AC/DC la sfârșit de carieră. Malcolm Young a suferit un atac cerebral

0
92

Frații Malcolm Young, George Young șiAngus Young în 2012
(sursa foto: Facebook)

AC/DC pun capăt unei cariere de 41 de ani într-o notă tristă.
Deși existau planuri pentru un nou album de studio (primul după materialul lansat în 2008, Black Ice) și pentru un turneu mondial care ar fi trebuit să marcheze cei peste 40 de ani de carieră, toate sunt puse acum sub semnul întrebării.
În urmă cu mai bine de o lună, Malcolm Young, membru fondator, chitarist, compozitor și producător, a suferit un atac cerebral, rămânând cu un cheag de sânge pe creier.
UPDATE – Trupa AC/DC a postat următorul mesaj pe pagina oficială de Facebook:
„După cei 40 de ani pe care i-a dedicat formației, chitaristul și fondatorul AC/DC, Malcolm Young, este nevoit să ia o pauză din cauza problemelor de sănătate. Malcolm vrea să le mulțumească fanilor din lumea întreagă pentru dragostea lor necondiționată.
Acestea fiind spuse vă rugăm să respectați viața privată a lui Malcolm Young în această perioadă. Trupa va continua să compună muzică”.
La rândul său, solistul Brian Johnson a declarat: „În mod sigur ne vom întâlni cu toții în luna mai la Vancouver, vom lua chitările și dacă vreunul dintre noi are idei bune, le vom înregistra”.
 
La începutul lui aprilie, când trupa s-a reunit pentru repetiții și pentru a intra în studio, Malcolm a descoperit cu stupoare că nu mai poate cânta la chitară. Cel puțin nu așa cum o făcea înainte de atacul cerebral.
Familia și prietenii au discutat neoficial despre starea lui Malcolm și se pare că acel cheag de sânge este cauza problemelor. Deși apropiații lui sunt îngrijorați, asta nu înseamnă că artistul nu se poate recupera. Mulți oameni s-au însănătoșit după ce au suferit atacuri cerebrale și și-au recuperat funcțiile motorii, revenindu-și complet. Cu toate acestea surse din apropierea familiei Young au declarat că săptămâna trecută a fost luată decizia ca formația AC/DC să se retragă.
Presa din Australia a explodat în urmă cu două zile, anunțând încetarea activității pentru AC/DC, fapt care a enervat managementul trupei care a anunțat o conferință de presă pentru miercuri, 16 aprilie. 
 
AC/DC nu va continua să susțină turnee și să înregistreze piese fără Malcolm Young. Deși Angus este emblema trupei, AC/DC a fost întotdeauna formația lui Malcolm, el fiind cel care a pus bazele alături de fratele lui mai mare George (ex-Easybeats, and co-producător) și care l-a încurajat pe fratele lui mai mic, Angus, să se alăture trupei. Malcolm a fost motorul și șeful formației timp de 4 decenii, și-a pus semnătura pe aproape toate hiturile formației și a avut grijă ca reputația AC/DC să nu fie pătată niciodată și ca fanii să nu fie nicicând dezamăgiți.
 
Malcolm Young s-a întors în Australia alături de familie. Toată lumea speră ca acesta să se recupereze complet, deși starea lui de sănătate nu este tocmai roz. Dar lucrurile se pot schimba în bine.
Îi dorim însănătoșire grabnică!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here