Adrian Sărmășan la Psihologul muzical (ediția 788 – 4.11.2017)

0
186

Adrian Sarmasan la Radio Romania 2017Prima ediție a lunii noiembrie a avut mai multe părți. Prima a fost cu mulțumiri pentru urările primite cu ocazia celor 15 ani ai emisiunii, împliniți pe 1 noiembrie și pentru cei 89 de ani ai Radioului. Ascultătorii au avut povestiri legate de descoperirea emisiunii, de prietenii născute datorită Radioului.
Am avut și o amplă rubrică de Agendă pop-rock în care am inclus piese cuTiti Botez, The Pretenders, Lena Zavaroni, Jeff Scott Soto, Elton John, Cliff  Richard,  Mircea Baniciu, Tina Turner, The Eagles, Morrissey, Depeche Mode, Ana Pătan  sau Margareta Pâslaru. Am avut o intervenție telefonică de la Sibiu, ”orașul bunelor maniere”,  cu Vlad Pârâu care ne-a cântat o compoziție proprie  și cu ocazia Zilei Internaționale a Bunului Simț. Veți auzi și un scurt recital ProgresivTM cu piese din fonoteca Radio.
A doua parte. Adrian Sărmășan a fost invitatul nopții, care a venit după prestația din cadrul spectacolului Remember Cenaclul Flacăra 2017. Ne-a cântat piese noi, de pe un viitor album, unele din trecut,  precum și altele mai rare. Două ore extrem de bogate în cântări live și mesaje entuziaste din partea prietenilor emisiunii, dar și a fanilor lui Adrian Sărmășan.
Partea a treia, ultima oră, a fost a Topului Sentimental care l-a avut în rol principal pe un cantautor extrem complex, Neil Young. Primele clasate :1. Rockin In The Free World, 2. Heart Of Gold, 3. Harvest Moon ș.a.m.d.
In final aveți Guns N Roses cu November Rain în varianta aproape integrală!
Audio:Selecția mesajelor (au fost aproximativ 600!)
Andrei Partos 4 noiembrie 2017Maria, Spania Vă transmit gânduri bune! Mă bucur că ne reauzim!
Elena Vă ascult cu mult drag de 10 sau 11 ani. Îmi faceţi noapţile de vineri mai frumoase şi săptămânile mai uşoare. Mulţumesc!
Robby, Reşiţa Eu ascult emisiunea de vreo 7 ani… Am descoperit-o întâmplător când fusesem trimis la bunici drept pedeapsă (adică ai mei nu mi-au dat voie să mă duc în Vamă şi pentru că ne-am certat m-au trimis în exil la bunici). La ei, radioul mergea doar pe RRA, ceea ce mă cam enerva. Nu puteam să dorm, toţi prietenii mei erau la mare, aşa că ascultam radio. A început emisiunea dvs şi mi-a plăcut mult muzica, discuţia din studio, parcă m-a făcut să uit de probleme. Mesaje am început să trimit cam după o lună. Mulţumesc pentru tot! Descopăr mereu muzică bună!
DarkAngel Mulţumesc dle Partoş pentru tot ceea ce faceţi pentru mine în fiecare noapte de vineri. Pentru mine, fiecare ediţie este o terapie.
Simona, metalfan LMA! Pentru mine, această emisiune înseamnă foarte mult. În primul rând, aşa i-am cunoscut pe Marius şi pe Cristina. Eu sunt mare fan Ozzy Osbourne. Marius e mare fan Ronnie James Dio. Amândoi iubim Black Sabbath, dar din motive diferite, ceea ce iniţial era prilej de hârjoneală. Însă, prietenia cu Cristina (şi ea fan Ozzy şi eu fan Mustaine) ne-a făcut să ne împrietenim. :)) Dvs ne-aţi adus aproape. Mulţumim!
Teddi, Londra Vă ascult de 7-8 ani. Mi-aţi fost prieten de nădejde când mergea cu motocicleta noaptea. Acum vă ascult cu aceeaşi bucurie din Anglia, unde nu mă mai simt singur datorită dvs. S-a întâmplat să vă ascult şi cu prieteni britanici, şi cu polonezi (de fapt, poloneze), şi cu familia iubitei mele de la vremea respectivă. Toţi v-au apreciat. Am renunţat, totuşi să-mi mai chem prietenii la mine în nopţile de vineri pentru că voiau să ştie ce spuneţi, eu trebuia să traduc, lor le plăcea, dar eu nu mă mai puteam bucura de emisiune. A fost un gest egoist. :)))
Cristina, metalfan Eu iubesc foarte mult această emisiune. În primul rând pentru că simt că aici contează şi părerea mea. De fiecare dată, când am cerut o piesă, aţi difuzat-o. Vă mulţumesc pentru că îmi oferiţi şansa să mă exprim!
