A murit Errol Brown! R.I.P!

0
27

Errol BrownErrol Brown, solistul formației Hot Chocolate, a murit la vârsta de 71 de ani. El este co-autor al hiturilor „You Sexy Thing” și „Brother Louie”. Muzicianul britanic de origine jamaicană, suferea de cancer la ficat și a decedat în casa lui din Bahamas. Potrivit BBC, i-au fost alături până în ultima clipă soția, Ginette și cele două fiice, Colette și Leonie.
 
Errol Brown s-a născut în Jamaica, dar familia lui s-a mutat în Marea Britanie când avea 12 ani. Și-a început cariera muzicală alături de câțiva prieteni trimițându-i versiunea reggae a piesei „Give Peace A Chance” lui John Lennon în 1969. Lui John i-a plăcut ce a auzit și le-a oferit băieților un contract cu Apple.
 
BBC-ul a subliniat faptul că Hot Chocolate este singurul grup care a avut un hit în fiecare an, timp de 15 ani la rând, în topurile din Marea Britanie, amintind doar cțteva: „So You Win Again” (Number 1, 1977), „No Doubt About It” (Number 2, 1980) și „It Started With a Kiss” (Number 5, 1982). „You Sexy Thing” și „Brother Louie” au intrat în topuri atât în UK cât și în SUA. De asemenea, în America au mai intrat în Top 10 și „Emma” și „Every 1’s A Winner”.
 
Errol Brown a părăsit grupul în 1985, declarând că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie. În anii ’90 a susținut două turnee solo în Marea Britanie. În 2009, a susținut un turneu de adio și a declarat pentru BBC că a „făcut tot ce mi-am dorit”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here