Adrian Coco Tinca la Psihologul muzical (ediţia 637 – 13.12.2014) – AUDIO

0
105

Adrian Coco Tinca la Radio RomaniaÎn prima oră am avut o întâlnire telefonică cu Ştefan Hruşcă, aflat în plin turneu de mare succes prin ţară. Se pregătea pentru întâlnirea cu bucureştenii, la Sala Palatului, unde l-a avut invitat special pe Florin Piersic (15.12.)
Oana Georgescu a lansat la Târgul Gaudeamus două cărţi, una despre Jolt Kerestely, alta despre Alexandru Arşinel. Luni, pe 15.12 a primit „Premiul Gaudeamus” de la Forumul Muzical Român. Ne-a vorbit despre acestea şi alte proiecte la care lucrează.
A debutat pe cont propriu Adrian Coco Tinca. La aproape 9 luni de la despărţirea de Compact are album cu propria formaţie, Trupa Coco. A prezentat întregul material inclus pe CD-ul „Învingător”. El a semnat muzica şi versurile, el este vocal şi cântă la bas, Monel Puie (keyboards), Alexandru Mihalcea (chitară solo) şi Ionuţ Micu (tobe) sunt colegii săi. Au existat şi colaborări externe. Cele 10 piese au plăcut din prima, iar autorul născut la Braşov (7 octombrie 1968) a primit numeroase felicitări din partea prietenilor emisiunii. Au fost şi piese preferate, propuse de Adrian cu Bryan Adams, Whitesnake, Gotthard sau Judas Priest. Am vorbit şi despre un eveniment apropiat, lansarea CD-ului Grup 74 (înregistrarea concertului din Piaţa Sfatului Braşov din 8.08.2014). Coco a cântat în deschidere şi s-a implicat în sonorizare. Este bun prieten cu Alexandru Albiter, este şi naşul unuia dintre copiii acestuia. Un album live care sună foarte bine va fi pus în circulaţie pe 22 decembrie la Braşov (Librăria „ Şt. O. Iosif”). Coco a evitat cu eleganţă şi discreţie subiectul Compact, chiar dacă au fost multe întrebări legate de o perioadă de peste 9 ani din viaţa lui.
Top 5 Sentimental cu Angela Similea s-a bucurat de o participare record absolut, greu de depăşit. Primele locuri au fost ocupate de piesele 1. Să mori de dragoste rănită, 2. Să te gândeşti din când în când la mine, 3. Nu-mi lua iubirea.
Agenda pop-rock” a inclus piese cu Laura Stoica, Pacifica, Ted Nugent, Taylor Swift sau Evanescence. Am avut parte şi de o interesantă dezbatere despre estetica pop a anilor ’80:  Sabrina sau Kim Wilde?
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor:
KissArmy: Vă salut şi eu! Să ştiţi că eu nu închid niciun ochi! Nu o să adorm nici la topul cu Angela Similea! :)))
Cristina, metalfan: LMA Ştefan Hruşcă! Să ştiţi că la noi în casă nu există Crăciun fără colindele dvs! Noi dacă nu le ascultăm, avem impresia că nu vine Crăciunul.
Doina: Îl iubesc pe Ştefan Hruşcă! LMA! Voi fi la spectacol!
Vicky: Mama ascultă colindele lui Hruşcă tot de pe casetă… De fiecare dată aşa face: scoate casetofonul şi pune caseta. Degeaba i-am luat CD-uri! LMA Ştefan Hruşcă!
Alina, Giurgiu: Doamne, de când n-am mai ascultat piesa asta cu Dorobanţu! Ce amintiri!
Robby, Reşiţa: Bun venit Coco! De ce ai plecat de la Compact?
ADRIAN ZARINSCHI D-NULE ANDREI   PARTOŞ! LA MINE  CHESTIA CU CEASUL PUS SĂ SUNE LA ORA 4 DIM.NU ŢINE.CHIAR AM FĂCUT 500 DE VINERI ALBE  LA EMISIUNEA Dv.AL DV FIDEL ASCULTĂTOR.
Tedi, Londra: Apropo de Rieu… Am vrut să îi cumpăr mamei bilet… Dar site-ul eventim era picat… apoi brusc nu mai erau bilete… M-aş bucura să reacţioneze şi publicul român atât de prompt când se pun în vânzare bilete dar… Mi se pare straniu… Oricum, n-am reuşit să cumpăr până la urmă…
Boogie: Da… şi bunica mea a zis, când a aflat că vine Rieu, „maică, lasă porcul de Crăciun, nu-l mai cumpărăm, hai să luăm bilete la concert”! :))) Eu nu cred că e reală toată povestea asta!!
KissArmy: Vreau să-l întreb pe Coco ce părere are despre Gene Simmons, ca basist?
