A murit Liviu Nechita. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

0
888

Liviu Nechita aVești triste pentru iubitorii de muzică. Pe 4 februarie ne-a părăsit Liviu Nechita (n. 17.07.1969). Știrea am citit-o pe pagina de Facebook a lui Nicu Alifantis.
Liviu Nechita (chitarist, compozitor, solist) este promotorul Grupului Folk Prefix 032 din Iasi infintat in anul 1995 cu ocazia Festivalului Folk Om Bun de la Bucuresti. In anul 1997, trupa a lansat primul album ,intitulat ”Spectacol Sfirsit!?”(ProArt). Pentru 5 piese de pe album, cum ar fi; PrivireaTa, Ginduri, Liviu a semnat muzica si textul iar la piese precum Unda, Pianul, Zapada, doar muzica. Pe data de 15 septembrie 2010 Liviu Nechita, la propunerea colegilor de grup a revenit în Prefix 032.
Mesaje postate pe Facebook
Prefix 032:
” Sa mor frumos sa bata vantul” cuvinte parca, desprinse din ceea ce avea sa prefateze ultimul sau album pe versurile lui Dan Giosu,un alt drag noua disparut prematur dintre noi.L-am cunoscut cand aveam 12 ani,am fost in acelasi cenaclu,in acelasi grup,am trait si simtit impreuna clipe de urcus si de coboras,clipe de saracie dar si de bogatie interioara,clipe de rotunjire artistica,am ras,am plans dar am trait ce nimeni nu ne poate lua….o prietenie de-o viata.Sunt efectiv socat si desi as vrea sa scriu mai multe, raman mut.Pacat! Drum bun intre stele si nu nadajdui prietene, ca intr-o buna zi vom fi acolo langa tine sa radem si sa cantam cum faceam odata! Catalin si Edy.
 
Nicu Alifantis
O veste tristă mi-a ajuns astă seară la urechi. A încetat din viață Liviu Nechita. Cine era Liviu Nechita? Un om. Un om talentat, generos, sincer, onest. Ne-am cunoscut prin intermediul lui Marius Matache în 24 octombrie 2014 la Iași, la un concert dat în memoria poetului Dan Giosu, Dumnezeu să-l odihnească, cu care Liviu a fost foarte bun prieten. Cred că ne-am conversat la acea primă și ultimă întâlnire vreo oră, atât. Apoi ne-am despărțit. Eu la București, el la Milano unde trăia. Atât l-am cunoscut, o zi și sincer îi duc deja dorul. Dumnezeu să te-odihnească și să te primescă în brațele Sale, Omule!
 
Cezar Petrovici:
De la o vreme, oamenii buni, cu inima plina de iubire, inzestrati de Dumnezeu cu har sunt chemati la el prea devreme.
Unul dintre ei, Liviu Nechita, prietenul unui poet plecat si el timpuriu, Dan Giosu, dupa ce a reusit sa-i aseze cu dragoste versurile pe muzica intr-un album la al carui lansare am fost si eu prezent, a trecut dintr-o lume a suferintei si urii, in locul unde il vor intampina sufletele celor pe care i-a iubit sau pe care i-a cunoscut si l-au inspirat.
Odihna vesnica, Liviu!
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here