Adrian Despot la Psihologul muzical (ediția 698 – 13.02.2016)

0
103

Adrian Despot la Radio Romania 2016
Adrian Despot la Radio Romania 2016

Ediția s-a suprapus cu Ziua Mondială a Radioului, așa că piesele dedicate n-au lipsit, iar prietenii radioului ne-au strimis  urări frumoase, pentru care mulțumim și de aici!
 
Niciodată nu e târziu pentru un debut. O trupă care își aniversează cei 20 de ani de existență  pe 20 februarie la Arenele Romanele, a fost în studio prin reprezentant, solistul și compozitorulAdrian  Despot. În mod firesc am discutat despre debut, despre sursa numelui de Vița de Vie, despre Școala Vedetelor, despre albume din trecut, despre plecări și sosiri în grup. Au fost și amintiri emoționante de la ”Colectiv” (30 octombrie 2015) unde Adrian Despot a fost prezent, de unde a ieșit printre ultimii. Un miracol l-a salvat! Veți auzi mai multe piese de pe ”Acustic” dar și de pe ”Doi”. Nu putea lipsi nici subiectul jurizărilor pe care Adrian le tratează cu maximă seriozitate, fiind un profesionist pasionat. Prietenii lui de pe FB au scris pe pagina lui personală sau a grupului. Alții au adresat întrebări, sau saluturi admirative pe locurile știute deja. Când treci de 1200 de like-uri și mesaje pentru un singur artist înseamnă că impactul prezenței lui Adi Despot a fost foarte mare, chiar de excepție!
 
Am avut o nouă corespondență telefonică prietenească de la Ileana Popovici despre ultimele date, informații privind Festivalul Sanremo 2016, ajuns la cea de-a 66-a ediție. Un eveniment de televiziune cu peste 10 milioane de telespectatori în fiecare seară (a durat 5 seri).
 
Agenda pop-rock a inclus piese cu I Pooh, Domenico Modugno, Mondial (era ziua lui Mișu Cernea), Irina Popa (o altă sărbătorită), Robbie Williams, Ana Popovic, Dream Theater, Sandra, Adrian Enache, Charles Aznavour ș.a.
 
Top 5 Sentimental a reunit cele mai iubite (votate) piese din repertoriul lui Peter Gabriel: 1. Don’ t Give Up (ft Kate Bush), 2. Sledgehammer, 3. Red Rain.
 
Audio:

