HOLBĂRI LA FINAL DE LUNĂ.

0
24

cronica tv a* Excelentă rubrica WATTS de la Eurosport cu momente haioase și impresionante de la Melbourne 2017..
*Dezbaterile pe temele zilei la Realitatea TV au parte de un inspirat colaj de imagini și de Pink Floyd cu Another Brick In The Wall !  Concepte neclare pentru prea mulți: abuzul în serviciu, denunțătorul (de ce să scape nepedepsit cel care toarnă?) , conflictul de interese și altele. Grea materie, Justiția cu dedicație! Liviu Avram  (Adevărul)a făcut, din nou, o demonstrație clară a deficiențelor noilor legi care vor fi, cu sau fără voia străzii!
* Tăriceanu a lansat ideea că se poate ajunge la război civil…Mare profunzime…cu copii, câini, pisici și cartoane colorate…
* Era să pierd finala de la Melbourne, dar faptul că am și Dolce, pe lângă RCS, m-a salvat. Am sunat iar și în timp ce vorbeam cu drăgălașul operator, au revenit cablul și netul. Azi noapte vedeam un film, iar la două noaptea a căzut iar cablul. Dar, cum bine a sesizat o specialistă în psihiatrie pe pagina de FB, am obsesii! Și dacă nu le am mi le fac! 🙂
* Meciul dintre Federer și Nadal n-a fost  integral cum speram. Prea puține mingi de mare spectacol. Multe greșeli neforțate. 6-4, 3-6, 6-1…3-6…
* Ultimul Trofeu luat de Federer în Australia a fost în 2010. Comentatorii de la Eurosport treceau de la critici aspre sau ironii, la exaltări, hiperbole, strigături…jocul fluctuant a permis o astfel de abordare…ba e Nadal obosit, ba e Federer…Oricum elevețianul a avut mai multe mingi de mare spectacol. A avut foarte multe mingi de atac…Setul decisiv a fost total nejustificat de joc. Scenariul așa e frumos, nu?  Federer servește la 5-3, dar se chinuie să termine meciul…recuperează 3 mingi de break…În setul 5 s-a jucat la nivelul corespunzător valorii celor doi. Au fost două greșeli de tușieri, ambele contra lui Federer. Federer în lacrimi la 35 de ani, al 18-lea Mare Șlem! * Discursurile celor doi finaliști au fost de mare decență și fair-play. Mi-a plăcut festivitatea. S-au anunțat peste 700.000 de cumpărători de bilete la Openul Australian de-a lungul celor două săptămâni.
* Probleme la Circul Globus. Un acrobat a căzut… nu exista plasă de protecție. Va fi un alt argument pentru Primarul General de a închide Circul!*  Nu l-a închis, dar a interzis dresura de animale. Poate că e mai bine. Urmează modernizarea Grădinii Zoologice sau o închide și gata?
* Duminica se discută despre spitalele de psihiatrie, care nu au medici, care sunt total  nesupravegheate. Din nou apare numele unicului investigator din presa română. Și aici tot Tolontan s-a dus la un astfel de spital, uitat de Ministerul Sănătății. Astfel de locuri sunt multe, încă din anii 70-80, în țară. Nu trebuie să aștepți 27 de ani ca să le descoperi. Da, bolnavii psihic agresivi se leagă de pat, dar nu de bănci în parc, cum apăreau unii în imagini regizate, nu trucate!
* Lumea în stradă duminică. În multe orașe. Relatarea total diferită la fiecare post TV. Doamna Turcan la B1TV a spus niște aberații sinistre, de fapt platitudini absolute. PNL se duce de râpă dacă oamenii nu se trezesc din pseudo-opoziția în care se află de prea multă vreme. Eventual să-și găsească lideri credibili. Toader Paleologu a explicat clar de ce nu mai este membru, de ce a fost exclus. El este în stradă, el nu vrea să se ceară înapoi în partid, el vrea să i se prezinte scuze și să fie reinvitat cu drepturi depline. * În toată țara au fost  cam 90.000 de oameni în stradă. E mult, e puțin? E democratic să ieși fără autorizație? E anarhie? E greu de spus, dacă ne luăm după ce se spune la teve!
* Finala Campionatului Mondial la handbal masculin s-a văzut la Dolce Sport1. Comentariu tonic al lui Cosmin Băleanu. Franța a avut dificultăți în prima repriză. Apoi a dominat clar. Norvegia este surpriza plăcută a turneului din Franța. Portarul de rezervă al Franței, Gerard a fost fantastic.La 32-25 gazdele au folosit rezerve…Sala arhiplină a arătat că handbalul are un public foarte numeros și entuziast. Nicolas Karabatici (33 de ani) a ajuns la al patrulea titlu mondial. O super-echipă, cu mulți tineri în lotul actual! Antrenor nou, fost jucător.
*Stanciu (a avut câteva momente penibile)  și Chipciu (joacă pe lat și face prost) nu arată mare lucru, jucând acasă contra Standard Liege. Anderlecht a jucat cu om în plus, dar fără prea mare succes…Mie nu mi se pare cu nimic peste echipele românește, acest fotbal belgian…Răzvan Marin s-a mișcat bine la Standard…Meci nul, deși Standard a terminat în 9 oameni!
* B1 îl aduce pe Tăriceanu exact atunci când afară sunt demonstrații anti Ordonanțe susținute de CPT. Nu vrea acoperiți în presă, politică, mediu de afaceri…De ce nu ne spune unde sunt, ca să scăpăm de ei?
* Paradoxul enervărilor. Băsescu critică dur RomâniaTV, dar apare acolo, iar când nu apare el e mereu un om de-al lui la fața locului.* Fostul ofițer de securitate Savu, susține că miza protestelor este mandatul doi al lui Iohannis. Nu știm nici dacă-l termină pe primul și deja vorbim de al doilea?
* Cluburi de noapte, de muzică, închise, găsite în activitate. Funcționau ilegal. Sectoru 2 a luat măsuri.
* Probleme iar cu apa minerală! Bacterii peste pragul admis! Știre de la teve, dar nu destul de fermă pentru a ne ajuta să luăm decizii!
* Șumudică se victimizează minute lungi la Radu Naum. Toți au luat salarii, el nu. Iar atacă propriul patron de la Astra.Conflictul e vechi. A uitat când a zis că el pleacă imediat dacă e vândut careva. S-au dus Amorim, Boldrin, Alibec și el e tot la echipă. A avut și suspendarea aia pentru pariuri. Da , dar alții de ce n-au fost pedepsiți ca mine? Echipa are șanse să treacă de  Genk din Belgia, are șanse și el să facă o mare performanță. Ce dacă n-a luat salariu o lună? Îl va lua mai încolo. Are de plătit și o sumă mare, dacă e găsit vinovat de o Comisie a FRF.  De neînțeles de ce solicită R. Naum (super fan Șumudică)  comentarii tocmai de la Duckadam și Ilie Dumitrescu, fiind vorba de o problemă strict internă. Oamenii , care nu-l au la suflet absolut motivat pe Șumi, s-au eschivat elegant, dar momentul a fost prelung penibil.
* Comentariile lui CTPopescu și apoi ale lui Cristian Pârvulescu pe Digi24 mi s-au părut echilibrate, uneori vehemente dar argumentate și clare. Gazda era C. Prelipceanu.  Deci nu e Realitatea singurul post unde se mai fac analize ale situației la zi !

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here