Niko, Milano Eu vă ascult datorită mamei mele, Mirela. Ea vă scria despre Toto Cutugno. Apoi, v-am scris şi eu într-o ediţie şi v-am rugat să-l difuzaţi pe Peter Hammill. Şi l-aţi difuzat. Şi am fost şocat. Mai cerusem până atunci şi altora, dar ori nu mi-au răspuns, ori nu l-au difuzat. Şi m-am bucurat atât de mult! Apoi aţi făcut interviu cu el, şi cu Steve Hackett, şi cu Ian Anderson, şi cu Jon Anderson. Eu am podcasturile cu interviurile internaţionale realizate de dvs şi le reascult când fac jogging. Mereu mai descopăr câte ceva. Mulţumesc pentru tot!
Boogie Eu vă ascult de vreo 5-6 ani. Am aflat despre emisiunea dvs de la Robby din Reşiţa pe care îl întâlnisem la un concert. V-am ascultat, mi-a plăcut. Apoi, am cunoscut şi pe Vicky şi pe DarkAngel şi ne mai vedem pe la diverse concerte. LMA!
Patricia, Sao Paolo Cred că cel mai mult îmi place că în această emisiune ascult de toate. Chiar dacă, în mod normal, poate nu-mi place un artist, dvs găsiţi o cale să mă faceţi să-mi placă. Apoi, mai este un aspect super mega important. Nu mă faceţi să mă simt aiurea dacă vorbesc despre pasiunea mea. Mă simt confortabil să vorbesc aici, cu dvs, cu ceilalţi ascultători (care au gusturi muzicale foarte diferite de ale mele). Plus că ţineţi cont şi de opiniile celor care vă scriu. Foarte puţini realizatori de radio mai fac asta, mulţi au stabilit deja că „publicul cere altceva”. Vă mulţumesc pentru tot!
Vicky Cred că cea mai mare pedeapsă pe care mi-o pot aplica părinţii, este să-mi interzică să ascult emisiunea. Poate din cauza asta m-am mai abţinut de la prostii în ultima vreme. Nu concep să nu vă ascult în fiecare vineri!
Adryan, Sydney Eu vă ascult din 2002. N-am fost mereu în Australia, am stat o perioadă în Germania. Dar… sincer, nici n-aş ştii ce să fac într-o noapte de vineri fără să ascult această emisiune. Uneori, ascult şi înregistrările în timpul săptămânii. Mulţumesc!
Tania, Ucraina Vă ascult cu mare drag! Nu ştiam că este Ziua Internaţională a Bunului Simţ, dar uite o idee bună. Măcar de-am reuşi să preţuim bunul simţ timp de 24 de ore.
Marius, metalfan Vă mulţumesc şi eu pentru fiecare noapte de vineri! Cert este că am devenit mai tolerant datorită emisiunii. Dacă a început să îl apreciez şi pe Ozzy, vă daţi seama.
Florin Vescan din Detroit, Michigan Buna noapte  din Michigan, SUA. Și noi va ascultam cu drag in fiecare Vineri seara. De fapt ascultam zilnic programele radioului Romania Actualități. Suntem aici din 1999 si pot sa spun ca am fost alături de dumneavoastră încă din primele zile ale emisiei pe internet. Va mulțumim din suflet pentru tot ce faceți si va uram succes mai departe.P.S. Va rugam transmiteți mulțumiri realizatorilor emisiunei de teatru pentru transmiterea momentelor umoristice . Ne-a oferit șansa sa retrăim clipe si amintiri dragi. La mai mare!
Ioana Eu vă ascult de multă vreme, dar nu prea am trimis mesaje. Emisiunea îmi place foarte mult, am prieteni care ascultă şi cu care comentez fiecare ediţie şi fiecare invitat. Aceşti tineri care vă scriu sunt foarte simpatici. Dar altceva vreau să vă spun. Datorită (sau din cauza, încă nu m-am hotărât) dvs eu m-am ales cu o pisică neagră… Acum vreo lună… v-a scris cineva că vrea să vă dea o pisică. Era o prietenă de-a mea, dar eu nu ştiam că ascultă şi ea. Am sunat-o a doua zi şi i-am spus că i-am auzit numele la radio. Am stabilit să ne vedem în ziua următoare. A venit la mine şi mi-a adus pisica… aşa, în semn de prietenie cu emisiunea. Eu am crezut că glumeşte, dar ea chiar mi-a lăsat-o… Deci… pisica dvs, dle Partoş, este la mine.
George, Los Angeles Şi eu vă ascult tot de vreo 2 ani, cam din aceeaşi perioadă cu Patricia, pe care am şi cunoscut-o la un concert Morrissey şi pe care abia aştept să o revăd pe 10 noiembrie, la Los Angeles, la concert. Eu vă mulţumesc pentru că mă faceţi să mă simt bine, mă încărcaţi cu energie, nu vă enervaţi dacă vă trimit mesaje, ştiţi să mă ascultaţi… Pe scurt, aşa cum au spus şi alţi ascultători, simt că şi opinia mea contează.
Depeche-fan Mulţumesc! Am cunoscut la concertul Depeche Mode mulţi oameni care ascultă emisiunea. You rule!
Ioana Dle Partoş… eu încă nu i-am dat un nume… Haideţi să o botezăm împreună. Şi acum, permiteţi-mi să vă întreb: poate să stea la dvs pe perioada vacanţelor? Nu putem avea custodie comună?
