A murit Corneliu Stroe. Dumnezeu să-l ierte!

0
41

1 Corneliu-StroeCunoscutul percuționist Corneliu Stroe a încetat din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică (11 iunie 2017) în urma unui infarct. Muzicianul era cunoscut cu afecțiuni medicale grave.
S-a născut în București, pe 22 octombrie 1949. Între 1991 și 2008, Corneliu Stroe a fost membru al grupului Creative, alături de Harry Tavitian. Cei doi au participat împreună la multe festivalul românești de jazz, la Sibiu, Galați sau Ploiești.
În 1974 a câștigat Marele Premiu al Artei Studențești.
Între anii 1981 şi 2005, Corneliu Stroe a fost membru al duo-ului Creative, împreună cu Harry Tavitian, alături de care participă la multe festivaluri de jazz din România, cum ar fi cele de la Sibiu sau de la Galați.
De-a lungul anilor, artistul a colaborat cu nume sonore ale muzicii românești: Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mike Godoroja & The Blue Spirit, Direcția 5, Pasărea Colibri, Mircea Baniciu sau A. G. Weinberger.
Din discografia sa amintim piese precum: Horizons, Transylvanian Suite (înregistrate la Londra în anii 1985 și 1986, împreună cu Harry Tavitian), dar și Roots sau Visul toboșarului (cea din urmă cu Ovidiu Lipan Țăndărică).
Pe 27 iunie 2011, a avut loc la Arcub un concert caritabil pentru Corneliu Stroe. Puteți citi o cronică scrisă de Andrei Partoș aici:
http://andreipartos.ro/concert-caritabil-la-arcub-27-06-2011/
Mai multe info aici:
http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/a-murit-corneliu-stroe-cunoscut-percutionist-roman-632701.html
 
http://www.telegrafonline.ro/doliu-in-lumea-muzicii-constantene-corneliu-stroe-a-decedat
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here