A murit Tommy Ramone, primul baterist al formației The Ramones. R.I.P!

0
45

Tommy Ramone, primul baterist al formației The Ramones, a decedat vineri, 11 iulie, la vârsta de 65 de ani. „Tom a murit ieri, 11 iulie, în casa lui din Ridgewood, Queens”, a declarat jurnalistul publicației New York Rocker, Andy Schwartz, care este și purtătorul de cuvânt al familiei. „Tommy suferea de cancer la pancreas și urma un tratament”, a mai spus Andy care a confirmat și faptul că Tommy Ramone avea 65 de ani.
 
Pe numele său adevărat Erdelyi Tamas, Tommy s-a născut în 1949 la Budapesta. În 1957 familia lui a emigrat stabilindu-se în America. A copilărit în Forest Hills, Queens, acolo unde a început să cânte alături de John Cummings (a.k.a. Johnny Ramone) în timpul liceului. Cei doi au înființat trupa Tangerine Puppets înainte ca Tommy să înceapă cursurile de inginer de sunet.
În 1974, cei doi i-au cunoscut pe Jeffrey Hyman și Douglas Colvin și împreună au început să cânte, inventându-și un nume de familie comun, o muzică agresivă, bazată pe acorduri cântate rapid la chitară. „Muzica noastră este un răspuns la muzica de la începutul anilor 70, atunci când artiștii cu ego-uri mari făceau solo-uri lungi de chitară și încercau să își demonstreze marile calități vocale pentru ca publicul să îi numească genii. Dar asta e o prostie dacă mă întrebați pe mine. Noi cântăm rock & roll. Noi nu facem solo-uri”, a declarat Tommy Ramone pentru revista Rolling Stone în 1976.
 
Tommy și-a început cariera ca manager al trupei The Ramones, dar la scurt timp și-a asumat și rolul de baterist pentru ca Joey să se poată concentra mai ușor la partea vocală. Apare ca baterist pe primele trei albume ale formației: Ramones, (1976), Leave Home și Rocket to Russia (din 1977) precum și pe albumul live din 1979, It’s Alive.
În 1978, Tommy a părăsit formația The Ramones pentru a se dedica muncii de studio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here