Teddi, Londra Am citit textul, am văzut videoclipul (n.r. – se referă la „Spent The Day In Bed” – Morrissey). Ce am înţeles eu: e despre angajaţii care se duc ca sclavii la muncă, vorbeşte şi despre latura materialistă a oamenilor („stau în aşternuturi pentru care am plătit”), trage un semnal de alarmă asupra ştirilor false, manipulatoare. Vorbeşte despre faptul că viaţa de zi cu zi te face din om neom, te depersonalizează. Are şi un sfat: e bine să fii bun cu tine. Şi, trebuie să recunosc că dacă poţi să bagi toate ideile astea într-un cântecel (vorba lui Lori) de 3.30 şi să o faci şi cu umor, atunci, eşti tare! Videoclipul a stârnit nemulţumiri pentru că îl are pe Joey Barton, fotbalist controversat. Pe mine nu mă deranjează. Cred că omul din scaunul cu rotile suntem de fapt noi toţi, neajutoraţi în faţa vieţii tumultoase.
George, Los Angeles Cum interpretez eu videoclipul… Un om într-un scaun cu rotile este un om bolnav, care nu se poate apăra singur, un om expus, un om aflat la mila altora, un om care nu poate sau nu vrea să reacţioneze la nimic. Poate fi societatea alterată în care ne ducem zilele. Joey Barton reprezintă partea tumultoasă a vieţii. David Hoyle, artist de cabaret, cred că reprezintă grotesc vieţii, circul… Faptul că omul din scaunul cu rotile este plimbat de la unul la altul, că este învărtit, împins de colo colo poate simboliza resemnarea oamenilor. La final, omul din scaunul cu rotile cade, dar niciunul dintre ceilalţi oameni din jurul lui nu se duce să-l ajute sau să vadă ce-i cu el. Asta poate sugera nepăsarea oamenilor.
Ionuţ Excelente piesele live! Felicitări Adi şi mă bucur că eşti cu noi!
Marius, metalfan Propunere: Rocky, merge şi dacă e pisică şi dacă e motan.
DarkAngel Propun să-l cheme Sherkhan.
Patricia, Sao Paolo Propun să-l cheme pe micuţ Psycho.
Patricia, Sao Paolo Cum interpretez eu videoclipul: cred că e o critică la adresa tuturor care preferă să tacă, să accepte orice, care s-au resemnat. Omul din scaunul cu rotile nu mi se pare că este unul bolnav, ci dimpotrivă. De aceea cred că e despre cei care nu iau atitudine şi care se lasă călcaţi în picioare de viaţă, de greutăţi, de probleme….
Dana Felicitări Adrian! Îmi plac foarte mult cântecele tale! Am să fiu diseară în club!
Titus Constantin Multumesc Adi pentru ” dedicatie” ( You’ll think of me – Keith Urban ) …deci te-ai gandit la mine…cu dor salut pe domnul Andrei si intreaga echipa.
Lavinia-Mihaela Ban · Eu ascult cu plăcere piesele împreună cu Zoia Alecu!
Marius Coserariu  Bună dimineața! Salutări de la Bicaz.Felicitari invitatului dumneavoastră.Felicitari pentru aceasta emisiune, care, pentru mine e speciala.
Cătălina Eu i-aş pune numele Freud pisicuţei.
Laurenţiu Pe pisicuţă ar putea să o cheme Kitty.
Vicky Propunere de nume: Blacky
Dorian Mi-a plăcut invitatul. Pe motan ar putea să-l cheme Spooky (pentru că a venit în viaţa noastră în preajma Halloween-ului).
 
Yannis, Grecia Propunerea mea de nume pentru pisică este Dude (pronunţat în engleză, nu în română).
Raluca Eu cred că i s-ar potrivi numele Shaun the cat.
Marius, metalfan Mie mi se pare normal ca fiind un motan de viţă nobilă (precum emisiunea), să-l cheme Pampsy The Second.
Sorina Sună bine piesa Anei Pătan! Mulţumesc!
Teddi, Londra Îmi amintesc de Ana Pătan, ştiu când a fost la emisiune. Mi-a plăcut piesa nouă.
Vicky Ce mişto e piesa Margaretei Pâslaru! Mulţumesc!
Cristina, metalfan Super piesa cu Margareta Pâslaru. Plină de semnificaţii. Acum dacă ne-aţi antrenat şi ne-aţi stimulat să fim atenţi la semnificaţii… :))) Mulţumesc!
Anton, Texas Mulţumesc pentru Margareta Pâslaru!
Patricia, Sao Paolo Îmi place Neil Young. Nu ştiam că-l cheamă şi Percival. Avem un coleg de clasă pe care-l cheamă aşa, dar e tocilarul clasei şi cam râdem de el. De acum încolo nu o să mai râd. Din respect pentru Neil.
Paula Un top de nota 10! Mulţumesc!
Tudorel Aşa îmi place mie de Neil Young, cu chitară acustică, fără încrâncenare.
Ramona Ador piesa asta! Mi-ar fi plăcut să rămână la acest gen, electric, în forţă.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here