ARTIȘTII PROPUN (ep. 27): VALENTIN RAUCA (Grimus), muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

0
176

Valentin Rauca Grimus aValentin Rauca, chitara, voce si principal autor in trupa Grimus,  ne propune în această săptămână muzica, filmele și cărțile care i-au schimbat viața.
Despre activitatea artistică a trupei Grimus puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook:
https://www.facebook.com/grimusworld/
 
Eram prin liceu când am primit caseta cu această piesă. O ascultam  pentru prima oară și în momentul în care am auzit tema de chitară de la început am devenit fluid la fel ca modelul T-1000 din Terminator 2, după care m-am gândit că dacă aș fi o cobră, m-aș legăna  la nesfârșit pe acele câteva note cântate cu atât de mult feeling încât rezumau cumva tot ceea ce a vrut să transmită orice chitarist din istorie.
 

 
 
Radiohead e un templu pentru mine și la nicio altă trupă nu mă întorc mereu așa cum mă întorc la ei. Aș fi putut foarte ușor să aleg cinci piese de la ei pentru această selecție. Am ales această piesă pentru rubrica ta, deoarece e melodia pe care am învățat-o singur la chitară ascultând-o, în momentele în care încă nici nu știam acordurile de bază, mi-a schimbat viața și m-a făcut să vreau să compun piese.

 
Una dintre cele mai incomode piese. Ar fi de efect să ruleze la Mamaia în discotecile de fițe și ar fi de impact un clip cu fotbaliști și pițipoance dansând pe ea ca pe o manea.
https://www.youtube.com/watch?v=-jdtMIpF56s
 
O piesă de moment, pentru că poate mâine nu aș mai pune aceleași cinci piese în selecție, imi place cum pulsează ritmic această melodie, e ca un vis în valuri.

 
Fiecare dintre noi asociem momente din viața noastră cu anumite melodii. Alegerea următoare e din categoria “modificatoare de sinapse” dacă e ascultată obsesiv.

 
 
O carte specială pentru mine este Magus de John Fowles. Dar filmul după această carte e o prostie, nu atinge în niciun fel sclipirile cărții.
Un film documentar pe care îl recomand cu căldură e One More Time With Feeling – Nick Cave

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here