Lavinia Ban: Felicitări pentru creaţii, piese! Eu le ascult pentru prima dată şi îmi plac!
Adrian, Sydney Australia: Beau cafeaua cu voi şi tare bine este! Îmi plac piesele trupei Coco! Felcitări!
Cristi, Olanda, şofer de tir: Vă ascult cu mare drag! Sunt în drum spre Bucureşti. Vin din Danemarca. Îmi plac piesele lui Coco!
Arthur Agapie, Seattle-USA Buna dimineata domnule Partos si de asemenea domnului Invitat! Formidabile melodii si-ti merg direct la inima. Ritmate si de bun gust.
Valeriu Goiciu Buna noapte de la Tel Aviv…Ca se obicei, la datorie. Superb inceput de emisiune! La fiecare inceput de sezon (de iarna) ma uit la o caseta….VHS!! -:) cu Fane…Filmata impreuna cu Flaviu Crisan…La Televiziunea Deva in ’90. De cand sunt in Israel, visez sa aud Colindul lui Stefan, in noaptea de Craciun …La Bethlehem. Am fost aproape de a-l realiza acum 3 ani, dar …N-a fost sa fie. Nu am ajuns la el decat printr-un „intermediar” scump…Dar in viitor…Va fi. Dar…Ce coincidenta, acum 3 ani am avut onoarea, placerea…Desfatarea de a-l avea pe Florin Piersic aici, de Revelion.
Salutări! Sînt Marius, din Piteşti! La modul general vorbind, în zilele noastre se utilizează prea uşor termenul „concert” pentru toţi saltimbancii şi pentru toate piţipoancele care cască din gură ca peştii făcînd play back! Ei dau spectacol, nu concert! Dacă ei dau concerte, atunci George Enescu, Ion Voicu, ce mai făceau? Vă rog să-mi citiţi mesajul, e dreptul meu la o opinie avizată! Vă mulţumesc!
Tedi, Londra: Dintre artiştii străini pentru care a asigurat sunetul, cu cine a fost cel mai greu de lucrat?
Mădălina Tudose, jud Prahova: Felicitări invitatului pentru piesele compuse! Sunt foarte frumoase!
Ankka Iorgu: Piesele compuse de invitatul dvs sunt extrem de frumoase! Mă surprinde că un om atât de sensibil poate asculta Judas Priest!
Lucian: Mulţumesc pentru Gotthard! A trecut mult timp de când nu mai ascultasem o piesă de-a lor!
Sandu Oradea Propun de sărbători melodia „Rock n roll chrismas” cu Gary Glitter …
Didina Ciulu: Mi-era dor de vocea Laurei Stoica! Vă mulţumesc!
Mirela, Milano: Ştiţi că italienii îşi respectă foarte mult artiştii. Dar despre Sabrina nu am auzit niciodată nimic de când m-am mutat aici… Dacă nici ei nu ţin la ea… nu am auzit vreo piesă nouă cu ea la radio….
Robby: E prima dată când îl aud pe Ţăndărică cântând!
Ovidiu: Dar trebuie să recunoşateţi că solista Kim Wilde este mai frumoasă decât Sabrina şi are şi voce mai bună! Nu credeţi?
Doiniţa: Excelent top! Vă mulţumesc!
Robin, Iaşi: Vă mulţumesc pentru Angela Similea! Mi-au mers la suflet piesele ei!
NICU Nu stiu cum ati votat, dar e neverosimil ca piesa care a facut-o celebra, UN ALBASTRU INFINIT, n-a prins nici locul 6… Asta arata foarte clar ca votantii nu au ascultat piesele din anii „70… Oricum, e greu sa alegi dintre atitea piese de succes. Angela ramine, indiscutabil, cea mai iubita interpreta de la noi !
Silviu Florin Malene Buna noapte.multumesc ca existati. Silviu fagaras
Codruta Ciurlea Seara frumoasa.Multumim ptr emisiunile frumoase.
Corina Georgiana Calin Cel mai frumos si indragit CD al meu este cel cu COLINDE al domnului Hrusca ! Sarbatori Fericite!
Radu Cartianu Mult succes lui Coco! I-am vazut in deschidere la Directia 5, sunt ok.
Nedelcu Lucian Mihai O ascult si eu pe marea doamna a muzicii usoare romanesti, am si votat … nu sunt un mare fan, dar ma inclin in fata vocii domniei sale si asta cred ca este atitudinea pe care ar trebui sa o avem cu totii fata de toate valorile pe care le propuneti: ne place sau nu, apreciem valoarea.
Radu Cartianu Inca o noapte alba  Sarutari de maini Doamnelor si Domnisoarelor din studio. Pacat ca nu ai emisiune de Anul Nou, veneam si eu pe acolo, ca doar sunt in zona . Somn usor si weekend cu soare!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here