A murit John Wetton (solist, basist, Asia, King Crimson). RIP!

0
71

John Wetton aJohn Wetton (solist și basist britanic) a murit la vârsta de 67 de ani, după o lungă luptă cu cancerul de colon. Știrea a fost confirmată de Martin Darvill, managerul artistului. John Wetton s-a născut pe 12 iunie 1949 în Anglia și a colaborat cu numeroase trupe, dintre care amintim Family, Mogul Thrash, Uriah Heep, Roxy Music, Wishbone Ash și King Crimson.
În 1980, alături de Geoff Downes, Steve Howe și Carl Palmer, a fondat grupul Asia. Au lansat primul album în 1982, iar Wetton a devenit principalul compozitor din grup.
Carl Palmer s-a numărat printre primii artiști care i-au adus un omagiu: „Dispariția bunului meu prieten și colaborator, John Wetton, lasă un gol imens în muzică. Am mai pierdut un mare muzician. John a fost o persoană excepțională care a lăsat lumii unele dintre cele mai frumoase melodii și versuri din muzica populară modernă. Ca muzician a fost un inovator, iar vocea lui specială a dus trupa Asia pe culmile succesului în lumea întreagă”.
Și Geoff Downes a publicat un mesaj pe Facebook: „A fost o onoare pentru mine să lucrez cu un adevărat geniu în atâtea proiecte comune. Modul în care cânta la bas era revoluționar. Vocea lui era un har de la Dumnezeu. Compozițiile lui erau de pe altă planetă. Avea un simț dezvoltat al melodiei. A fost cu adevărat un „om special”. Viața nu va mai fi la fel fără el. Este sfârșitul unei ere pentru noi toți”.
 
https://www.youtube.com/watch?v=64tiBWSrQ6s
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here