV Crimes! Haideţi să o postăm pe pagina de Facebook a lui Măruţă! Poate se prinde! Să-i facem şi traducerea textului! 🙂
Sunt Dragoş din Sebeş. Vă ascult pentru prima dată. Sunt în drum spre casă! Nu pot să cred că am ascultat două piese cu Black Sabbath! Şi ce piese! Sunt foarte fericit! Mulţumesc din suflet!
Ana Mulţumesc pentru Iris! Super top!!
Ionuţ Îmi răscoliţi adolescenţa cu acest top Iris! Mergeam la toate concertele lor!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here