A murit Allan Holdsworth. R.I.P! :(

0
50

allan holdsworth a
Michael Putland, Getty Images

Allan Holdsworth (n. 6 august 1946) a murit, pe 15 aprilie 2017, la vârsta de 70 de ani. Nu a fost dezvăluită cauza morții. Vestea tristă a fost confirmată de fiica lui Allan, Louise, care a publicat pe Facebook următorul anunț:
„Cu tristețe în suflet, vă anunțăm că iubitul nostru tată a decedat. Vă rugăm să ne respectați perioada de doliu. Suntem încă în stare de șoc”.
Allan Holdsworth a apărut pentru prima dată pe un disc în 1969 cu grupul ‘Igginbottom. În anii ’70 a colaborat cu rtupe precum Soft Machine, the New Tony Williams Lifetime, U.K., Pierre Moerlen’s Gong, Bruford. A lansat primul album solo, „I.O.U.”, în 1982.
Allan Holdsworth a influențat chitariști precum Eddie Van Halen, Joe Satriani, Greg Howe Shawn Lane, Richie Kotzen, John Petrucci, Alex Lifeson, Kurt Rosenwinkel, Yngwie Malmsteen, Michael Romeo,Tom Morello.
Frank Zappa l-a numit pe Allan „unul dintre cei mai interesanți chitariști de pe planetă”, în timp ce Robben Ford spunea: „cred că Allan Holdsworth este un John Coltrane al chitarei, nu cred că mai există cineva care să facă ceea ce face el cu chitara”.
Într-un interviu din 2008, Van Halen declara: „Allan Holdsworth este atât de bun, este excepțional. Eu fac cu două mâini (n.r. – tapping) ceea ce el face cu una singură”.
Cel de-al 11-lea album de studio al lui Allan Holdsworth (și cel mai recent) a fost lansat în 2001, și se numește „Flat Tire: Music for a Non-Existent Movie”. În 2009, a lansat albumul live „Blues for Tony” – un tribut adus bateristului și fostului coleg Tony Williams.

După ce au aflat vestea morții lui Allan, muzicienii au reacționat pe rețelele de socializare:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here