ADEVĂRUL DESPRE PREMIILE ROMÂNEȘTI DE LA SANREMO

0
141

Tudor Turcu si Ionut Ungureanu Sanremo Music Awards 2016 (600 x 600)Am primit următorul comunicat de la Amici della Musica, semnat de dl Dan Rădulescu, prin care se exprimă clar diferența dintre Festivalul vizionat, timp de 5 zile, pe Rai Uno de peste 11 milioane de telespectatori din lumea întreagă și Sanremo Music Awards, un festival care ne-a adus în acest an premii pentru care suntem mândri. Publicăm acest comunicat în atenția celor de la Adevărul.
 
Amici della Musica, reprezentant exclusiv în România al brand-ului Sanremo Music Awards, dorește să facă următoarele precizări:
Sanremo Music Awards (Premiile muzicale San Remo) este un festival independent, derivat din celebrul festival Sanremo (Festivalul Cantecului Italian), la care sunt nominalizati artisti internationali la diferite categorii de premii. Sanremo Music Awards are o vechime de 15 ani. Incepand de anul trecut, Nicola Convertino, posesorul brandului, a hotarat sa dea o sansa si altor artisti italieni care nu au ajuns pe scena Festivalului Sanremo printr-un concurs ale carui selectii se desfasoara pe tot teritoriul Italiei iar cei mai buni dintre ei sa fie premiati in cadrul Galei Sanremo Music Awards.
Anul acesta (2015) au fost admisi in concurs pentru prima oara si artisti straini, proveniti din tarile care au primit licenta, printre care si Romania. In acest an, dintre cei peste 200 de finalisti, italieni si straini, care au evoluat pe doua scene (scena Radio San Remo – open air si cea de la Casa San Remo – Teatrul Palafiori, sala Pino Daniele) in perioada 9 – 11 februarie, au fost selectionati 20 de artisti carora li s-au atribuit premii pe diferite categorii. Dintre cei 12 concurenti straini s-au calificat numai 4 : Ionut Ungureanu (Romania), Gabriela Iordanova (Bulgaria), Ilenia Cafagno (Franta) si John Steven (Columbia).
Ionuț Ungureanu (Provincialii), a interpretat pe data de 11 februarie la Teatrul Palafiori piesa „Oameni” de Marius Teicu, iar la Gala Premiilor care a avut loc la Monte Carlo in data de 12 februarie a cantat melodia „Vagabond” din repertoriul trupei Provincialii. Pentru prestatia sa a fost recompensat cu Premiul „Best International Voice” („Vocea Internațională”). De asemenea, la Gala Sanremo Music Awards, alaturi de alti artisti internationali care au fost nominalizati la diferite categorii de premii (Anastacia, Paul Young, Sarah Jane Morris, Le Orme, Ivana Spagna, Dr.Feelx, Walter Nudo, Alan Sorrenti, etc) a fost invitat si solistul roman Tudor Turcu. Impresionat de prestația acestuia, juriul i-a acordat Premiul ”Best Live Act Rock”.
In Gala de la Monte Carlo au cantat premiantii, printre care: Paul Young, Walter Nudo, Sarah Jane Morris, Dr. Feelx, Alan Sorrenti. Am comunicat întotdeauna faptul că este vorba despre Sanremo Music Awards, festival derivat din foarte cunoscutul Festival Sanremo. Precizăm din nou aceste lucruri pentru a clarifica confuziile create in presa din Romania. Totodata, mentionam ca nu am avut nici o solicitare (cu exceptia lui Andrei Partos) de la nici o publicatie din Romania. Singura declarație pe care a dat-o Ionuț Ungureanu a fost pentru ziarul Ring. O redăm în continuare: „Participarea a fost o experienţă extraordinară. Am văzut pe Facebook anunţul cu preselecţia pentru România. Atunci am decis să mă înscriu, aşa am ajuns în finala românească. Au fost concurenţi de toate categoriile, buni şi foarte buni, dar mă aşteptam să câştig un premiu. În cele câteva zile petrecute la Sanremo si Monte Carlo am cunoscut mulţi artişti, printre care Paul Young și Milk and Coffee. Pe Mădălina Ghenea nu am întâlnit-o. Noi am fost la Sanremo Music Award, festival pentru interpreţi din Europa şi nu numai, iar ea a prezentat Festivalul Muzicii Italiene.”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here