Provincialii canta pe aceeasi scena cu Goran Bregovic

0
43

Provincialii 2015Trupa Provincialii a fost invitata sa sustina un recital in cadrul festivalului Baro Foro. Festivalul, aflat la prima editie, va avea loc pe 29 august la Arenele Romane, avand cap de afis Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band.
 
Infiintata in urma cu 15 ani ca trupa de pop rock, Provincialii s-a apropiat in timp tot mai mult de valorile traditionale, ajungand ca la ora actuala sa aiba un vast repertoriu format din piese originale de inspiratie folclorica, dar si de prelucrari dupa folclorul romanesc si international. Pentru aceasta schimbare stilistica a fost nevoie de extinderea componentei, ceea ce membrii fondatori ai trupei, Ionut Ungureanu si Eugen Radu, au facut dupa o selectie riguroasa. La ora actuala componenta trupei Provincialii numara nu mai putin de 11 membri, la care se adauga echipa tehnica. Formulei clasice de band pop rock i s-au adaugat suflatori, o solista si un violonist de top, Sandu Rotaru, fost prim solist la Orchestra de Camera din Chisinau.
 
„In tot ceea ce facem ne bucuram sa descoperim trupe care au ceva de spus, care canta in primul rand pentru bucuria de a canta, care abordeaza muzica cu reverenta, situandu-se la un nivel inalt de virtuozitate si daruire. Toate trupele pe care le-am invitat la prima editie Baro Foro au aceste calitati. Ne bucuram ca Provincialii se afla printre acestea; este o trupa care ne-a surprins cu noua abordare si pe care am descoperit-o cu incantare in aceasta formula.” – declara Emil Ionescu, organizatorul festivalului.
 
Trupa Provincialii are in palmares sute de concerte, sase albume, doua participari la Eurovision (locul 2 in selectia nationala), doua premii la Mamaia (locul 1 la interpretare, locul 2 la creatie), participare la Cerbul de Aur si probabil mai multe o mie de ore petrecute pe scena.
Concertele Provincialii inseamna mai mult decat muzica buna, cantata bine, inseamna spectacol, energie, interactiune cu publicul, dans si multa bucurie. Cu fiecare recital, Provincialii reusesc ceea ce si-au propus inca de la inceput: sa isi transmita marea bucurie de a trai, bucurie care devine molpisitoare.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here