 
 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 1.200 de mesaje):
Matteo: Vă salut! Ascult emisiunea din Germania. Îmi place mult muzica!
Teddi, Londra: Vă salut cu respect! Sunt aici! Am cafea! Am bere! Am muzică bună!
Cristi, Olanda, şofer de tir: Bun găsit! Sunt pe drumurile Europei! RRA se aude foarte bine!
Vicky: Bun venit Adrian Despot! Ai adus chitara cu tine? Ne cânţi ceva live? 🙂
Cristina, metalfan: Ce bine că nu e Marius aici şi nici nu ascultă acum! Eram îndrăgostită de Adrian Despot pe vremea Şcolii Vedetelor! 🙂 Mă bucur că e cu noi!
Tania, Ucraina: Bun venit Adrian Despot! Mă bucur că eşti cu noi în această noapte!
Simona, metalfan: Bun venit Adi! Era unul dintre preferaţii mei de la Şcoala Vedetelor! Mai era un băiat… dar i-am uitat numele… cred că era din Timişoara… foarte drăguţ! Mi-a părut rău că nu a continuat cariera… Regret că nu îi mai ţin minte numele!
Gabriel: Cât de real era conflictul dintre generaţii în intervalul 1995 – 2000? Din faţa televizorului părea o ruptură serioasă!
Niko, Milano: Bun venit, Adi Despot! Îţi mai aminteşti care a fost primul concert la care ai fost? Ce anume te-a impresionat la acel concert?
Teddi, Londra: Bun venit Adi Despot! Prima mea iubită m-a părăsit după doar o săptămână din cauza lui Adi. Era într-o sâmbătă şi venise foarte entuziastă la mine să-mi spună că seara e concert Viţa de Vie şi că vrea să mergem. Eu i-am spus că nu-mi place trupa! Eu ascult Iron Maiden, Sabbath, Zeppelin, Iris, Compact… şi altele de gen. Tipa a făcut stânga-mprejur şi dusă a fost de tot. E drept că după vreo 3-4 ani am început să ascult Viţa de Vie şi să-mi placă. Mi-am schimbat atitudinea faţă de Viţa de Vie, aşa cum a făcut Adi cu Bon Jovi. 🙂
George, Los Angeles: Invitatul a spus că a început să iubească rock-ul datorită trupei Iron Maiden. Aş vrea să-l întreb de ce a ales să se îndrepte spre rock-ul alternativ? A fost o decizie care ţinea de marketing? Care sunt artiştii sau trupele de alternativ care i-au influenţat?
Daniela B. Mocanu Va fi o seara speciala, la fel ca si invitatul dvstra, va ascultam din Redlands, California si asa sintem mai aproape de Radio Romania Actualitati si mai ales de Bucuresti!
F Loren Tina ma bucur foarte mult ca invitatul din aceasta seara este Adrian Despot! il admir foarte mult! so poate unii isi vor da seama ca Adrian este total diferit de tipul cinic si acid de la televizor !
Lavinia Ban: Am văzut Şcoala Vedetelor în concert la Timişoara! Aş vrea să-l întreb pe Adi cum este experienţa din juriul Eurovision?
EMIL-TIMISOARA Adi, esti mai mult timisorean sau aradean ? Tii cu UTA sau POLI ? Adi , mergi la BLACK SABBATH pe 1 iunie la Budapesta.
Monalisa Popescu La multi ani pentru cei 20 aniversati !
Alin Pandaru E o intrebare mai dificila insa as vrea sa stiu cum crede Adi ca s-au schimbat lucrurile in Romania dupa ce s-a intamplat la concertul Goodbye to Gravity.
Ade Lyna Adrian, am apreciat foarte mult apariția ta în reportajul lui Alex Dima de la Pro. Mulți te-au redescoperit, alții, eu, am privit cu încântare cât de frumos ai evoluat și ce Om strașnic ești. Mult succes și viata frumoasa!
Veronica, Cluj: Mi-am cumpărat două bilete la Aznavour încă de anul trecut. Vroiam să merg cu mama. Din păcate sunt nevoită să le vând. 28 aprilie e o dată nefericită! E în Joia Mare, cu două zile înainte de Paşte… E imposibil să fac un drum până la Bucureşti! Regret! Şi sunt nervoasă!
Martha, Germania: E o ediţie foarte interesantă! Îmi place toată muzica pe care o difuzaţi!
Bowie-fan: Vă mulţumesc mult pentru piesa cu Bowie!
Cornelia Luminiţa: BUNĂ DIMINEAȚA, VĂ ASCULT LA CĂȘTI.
Iulian, Ploieşti: Muzica lui Peter Gabriel salvează vieţi! Vă mulţumesc pentru acest top!
George, Los Angeles: Păi, vă spun eu cum „discută” artiştii internaţionali între ei. Morrissey a povestit în Autobiografie: „Robbie Williams mi-a strecut pe sub uşă o scrisoare de două pagini. Are un scris de mână îngrozitor. Am înţeles doar: Îmi place de tine. Hai să cântîm împreună. Dar nu a lăsat un număr de telefon sau o adresă de contact. Ce era să fac?” :)) Probabil, aşa e şi cu alţii! Deşi vorbesc engleza cu toţii!
Camelia: Robbie Williams e un Dumnezeu! Îl ador şi vă mulţumesc pentru piesa difuzată!
Mariana: Nu-i spui „NU” lui Robbie Williams! E prea mare pentru a fi refuzat!
Ioana: Robbie Williams este cel mare artist în viaţă! A influenţat generaţii! Este un entertainer extraordinar! De fapt, s-a văzut clar şi la Bucureşti! Nu are egal în prezent în muzica pop!
 
sursa: (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here