A murit Maurice White (co-fondator Earth, Wind & Fire). R.I.P!

0
26

Maurice White Earth-Wind-And-Fire (600 x 400)Maurice White, baterist și compozitor al grupului Earth, Wind & Fire, care combina genurilee funk, pop, rock și soul, a murit la vârsta de 74 de ani. Fusese diagnosticat cu Parkinson la sfârșitul anilor ’80.
Trupa a anunțat decesul lui Maurice pe 4 februarie, printr-un mesaj postat pe Twitter: „Fratele nostru Maurice a murit în somn în această dimineață”.
Formația Earth, Wind & Fire va primi Premiul Grammy pentru întreaga activitate peste doar 12 zile.
Născut în Memphis pe 19 decembrie 1941, Maurice s-a mutat la Chicago și a studiat muzica la Conservatorul de acolo. La începutul anilor ’60 s-a angajat ca baterist la casa de discuri Chess Records și a înregistrat în calitate de session-musician, „Rescue Me” de Fontella Bass, „Summertime” de Billy Stewart, a înregistrat de asemenea și pentru albumele lui Muddy Waters.
În 1969, a format grupul Salty Peppers. După câteva single-uri regionale, trupa s-a mutat la Los Angeles, unde au mai luat câțiva membri (inclusiv pe fratele lui mai mic Verdine) și și-au schimbat numele în Earth, Wind & Fire.
După două albume de succes cu Warner Bros, trupa a decis să semneze un contract cu casa de discuri Columbia. În doar câțiva ani erau pe culmile succesului cu hituri precum „Shining Star”, „Sing A Song”, „Getawawy”, „Fantasy” și „September”, toate fiind compuse de Maurice.
De la lansarea albumului „That’s The Way Of the World” (1975) până la albumul „Raise!” (din 1981), toate albumele lor au intrat în Top 10.
În 2000, trupa a fost inclusă în Rock N Roll Hall Of Fame.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here